Založ si blog

Rázne 4. – Za čo bojujú Ukrajinci v protivládnych protestoch na Slovensku?

Ak mi viete niekto vysvetliť, za čo sa Ukrajinci trepú do ulíc u nás v protestoch proti našej vláde, tak mi to prosím pekne vysvetlite.

A že chodia, prikladám doklad z fb

https://www.facebook.com/marek.kurta.republika/videos/249833388147045

 

O tom, že by tu Ukrajinci mali mať natrvalo nový domov podľa mňa nemôže byť ani reči – ja stále čakám, že sa vrátia do svojej vlasti, ktorú by mali budovať a rozvíjať. Lebo ich vlasť ich potrebuje.

Ak by tu mali mať nový domov natrvalo, k čomu by sa mali hádam vyjadriť aj slovenskí občania, tak by mal byť ich domov rovnaký ako majú slovenskí občania, ktorí tu majú starý domov. Platiť si za bývanie, a nie aby sme za nich poplatky na bývanie zatiahli my. Platiť si cestovné náklady, a nie aby Slováci platili čoraz vyššie cestovné, a Ukrajinci  tu cestovali zadarmo. Platiť si riadne zdravotné a sociálne odvody, ak tu chcú čokoľvek v rámci zdravotnej a sociálnej starostlivosti poberať. Lebo či sa to Ukrajiincom bude alebo nebude páčiť, mali by sme ich správanie pomenovať pravým menom – ak niekam prídem, nechám sa živiť a platiť si všetky životné náklady, a  len to pohodlne využívam, tak som iba príživník.

Nerozumiem čo robia Ukrajinci u nás v uliciach na protestoch. Ich vlasť ich volá  na pomoc – však Zelenskyj vyzýva utečencov, aby priutekali domov pomáhať,  a oni ako veľkí bojovníci postávajú u nás na uliciach? Však keď majú odhodlanie a nadšenie bojovať, tak nech idú domov brániť svoju vlasť. Pochopila by som ich účasť, keby šlo o mierový protest, že by vystupovali za ukončenie vojny na Ukrajine. Ale aby šli do ulíc za to, aby Fico šiel do basy, ako vypisujú účastníci na transparentoch, aby sme nerušili Špeciálnu prokuratúru, či aby padla slovenská vláda – no tak to ich protestnému  postávaniu v našich uliciach nijako nerozumiem.

 

 

 

Elena

 

K diskusii  MIlan1

Mám plné pochopenie pre tých Ukrajincov, ktorí sa tu usadia, slušne žijú a riadne pracujú. Každému z nich fandím, Dokonca Ti prezradím, že pri mojom synovi pri jeho poslednej hospitalizácii bol aj ukrajinský lekár, a správal sa podstatne ľudskejšie, aj profesionálne odbornejšie ako lekárka, ktorá smrť môjho syna zavinila. Ja mám námietky voči tým, ktorí sa za celý čas pobytu u nás nepohli ku vlastnej snahe, ale len špekulantsky berú a berú – zadarmo bývanie, zadarmo cestovanie, zadarmo zdravotná a sociálna starostlivosť, zadarmo všetko…

Skutočne ALE uvažujem, či vieš čítať s porozumením. Podstatou môjho blogu je otázka za čo na Slovensku postávajú v uliciach tí Ukrajinci, ktorí tam postávajú. Môžeš mi na ňu odpovedať, prosím?

 

mirius  Odmietam sa skladať na výzbroj pre Ukrajinu. Odmietam, aby tým ktokoľvek zaťažoval moje deti a vnukov. Som za bezodkladné ukončenie tej vojny, lebo na ňu doplácajú obyčajní ľudia a konflikt môžu medzi sebou riešiť v rámci rokovaní. Ak chcete, Vy osobne im pošlite aj lapačku na muchy, čo máte doma. Podľa mňa by tí postávači v našich uliciach a ťažiči z hotového na Slovensku urobili pre svoju vlasť Ukrajinu najviac tým, že by tam šli bojovať a pracovať.

Milan1 Ešte stále čakám na túodpoveĎ. Ukrajinci budú postávať na uliciach, hádam len nie za Špeciálnu prokuratúru? Alebo aby som ja dala viac na zbrane pre Ukrajinu? Sorry, ale o mojich peniazoch nech nerozhodujú, radšej nech pracujú namiesto postávania, a to čo zarobia môžu dať na tie zbrane sami.

 

delrey  Sú to také proforma práva, ako keď volia u nás ľudia, ktorí tu aj desaťročia nežijú, ale chcú rozhodovať o tom, ako máme tu žiť my. Treba si v tom skrátka urobiť poriadok, a ako inak, ak nie tým, že budeme o probléme otvorene hovoriť?!

 

Som za to, aby sme otvorene hovorili aj o tom, koľkí z Ukrajincov tu pracujú – a koľkí nie. Koľkí čerpajú ubytovanie a cestovné a zdravotné aj sociálne  služby zadarmo. Lebo napríklad v zdravotníctve máme zúfalé čakacie lehoty i pre tých, ktorí si zdravotné odvody platia – a vyše 150 000 ľudí pribrať do systému zdravotnej starostlivosti nie je maličkosť. SKutočne ma preto zaujíma, koľkí do tohto systému teraz prácou aj prispievajú, a koľkí z neho iba čerpajú. A tí, ktorí nepracujú, len berú všetko zadarmo – no nečudujem sa, že by tu chceli zostať – budú celoživotne poberať zdarmo všetko? Však ovorme o tom, koľko nás to stojí každý mesiac.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Pamätný deň vstupu do EÚ je 1. mája, slovenský pas patrí k najsilnejším

30.04.2024 12:19

Už je to 13 rokov, čo si pripomíname okrem Sviatku práce aj Deň pristúpenia Slovenskej republiky k Európskej únii.

medveď

O novele týkajúcej sa regulácie medveďov budú poslanci rokovať zrýchlene

30.04.2024 12:08

Návrh mení aj zákon o civilnej ochrane.

SR rozpočet24 NRSR návrh schválenie BAX

Poslanci posunuli do 2. čítania zmeny v zákone o neziskových organizáciách

30.04.2024 12:04

Návrh kritizovali viaceré organizácie a združenia, označili ho za diskriminačný.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia obvinila vodiča autobusu, počas jazdy v Levoči nafúkal

30.04.2024 11:55

Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9019159x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie