Založ si blog

Ojojoj 3. – Mohla žiť šťastne, keby nežila v Ostrovanoch. . .

Nuž, nie každý má to šťastie, že sa narodí na mieste, kde môže spoznať normálny život.

A keďže už v nadpise avízujem Ostrovany, zapátrala som o tom mieste nejaké informácie.

 

Vraj vyše 1800 ľudí tam žije. V roku 2009 tam bola razia kvôli ubodanej predavačke večierky.

Naši Rómovia síce kradnú, ale nezabíjajú, tvrdili v článku v linku novinárom

https://spis.korzar.sme.sk/c/4400157/kriminalisti-s-kuklacmi-vtrhli-do-osady-v-ostrovanoch.html

Nebudem robiť tipovaciu súťaž, či klamali,  v ďalšom článku som našla, že vrah predavačky z večierky v Šarišských Michaľanoch dostal 18 rokov

https://presov.korzar.sme.sk/c/5234248/vrahovi-z-vecierky-potvrdil-krajsky-sud-18-rokov.html

a bol, ako článok uvádza, z osady Ostrovany.  Dôvod vraždy bol, že mu odmietla naliať poldeci vodky na dlh.  Ani nejdem rátať, koľko sme vynaložili na jeho pobyt v base za tie roky, maximálny stupeň stráženia dostal. No tak okolo 170 eur denne na jedného väzňa boli náklady v roku 2022 podľa väzenskej ročenky? Koľko z toho, čo sme do jeho darebného života investovali, niekedy spoločnosti a nám všetkým vráti, je asi zbytočné počítať. Ak máme smolu, že páchateľ počas výkonu trestu nezomrel, čoskoro bude na slobode.

V roku 2016 tam nejaká opitá žena dobodala príbuzného https://www.teraz.sk/krimi/vrazda-v-romskej-osade-ostrovany-pa/233243-clanok.html

 

Tak sme sa  z vyššie uvedených článkov dozvedeli ako samozrejmosť, že veď popíjajú a kradnú, pravdaže, ale nezabíjajú – teda skoro vôbec nie. Ľudia žijúci v ich susedstve si postavili múr.

https://presov.korzar.sme.sk/c/5064772/obec-zaplatila-plot-v-romskej-osade-su-ako-v-zoo.html

Betónový múr postavila miestna samospráva v októbri 2009. Tvrdila, že takto chce chrániť obyvateľov, ktorí sa stávali terčom krádeží. Múr meria viac ako dva metre do výšky, jeho dĺžka je 110 metrov.

Nuž, museli byť asi hodne zúfalí, keď si plot postavili. Novinári podaktorí samozrejme zveličili, ako postavili ľudia okolo osady múr, hoci plot stál len z jednej strany – teda osada z troch strán ohradená nebola

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fpresov.korzar.sme.sk%2Fc%2F5064772%2Fobec-zaplatila-plot-v-romskej-osade-su-ako-v-zoo.html&psig=AOvVaw3py2eR_ugkwA5YbDGPesDt&ust=1707477740786000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBkQtaYDahcKEwj4msyy0JuEAxUAAAAAHQAAAAAQBg

Rómom sa vraj ktosi písomne na ten plot ospravedlnil,  ako tvrdila podľa článku v linku Nadácia MIlana Šimečku. Nuž, cynicky mi napadlo, že to tam napísali možno oni sami, no to neviem, nebola som tam.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/168844-za-mur-v-ostrovanoch-sa-ospravedlnil/

Ale na rovinu – s plotom na jednej strane, či bez neho – kto z vás by si kúpil dom v tej lokalite?

 

Tak vidíte. To sú Ostrovany. Nevieme si vybrať pri narodení. A nevedelo si ho si vybrať ani toto nádherné šteniatko – nemalo na výber, narodilo sa v rómskej osade v Ostrovanoch.

 

Na obrázku môže byť 1 osoba a Pyrenejský horský pes

 

 

Takto dopadlo – s rotrhanými pohlavnými orgánmi.

Na obrázku môže byť 1 osoba

‼️‼️‼️Mladá fenka z osady Ostrovany‼️‼️ neviem co sa jej stalo, ale ma,,rozbité,, pohlavné organy!! Urgentne potrebuje pomoc!!!

Zdroj: https://www.facebook.com/photo?fbid=3505473046449471&set=pcb.3505473059782803

 

Je to dnešná informácia, spred pár hodín. Takto šteniatko dopadlo. Nemuselo by mať problémy, keby sme v tomto štáte spravodlivo a nediskriminačne prinútili každého lumpa prevziať náležitú zodpovednosť za svoje darebáčiny.

No, fakt hodne, hodne sa musím mierniť, aby som nepovedala kvôli tomu šteniatku niečo ostré. Lebo ja by som, ak sa preukáže že mu takto ublížil nejaký osadník, nechala páchateľa bez mihnutia oka vykastrovať a  dobrovoľne by som neprispela na jeho život ani centom.

 

Pôvabný článoček z roku 2009, v ktorom hovorí europoslanec Pollák

https://www.aktuality.sk/clanok/200608/pollak-strata-z-toho-ze-romovia-nepracuju-je-vyssia-ako-suma-na-integraciu/

Strata z toho, že Rómovia nie sú zapojení do pracovného procesu, že sú viac-menej vo väčšine mimo trhu práce, sa odhaduje na úrovni 7 až 10 % hrubého domáceho produktu,“ uviedol Pollák. Samozrejme, aj začlenenie Rómov do spoločnosti podľa neho niečo stojí. V roku 2030 budú pritom Rómovia tvoriť 10 % populácie Slovenska a 16 % populácie v produktívnom alebo školopovinnom veku. Niektoré odhady udávajú mieru zamestnanosti Rómov na úrovni 10 % a mieru nezamestnanosti 46 %. Podľa výberového zisťovania UNDP (United Nations Development Programme) na Slovensku bola zase v roku 2011 miera zamestnanosti rómskych mužov 20 % a žien 11 %.

 

Som za to, aby táto spoločnosť bezodkladne a veľmi rázne dala šancu na život všetkým Rómom z osád. Namiesto dovážania Indov a kadejakých Azijcov zamestnajme týchto ľudí. Ak nejakí ich neprajníci tvrdia, že Rómovia nemajú pracovné návyky,  nedajme sa zavádzať – ani my sme ich nezískali pri narodení a museli sme si ich budovať poctivou prácou. Celý tento prístup pokladám za nesprávny, už dávno mali byť dlhodobo nezamestnaí ľudia z osád zamestnaní v riadnej práci.  Keď budú pracovať, snáď sa konečne scivilizujú. Ťažko možno očakávať ich civilizovanie sa pri poberaní sociálnych dávok, z ktorých sa ožratí a sfetovaní podaktorí povaľujú, v osadách zasahuje polícia a deti tam žijúce to potom vnímajú ako nornálnu súčasť života.

 

Niet zákona, ktorý by zaistil bezpečie pre zvieratá v osadách, ak bude len na papieri. Je potrebné buď zaviesť razantné opatrenia na zamestnanie všetkých dlhodobo nezamestnaných v osadách, aby sa životom a správaním začali sprispôsobovať normám života v 21. storočí, alebo ak ich spoločnosť nechá naďalej bez primeraných pracovných návykov a civilizovania s tým spojeného v osadách prežívať zo sociálnych dávok rôzneho druhu, je nutné im potom zakázať v osadách chovať akékoľvek zvieratá a prísne sledovať dodržiavanie tohto zákazu. Spôsob zákazu je jednoduchý – sociálne dávky sú určené len na základné prežitie človeka, takže nemá taký človek primerané podmienky na chov zvieraťa.

Dokedy sa chceme bezmocne či ľahostajne prizerať tomu, že zvieratá v osadách zažívajú trápenie také ako zažilo toto šteniatko???!!!

 

 

Elena

 

Milan1  Ak si som niečím v živote istá na 100 %, tak tým, že ani jedno z mojich detí by nikdy vedome žiadnemu zvieraťu neublížilo.

Dôchodcov a postihnutých tam nemotaj, ani maloletých –  tých zamestnávať neplánujem, a nie je na to dôvod – lebo zamestnať navrhujem len zdravých ľudí v produktívnom veku – spravodlivo a nediskriminačne.

Uisťujem ťa na margo práce, že nikomu neublíži, ak sa zamestná, takže práca v koncentrákoch nezabíjala. Zabíjali tam fašisti, úplne cielene a plánovite, a tie miesta rozhodne neboli určené na prácu, tá bola len zásterkou vraždenia. Ja hovorím o riadnej a legitímne dostupnej práci v Slovenskej republike, nie o gulagoch. Nie si padnutý na hlavu, aby si nerozumel, že skôr či neskôr bude nutné tých ľudí do práce dostať, 10 % HDP je obrovská strata životnej úrovne nás všetkých. Doplácame na lajdácky život povaľačov, ktorí dobrovoľne do práce sotva nastúpia, a v čase, ktorý im tým ničnerobením vytvárame,  iba páchajú ďalšie škody spoločnosti. Nikoho nútiť nemusíme, stačí obmedziť štedré sociálne dávky na skútočne sulíkovcami kedysi navrhované štandardy – takže ani progresívci nebudú iste nič namietať. Skrátka iné sú časy, kedy sa nieto kde zamestnať, vtedy je potrebné nezamestnaných podporiť a pomáhať im dávkami, ale je iné, keď práce jesto, len sa podaktorým nechce sa jej chopiť. Lebo veď mi vysvetli, prečo máme niekoho zadarmo vykrmovať, keď je práce viac ako dosť. Takže som za to, aby sme každému dlhodobo nezamestnanému jasne povedali „nemusíš robiť, keď nechceš, no ale živiť ťa nebudeme“.

Mal by si ísť bývať na rok či dva do blízkosti osady, trebárs k tým Ostrovanom, a potom by si pochopil, že prečo v niektorých lokalitách u nás sú byty či domy nepredajné. A uisťujem ťa, že nie preto, lebo tu máme partiu rasistov, ale preto, lebo tu máme kopu problémov s ľuďmi, ktorí sa normálnemu životu v civilizovanej spoločnosti prispôsobiť nechcú.

Kastrácia nie je trest, ale prevencia pred páchaním ďalších darebáčin. Ak chceš vedieť, či by som bola za kastráciu aj u dieťaťa v takom prípade, no iste nemáš na mysli dieťa vo veku 5 rokov. Takže za 12- či 14-ročného páchateľa by som proti kastrácii hlas nezdvihla. Teraz v Lučenci znásilnili viacerí dievča, tuším 13-ročné. Z nich jeden viacnásobne súdne trestaný vo veku 19 rokov, čo dobrého z neho kedy bude? Ja zastávam názor, že čím viac šancí dávame páchateľom, tým menej ich majú ich budúce obete.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015308x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie