Založ si blog

Ojojoj 2. – Ako protesty v uliciach pravdu ukázali. . .

No tak som sa zasmiala. Počúvala som chvíľu tie kecy pouličných pokrikovačov z nahrávky z „protestu“.

 

Poviem vám, veľká pravda sa tam ukazuje. Teda aby sme si rozumeli – počúvala som chvíľu to ziapanie Kolíkovej – no a 100% pravda to je.

Teda nie obsah jej ziapania, pravdaže – keby jej šlo o pravdivosť obsahu toho jej hulákania, to by davom musela zaziapať v tom jej boji za čestnosť a spravodlivosť niečo o tom, ako jej počas úradníckej kariéry jej podriadené kočíkovali dieťa. Počas jej aj ich pracovnej doby. Možno i pravdivú verziu o tom, ako to bolo s generálom Lučanským.

Bojovníčka za čestnosť No. 1, skutočne.

A aby sa zaslepenci nemohli ohradzovať, že to o nej píšem teraz, „lebo sa bojím toho ako postáva so svojou kumpániou v uliciach“ – písala som to o nej už v časoch jej neslávneho ministrovania

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/10/a-ideme-9pani-ministerka-kolikova-poslite-mi-limuzinu/

 

Stopercentnou pravdou mám na mysli ten jej samotný prejav.

To jej ziapanie na mňa pôsobí skrz-naskrz nežensky. Mala som z nej dojem, že to vonkoncom nie je dobrý človek, a taký „neženský“ pocit som z nej mala už od začiatku jej politického objavenia sa akosi, no teraz sa to prejavilo v plnej paráde. Toto je jej pravá tvár – a dopredu gratulujem strane. ktorá by si ju postavila na čelo.

 

Ešte chvíľu z pouličného prejavu poslankyne PS som počúvala, musela som si jej meno pohľadať — Plaváková sa volá. No a keďže pamäť mi slúži zrejme lepšie ako reprezentantom Progresívneho Slovenska, spomenula som si na ich predvolebný program a na to, ako na konferencii pri jeho predstavovaní Šimečka vykladal, že im ide o to

„aby sa ľuďom lepšie žilo a dýchalo, aby sme po sebe nebliakali a rešpektovali sa.“

Pozrite, neklame ma pamäť – skúsila som to i pohľadať – a hľa

https://www.postoj.sk/137131/okrem-zivotnych-partnerstiev-chce-ps-aj-manzelstva-pre-homosexualne-pary

Progresívne Slovensko predstavilo v sobotu svoj viac ako 100-stranový volebný program s názvom Plán pre budúcnosť, ktorý je dostupný iba v digitálnej forme. Hnutie o tom informovalo na tlačovej konferencii.

Líder progresívcov Michal Šimečka uviedol, že ich program má tri „urgentné priority“ – naštartovať slovenskú ekonomiku, zdravotníctvo a zmeniť celkovú spoločenskú atmosféru na Slovensku.

„Aby sa ľuďom, nielen lepšie žilo, ale aj lepšie dýchalo, aby sme po sebe nebliakali, aby sme sa navzájom rešpektovali, aby ľudia neodchádzali zo Slovenska, ale naopak, aby sa sem začali vracať,“ povedal Šimečka.

 

No to bol pekný program, že? Nejako mi vtedy uniklo, že oni potom nejakú úplne inú stranu s úplne iným programom určite založili, podľa toho, čo to teraz predvádzajú v uliciach. Ale neprekvapuje ma to zasa až tak, lebo podľa toho, čo pokrikujú, by ani nemali kapacitu reálne fungovať v takom niečom, čo predvolebne sľubovali.

A zjavne to uniklo aj tým, ktorí to ich pobliakovanie chodia do ulíc počúvať.

Tak si pripomeňme, že pravda o činoch je úplne iná ako o rečiach u týchto bojovníkov za čestnosť u iných, ale nie u seba…

A mimochodom, som presvedčená, že niektoré ich reči v uliciach by už určite mali byť trestné, a nerozumiem, prečo ešte nezasahuje Generálna prokuratúra – lebo ani na protestoch nemožno podľa mňa (a hlavne podľa platnej slovenskej legislatívy) tárať hocičo.

 

Elena

 

 

K diskusii  palenque  Vaše čítanie s porozumením má, žiaľ, veľké rezervy. Takže Vám ešte raz a jednoducho vysvetlím, že hneď v druhej vete blogu píšem, že som to počúvala z nahrávky na fb.

 

Ulmanus  Nuž, z úrovne Vašej komunikácie kričí doďaleka, koho fanúšikom ste. Plne akceptujem, že nechápete o čom teraz píšem, lebo Vám pojem slušná diskusia nič nehovorí. Darmo, aká strana, takí voliči.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015331x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie