Založ si blog

Cesta duše 4. – Zanechajte dobrú stopu. . .

Aby sme zanechali v živote dobrú stopu  hlásal môj obľúbený Stanislav Vodička. Ak ste ho nečítali, určite si prečítajte niečo z jeho krehkých poviedok o lúke, kde zaspávajú motýle a krajine ticha, či o hviezdach, ktorých svetlo k nám prichádza z takej obrovskej diaľky, že ho vidíme, hoci tie hviezdy už dávno zanikli.

Je mi blízky jeho zmysel pre humor – nie vulgárny, ale nadhľadovo výstižný.  Sú básnici, ktorí dokážu zveršovať aj štátny rozpočet – napísal raz.

Mám rada ľudí ako on – tichých, hrejivých, žijúcich jednoducho a kráčajúcich s pokorou.

Spomínam si na neho vo chvíľach, keď si chcem pripomenúť, že sú aj ľudia, ktorí za sebou zanechávajú dobrú stopu.

 

Zanechávate aj vy za sebou dobrú stopu?

Pripomenúť by ste si to mohli práve dnes, lebo vraj je to sviatok lásky. Tak by sa z nej mohlo trochu ujsť aj tým, ku ktorým osud nebol láskavý – napríklad mačičke, jednej z tých, ktoré zachránila pani Caroline a odvielza na veterinu. Ona sama nemá OZ, ale na jej fb nájdete spôsob, ako môžete pomôcť. Naozaj pomoc zúfalo potrebuje.

 

Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=7379943542069605&set=a.2045038092226870

 

Prosím, ak môžete, prispejte tej mačičke na operáciu a liečbu. Snáď prežije, ja som jej večer posielala šamansky energiu.

Je mi smutno, koľko životov zničia a koľko utrpenia spôsobia nezodpovedne jazdiaci šoféri.

 

Sneh už aj u nás zväčša zmizol. Dnes som valentínsky bežala kŕmiť pod bytovku kocúrika, ktorého ktosi vyhodil v jeseni a potĺka sa tu odvtedy. Neviem si vziať domov všetky túlavce, pomáham im ako viem. V bytovke máme vrece granúl, dala som ich začiatkom zimy susede dôchodkyni, aby ich túlavcom dávala. Ešte je z neho na dne. Hltal natešene granulky a cestou späť mi Zámer s veta hodil pod nohy srdiečko.

Nedokonalé je mobilové fotenie, lebo v realite bolo srdiečko krásne, oveľa krajšie ako na fotke. Chvíľu som sa snažila, no nedokázala som ho tak zachytiť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ak uvažujete kam dať svoje dva percentá z daní, prosím, darujte ich niektorému útulku vo svojom okolí.

Veľa sa dnes píše a hovorí o upadajúcom duševnom zdraví u našich detí. Teda podľa mňa aj u dospelých. Možno  práve rozhodnutie zájsť so svojim dieťaťom do útulku pre zvieratá v blízkosti vášho bydliska a odniesť tam hoci len vyradené postelné oblečenie, deky, uteráky, či tie spomenuté dva percentá s nimi poriešiť, môže byť okamihom, na ktorý budete raz spoločne spomínať.

Lebo dobrá stopa sa nestráca v čase…

 

.

Elena

 

K diskusii  Mačička neprežila, ale pani Caroline naozaj potrebuje teraz pomôcť, lebo nemá OZ, cez zdroj sa dostanete na jej fb.

Vedela by som urobiť poriadok s každým nezodpovedným hajzlom, ktorý šialene  jazdí a berie životy nevinným ľuďom či zvieratám – je potrebné zaviesť AL do každého auta, prejdeš rýchlejšie ako povolená rýchlosť viac ako 1 meter, alebo porušíš predpis, zastaví auto – a môžeš pokračovať pešo, alebo MHD. Najbližší mesiac bez auta, po mesiaci preskúšanie z predpisov a 1dňové školenie o potrebe bezpečnosti a dodržiavania predpisov v jazdení – obe akcie platené vodičom.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021609x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie