Založ si blog

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu.

Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku.  A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný útok. V takom prípade jednoducho nemôže nikto očakávať našu pomoc.

S touto otázkou sa v diskusii moderátorka obrátila aj na Pellegriniho, a médiá podaktoré pohoršene písali, že nepovedal, ako by sme sa vrhli na pomoc.  Vysvetľoval, že nieto s čím a nieto za čo, keďže našu výzbroj a financie minulá vláda premrhala.

Ja dodávam jasne, že nieto ani prečo sa na pomoc spojencom vrhať. Lebo na Ukrajinu posielať vojakov pod akoukoľvek zámienkou znamená koledovať si o problémy a o prípadný nás všetkých ohrozujúci jadrový konflikt. Je to akoby si sused zámerne podpálil dom, a potom by čakal, že mu ho na úkor ohrozenia vlastného života pôjdeme hasiť.

 

 

Nerozumiem ľuďom ako je poslanec Valášek, ani jeho voličom

 

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=8427536320595622&set=a.982415305107798

 

No tak hej, nezabudnite na to, že SMER hlasoval proti tomu návrhu.

Ideálne by bolo, keby sme si spravili voľby verejné – každý by dostal doklad s označením koho volil a v prípade, že politická strana navystrája škody, jej drahí voliči by sa skladali za následky svojej hlúposti na spôsobené škody spolu s politikmi.

Však prečo by mali byť tajné voľby? Ak si niečo volím, hádam si za tým stojím – a som pripravená aj niesť následky svojej voľby. Prečo by sme donekonečna za voľby sprostých a nezodpovedne hlasujúcich mali doplácať všetci svojou životnou úrovňou?

 

Ak by nám Fico zadovážil lacný rusky plyn, voliči opozície vyziapavajúci v uliciach  by principiálne mohli kupovať ten drahý americký. Vlastne ten lacný ruský by nedostali – veď prečo aj?

 

A v prípade, že by „nefašisti“ nahnali ľudí pochodovať do vojny – nielen na Ukrajine, ale kdekoľvek na svete pod hlavičkou NATO – pochodovali by tam iba títo drahívoliči a ich deti.

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Otázka je jasne zodpovedaná, no ale Vám to vysvetlím jednoduchšie, ako vždy – nie, nemali, ak by sme poliezli pod akoukoľvek zámienkou na Ukrajinu a vyprovokovali tým odvetný útok Ruska voči sebe, potom nás nemajú spojenci dôvod zachraňovať.

Cynicky povedané, neviem aj či by stihli…

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016356x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie