Založ si blog

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu.

Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku.  A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný útok. V takom prípade jednoducho nemôže nikto očakávať našu pomoc.

S touto otázkou sa v diskusii moderátorka obrátila aj na Pellegriniho, a médiá podaktoré pohoršene písali, že nepovedal, ako by sme sa vrhli na pomoc.  Vysvetľoval, že nieto s čím a nieto za čo, keďže našu výzbroj a financie minulá vláda premrhala.

Ja dodávam jasne, že nieto ani prečo sa na pomoc spojencom vrhať. Lebo na Ukrajinu posielať vojakov pod akoukoľvek zámienkou znamená koledovať si o problémy a o prípadný nás všetkých ohrozujúci jadrový konflikt. Je to akoby si sused zámerne podpálil dom, a potom by čakal, že mu ho na úkor ohrozenia vlastného života pôjdeme hasiť.

 

 

Nerozumiem ľuďom ako je poslanec Valášek, ani jeho voličom

 

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=8427536320595622&set=a.982415305107798

 

No tak hej, nezabudnite na to, že SMER hlasoval proti tomu návrhu.

Ideálne by bolo, keby sme si spravili voľby verejné – každý by dostal doklad s označením koho volil a v prípade, že politická strana navystrája škody, jej drahí voliči by sa skladali za následky svojej hlúposti na spôsobené škody spolu s politikmi.

Však prečo by mali byť tajné voľby? Ak si niečo volím, hádam si za tým stojím – a som pripravená aj niesť následky svojej voľby. Prečo by sme donekonečna za voľby sprostých a nezodpovedne hlasujúcich mali doplácať všetci svojou životnou úrovňou?

 

Ak by nám Fico zadovážil lacný rusky plyn, voliči opozície vyziapavajúci v uliciach  by principiálne mohli kupovať ten drahý americký. Vlastne ten lacný ruský by nedostali – veď prečo aj?

 

A v prípade, že by „nefašisti“ nahnali ľudí pochodovať do vojny – nielen na Ukrajine, ale kdekoľvek na svete pod hlavičkou NATO – pochodovali by tam iba títo drahívoliči a ich deti.

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Otázka je jasne zodpovedaná, no ale Vám to vysvetlím jednoduchšie, ako vždy – nie, nemali, ak by sme poliezli pod akoukoľvek zámienkou na Ukrajinu a vyprovokovali tým odvetný útok Ruska voči sebe, potom nás nemajú spojenci dôvod zachraňovať.

Cynicky povedané, neviem aj či by stihli…

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302078x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív