Založ si blog

V mlčaní 2. – Čo nám ukázala vražda v Liptovskom Mikuláši. . .

Včera mal pohreb mladý muž, zavraždený v Liptovskom Mikuláši. Dokonca vraj v čase, kedy oslavoval svoje narodeniny, ako píše článok v linku

https://zilina.zoznam.sk/sok-michal-zomrel-pocas-oslavy-svojich-narodenin-mladik-ho-brutalne-zabil-kvoli-dievcatu-desive-detaily/

Viete dobre, že nemám rada páchateľov – vrahov a lumpov, klamárov a podvodníkov kadejakého druhu. Pokojne by som súhlasila s tým, aby ich všetkých eutanazovali. Lebo nikto by nemal páchať také hrozné či hnusné veci, a mali by sme sa správať čestne a zodpovedne, ak už nie láskavo.

 

Smrť blízkeho je tragédiou,  bolestnou stratou, s ktorou musí človek celoživotne kráčať. A nie ešte aby ho zraňovali hlúpe reči podaktorých.

Nie, nepáčilo sa mi, ako v diskusiách pod článkami o tej vražde podaktorí nepekne vypisovali o mŕtvom mladom mužovi, ktorého zjavne sami ani nepoznali. Rady primitívov sa u nás zjavne rozrastajú, skonštatovala som. Pripomenulo mi to situáciu po smrti môjho syna, kedy sa ešte ani vyšetrovanie nerozbehlo, ale jedna pani už vedela, že dostaneme pol milióna – a mala by sa dodnes modliť s vďakou k Bohu, že som do toho blogu nedala aj jej meno

 

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/09/12/dnes-23-ako-sa-nabalit-na-svojom-mrtvom-dietati-alias-pani-x-y-z-revucej/

 

DNES 23 – Ako sa nabaliť na svojom mŕtvom dieťati alias Pani X. Y. z Revúcej

A doslova ma nahnevalo, ako právnička páchateľa už mediálne vykrúca a snaží sa ho vyviniť z vraždy. Už teraz má jasno v tom, že jej klient nechcel toho mŕtveho zabiť. Madam, no to preto ho iste bodol až 5 krát. A údajne aj do chrbta? 

Chcú to uhrať na ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti, aby vraha čo najlepšie vykrútili z následkov jeho činu. Už len za to, že niekto s impulzívnou povahou vláči pri sebe nôž, by som takému lumpovi naparila dvojnásobnú pálku.

No tak som si povedala, že výkop za toho zavraždeného urobím.

 

Pozrime sa preto na niečo z dostupných faktov a poskladajme ich dokopy.

Médiá uvádzajú, že 17-ročný portugalský mladík ho zavraždil. Pri prvom článku s použitím slova mladík ma zamrazilo – u nás má toto slovo jednoznačnú konotáciu.  Keď médiá napíšu mladík, všetci dobre vieme, o koho ide.

 

Potom sa ukázal motúzik, že vraj Portugalčan v Holandsku žil a študoval, a sem prišiel so svojou frajerkou,  ktorá tiež vraj tam študuje, aj s jej otcom a bratom, ktorí tiež v Holandsku žijú. Ale zo Slovenska údajne pochádzajú, a tak mu vraj chceli ukázať kde má slečna korene.

Do tretice sa objavila verzia, že pán páchateľ z Portugalska údajne žijúci a študujúci v  Holandsku  (páni novinári, nože nám prezraďte, čo tam pán páchateľ študuje) má sám korene vraj dokonca na Slovensku. A že na Slovensku by sme aj jeho starých rodičov našli. Ako píše jeden diskutér

https://www.facebook.com/topky/posts/pfbid02DbvJHTwuawsDjVLGHD8tNCiHozf4gm2EGx5aRLTSsmhTe2Emf5tCRyfEFgFBV1RGl?comment_id=1149738386089854&notif_id=1724478708460722&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Ten žobrak bol u starkých na SK, rodičov mal zo Sk a býval v PT.

Neviem, ktorá verzia je pravdivá, ale novinári by mali radšej písať celú pravdu, aby sme predišli fámam a nepravdivým informáciám.

Zaujímalo by ma tiež, že do akej reči mu na súde tlmočili – do portugalčiny, angličtiny, alebo akej?

A skutočne netuším, prečo médiá nedajú aj fotografiu páchateľa, veď ak sa nehanbí za svoje výčiny, prečo by sa mal hanbiť za svoj ksicht?

Podľa zverejnenej fotky si netrúfam odhadnúť, aký odbor to v tom Holansku pán páchateľ môže študovať.

 

Môže ísť o čiernobiely obrázok, na ktorom je 1 osoba a brada

Zdroj: https://www.facebook.com/topky/posts/pfbid02DbvJHTwuawsDjVLGHD8tNCiHozf4gm2EGx5aRLTSsmhTe2Emf5tCRyfEFgFBV1RGl?comment_id=1149738386089854&notif_id=1724478708460722&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 

Na margo „17-ročného mladíka z Portugalska“, ktorý v nočnom bare Slováka dobodal – ako právnik rodiny zavraždeného by som žiadala o preverenie skutočného veku pána mladistvého páchateľa aj pomocou kostného testu. Lebo iná pálka by mu hrozila ako plnoletému, že?

Akosi ma neprekvapuje, že je „neplnoletý“ a že sa potĺka ulicami s nožom. Prekvapuje ma jediné, že u nás mohol slopať ako údajne nezletilý v nočnom bare. Kontrolu do podnikov treba poslať a riadne ich spokutovať, ak tam kontrolóri nájdu neplnoletých – krásne obohatíme štátny rozpočet, a ešte aj dobrý skutok spravíme, ak mladí nebudú môcť popíjať po nociach.

 

NIektorí v diskusiách tvrdia, že ide o migranta, len papierového Portugalčana zrejme.  Nuž, neviem.

Každopádne ale môžeme zanechať príbeh o inžinieroch a lekároch, ktorí do Európy údajne hromadne mali utekať, keďže mnohí „priloďkovalci“ ani len základnú gramotnosť nemajú. Zdá sa, že i príbeh o kultúrnom a ekonomickem obohatení sa stáva ilúziou ťažkého rangu, ako to môžeme vidieť u 27-ročného „občasného futbalistu“, inak nezamestnaného Nigerijčana, ktorý tu na Slovensku od kohosi dostal trvalý pobyt a znásilnenie dvoch žien s ním spájajú. Zaujíma ma, že z čoho u nás žil. Má dedičstvo po ockovi, kráľovi Nigérie, že nemusí pohnúť prstom?  Alebo len sproste prišiel využívať Slovákov a Slovensko, a priživovať sa na sociálnych dávkach u nás? Skutočne sme taká bohatá krajina, aby sme živili nezamestnaných Nigerijčanov?

Fico nám sľuboval, že tu žiadnych migrantov mať nebudeme. Ale opak je pravdou, naťahali sem „zahraničnú pracovnú silu“ – no tak v takom prípade mali jasne uzákoniť, že táto pracovná sila má právo tu pobývať len počas výkonu práce, a potom musí Slovensko opustiť. Lebo prvé výsledky kultúrneho a ekonomického obohacovania sa už aj u nás ukazujú – ako uviedol článok v linku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/708491-v-slovenskych-vazniciach-zaznamenali-historicky-najvyssi-pocet-cudzincov/

V slovenských väzniciach bol ku koncu vlaňajška historicky najvyšší počet väznených cudzincov (505). Predstavuje to medziročný nárast o 98 osôb. Vo výkone trestu bolo k 31. decembru 2023 celkom 314 cudzincov (297 mužov a 17 žien), väzobne stíhaných bolo 191 cudzincov (185 mužov a šesť žien). Najpočetnejšou skupinou boli občania Ukrajiny (107), Českej republiky (61), Sýrie (50), Moldavska a Rumunska (po 33).

Keby len tých medializovaných 23 000 eur ročne stál jeden kriminálnik – koľko je to každoročne peňazí vynakladaných na zahraničných lumpov? Ale v niektorých basách vyjde 1 väzeň na deň nákladmi aj vyše 170 eur. A to nie sú zarátané náklady na zdravotnú starostlivosť, prekladateľov, súdy, vyšetrovateľov. O koľko lacnejšie by nás to vyšlo, keby ho boli policajti pri zásahu rovno zastrelili.

NIe, vôbec neverím v polepšenie takých ľudí, len v rozrastajúce sa rady ich obetí pri dávaní šancí na ich „nápravu“.

 

 

Elena

 

K diskusii

stredoslovenský Bača      Zjavne máte problém čítať text s porozumením. Ja sa pýtam, čo študuje, jednoducho ma to zaujíma. Aj to, do akej reči mu tlmočili. Ak niekto má impulzívnu povahu a sklon reagovať silne afektívne, nemá čo so sebou vláčiť nôž, a už vonkoncom nie popíjať ako neplnoletý – to skutočne kvalifikujem ako priťažujúcu okolnosť, a  nie poľahčujúcu.

Zjavne ste nepochopili ani to, že ak je jedno, kto je páchateľ, nie je dôvod tajiť o ňom informácie. Presne na to poukazujem, že tu sa šíri viacero rôznych verzií, a že sú to médiá, kto by mal jasne uviesť pravdu o páchateľovi, aby sa nešírili fámy.

 

malinova  No to je z tej druhej verzie príbehu jedna z verzií – ale keďže podľa médií slečna je i s famíliou už v Holandsku späť, tak zjavne je to nepravdivá časť príbehu. Predpokladám, že vypité mali obaja, zavraždený tam oslavoval narodeniny.

Preto  ako píšem, bolo by potrebné,aby médiá písali plnú pravdu, a nie iba útržky v snahe o falošnú humanitu voči páchateľovi.  Akurát potom vznikajú zbytočné fámy. Mimochodom,  17-ročná slečna, ktorá údajne doviedla pána páchateľa na Slovensko a vraj spoločne študujú v tom Holandsku, posedávala v tom bare aj s jej ockom a bratom, takže traja chlapi by ju hádam ubránili aj bez noža pred obťažovaním. Načo tajiť údaje o páchateľovi? Však toto je páchateľ evidentný, nôž držal v ruke on, nijaký justičný omyl po 40 rokoch neodhalí jeho nevinu.

A predstavme si, ako by to tu vyzeralo, keby to bolo opačne, žeby ten mrtvy dobodal pána páchateľa ako inostranca, no to by tu chlp na chlpe nezostal, taký cirkus by tu bol. Meter spravodlivosti má byť rovnaký, aj keby z Mesiaca bol vrah prišiel.

 

štrkáč  SMútiaca rodina teraz prežíva prvotný šok, akékoľvek slová pre nich by boli márne. Ja osobne si nespomínam na celé mesiace po smrti syna, a ostatné mamy v skupine mám Otvoreného listu premiérovi to mali podobne. Rozumiem ich bolesti, a výkop robím za spravodlivosť pre ich mŕtveho syna, aby tu ktosi vraha nevyviňoval a nerobil z neho pomaly záchrancu národa.

Blýskanie na časy 3. – Dôchodcovia by mali zaplatiť nový raketový systém namiesto Naďa? ? ?

15.09.2024

Ako vidno z nadpisu blogu – stačí si dať otázku správnym spôsobom, aby sme pochopili fakty. Lebo podaktorí vládni experti sa snažia ryžovať na úkor dôchodcov https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723706-staci-jedno-opatrenie-a-fico-moze-na-konsolidaciu-ziskat-pol-miliardy-eur-doplatili-by-na-to-dochodcovia/ Pol miliardy? No to je akurát na protiraketový systém, čo Naď [...]

Blýskanie na časy 2. – Vidieť si ďalej od nosa. . .

14.09.2024

Takto opisne sa dá pomenovať schopnosť anticipovať, t. j. predvídať dopady terajších krokov na budúcnosť. Mnohým ľuďom táto vlastnosť nie je vlastná, a preto idú ako slepé kury za zrnom, ktoré im vysypávajú na určených cestičkách. Je to tak politicky, ako aj v bežnom živote. Pre mňa je anticipácia niečo, čo človeku uľahčí život v prepojení s jeho svedomím. [...]

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,956
Celková čítanosť: 9442673x
Priemerná čítanosť článkov: 3194x

Kategórie

Archív