Založ si blog

Čas otázok 10. – Lekári, ospravedlňte sa nám. . .

Lekári vyzvali premiéra, aby sa im ospravedlnil, lebo na nich pri odmenách zabudol. A údajne dehonestujúco sa o nich vyjadril. Hovoria o urážke, ba priam o nemorálnosti.

Tak si k tomu povieme pár slov. Nie každý lekár si zaslúži odmeny – a treba o tom verejne a otvorene hovoriť.

Určite cítite tie dračie plamene, čo v tejto chvíli šľahajú.

 

Pán prezident SLK, o nemorálnosti premiérových slov hovoríte? 

To hovoríte i v mene lekárov, ktorí majú na rukách krv našich detí?

Lekárov, ktorí zavinili nekonečné utrpenie našich rodín?

Lekárov, ktorí sa nehanbia zvaľovať dopad svojich pochybení na plecia obetí namiesto čestného prevzatia zodpovednosti za svoje chyby?

Lekárov, ktorí boli schopní napísať súdu, že život dieťaťa s postihnutím je menej hodnotný ako život dieťaťa zdravého? Ktorí boli schopní falšovať dokumentáciu? Ktorí sa nedokázali čestne postaviť ku svojej vlastnej chybe s ťažkým dopadom na iných ľudí?

Krucinál!!!

Toľko pokrytectva!

Toľko dvojtvárnosti!!!

Toľko amorálnosti!!!

My hovoríme o nemorálnosti činov niektorých zástupcov z vašich radov. Sme živou obžalobou neetiky vo vašej profesii v slovenskej praxi. A poukazujeme na to už dlhý čas.

 

Na obrázku môže byť: text

 

Takže vás vyzývam v mene matiek Otvoreného listu premiérovi, pán prezident SLK – keď lekári tak majú radi verejné ospravedlnenia –

ospravedlňte sa v mene lekárov verejne našim deťom, našim mŕtvym deťom. A nám, ich matkám, našim rodinám, za všetko to utrpenie.

Lebo naše deti chceli žiť.

To je tá pravá nemorálnosť, pán prezident SLK Kollár, zaviniť smrť dieťaťa a nepovedať jeho matke ani – „je mi to ľúto, ospravedlňujem sa“. Nesnažiť sa ani v najmenšom čestne napraviť dôsledky svojho pochybenia.  

 

Treba zrno oddeliť od pliev… 

Zdravotné poisťovne sú nepochybne spôsobilé predložiť zoznam výkonov, ktoré lekári v dobe prvej vlny korony urobili. Lebo boli lekári poctiví, starostliví voči pacientom, ktorí i v tej situácii mysleli na svojich pacientov a poskytovali im starostlivosť, ale aj takí, ktorí ani telefón nedvíhali alebo len telefonicky ich „manažovali“. Dostali aj oni platby za to podivuhodné zaobchádzanie s pacientmi, hoci si za to nezaslúžili dostať nič. Jasne preto vieme zistiť, kto naozaj bol „v prvej línii“, a kto by mal ešte aj platby zdravotným poisťovniam z tých čias vrátiť.

Je namieste, aby zdravotné poisťovne tieto údaje verejne predložili. Lebo netrpíme  všetci stratou pamäti,

https://dennikn.sk/1810713/policia-v-zilinskom-kraji-kontrolovala-ci-su-lekari-v-praci-zupanka-vysvetluje-ze-tretina-z-nich-neordinovala/?fbclid=IwAR0J4g4OUGUIC7M8fhtjCspWn3T5rhRAKc5_XGybAK5BkMLUcv5a1gebv2A

a ako som poukázala opakovane v blogu v tejto veci –

minister prosil,

prezident SLUŠ vyzýval

– nuž, toto možno, drahí lekári, nazvať kadejako, len nie „cestou hrdinu“.

 

Myslím, že lekári by sa mali verejne ospravedlniť všetkým pacientom, ktorých v čase korony zanedbali a neumožnili im potrebný prístup ku zdravotnej starostlivosti.

A lekári by sa mali ospravedlniť všetkým občanom za všetky podvody, v ktorých zneužili pacientov

https://domov.sme.sk/c/20109472/policia-obvinila-lekarov-z-poistnych-podvodov-v-okoli-ziliny-a-martina.html

V dvoch nemocniciach v Žilinskom kraji zasahovalo 67 policajtov. Pri razii prehľadávali ambulancie. Policajti išli podľa portálu za jasným cieľom – zadržať dokumenty, ktoré usvedčujú súkromných, ale aj štátnych lekárov z poistných podvodov na nič netušiacich pacientoch. 

„Vedenie nemocnice v súčasnosti nemá oficiálne informácie o tom, že ide o lekárov žilinskej Fakultnej nemocnice, preto sa zatiaľ nebudeme k tomuto prípadu vyjadrovať,“ vyhlásila hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Sofistikovaní podvodníci takto podľa portálu noviny.sk fungovali minimálne od roku 2013. Na poistných podvodoch si mohli zarobiť státisíce eur.

„Konaním organizovanej skupiny vznikla škoda veľkého rozsahu,“ informoval riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru Peter Hraško.

 

Lekári by sa mali pacientom ospravedlniť i za sfalšované štatistiky, mŕtve duše, okrádanie poistného systému cez predpisy pomôcok.

001. 3 – Sieť špiny

https://mynovohrad.sme.sk/c/22049034/obrovsky-podvod-lekari-vypisovali-pomocky-aj-mrtvym.html;

a

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/milionove-podvody-ortopedickymi-pomockami-zapleteni-su-nich-aj-spickovi-slovenski-lekari

a

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/megapodvod-ortopedickymi-pomockami-180-milionov-smet-ktora-ani-nestoji-rec-tvrdi-zodpovedny

 

A rovnako by sa lekári mali ospravedlniť pacientom i za podvody s náplasťami

https://plus7dni.pluska.sk/domov/zemetrasenie-zdravotnictve-policia-obvinila-59-lekarov-spachania-podvodu

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil štatutára spoločnosti QuadraCare Petra Kiselého z obzvášť závažného zločinu podvodu a ďalších šesťdesiattri osôb, že sa na podvode podieľali. Lekári z celého Slovenska mali predpisovať náplaste na hojenie rán, takzvané mokré krytie pacientom, ktorí  o akýchsi náplastiach ani nevedeli, prípade ich dostali podstatne menej, ako im ich lekár vypísal. Vyskytnúť  sa malo dokonca niekoľko prípadov, keď lekári predpísali náplasť mŕtvym pacientom.

K potrestaniu vinníkov nedošlo, uhralo sa to do stratena, čo však vonkoncom neznamená, že je to v poriadku…

 

My, matky Otvoreného listu premiérovi SR si vážime všetkých čestných lekárov. Ale nie všetci vo vašich radoch, lekári, sa správate voči pacientom čestne. Tak sa nám verejne ospravedlňte za tých nečestných.

A hej, aby sme nezabudli

Fúkanie do púpav 2. – Tretí a posledný otvorený list premiérovi. . .

a tiež

Fúkanie do púpav 3. – Bez slov. . .

A hej, vážení lekári, chceli by ste sa ocitnúť v našej situácii – keď počúvame, ako by sme si to mali vymeniť so zdravotníkmi – chceli by ste sa čo len na jediný deň stať človekom, ktorému zomrelo dieťa v dôsledku chyby lekára???!!

 

Budem slušná, nič viac k tomu nedodám, veď ani netreba, však? ??!!!

 

 

Elena  18.8.2020

 

P. S.:

A ešte pár slov ku záchranárom:

Nepochybne môžu poisťovne zverejniť i počet výjazdov záchranárov, o koľko ich bolo urobených počas korony viac (podľa mňa menej v skutočnosti), keď tak za odmenami naťahujú ruky. Nič proti nim nemám, ale naozaj celý rad profesií v čase korony poctivo pracoval, a nedostali ani slovo uznania. Ako by ste sa, záchranári, dokázali pozrieť do očí šoférom autobusov, upratovačkám, predavačkám, smetiarom, ktorí v tej dobe tiež riskovali zdravie a životy, prinajmenšom tak ako vy poniektorí?

Aj slová samotného záchranára, ktorý prehovoril sebakriticky, to potvrdzujú

http://www.prehladsprav.sk/slovensky-zachranar-sa-rozhodol-prehovorit-nie-je-pravda-ako-tazko-bojujeme-v-prvej-linii-robime

Dám z nej časť, pre pochopenie, celú ju nájdete v linku

ÚPRIMNÁ SPOVEĎ ZÁCHRANÁRA: Nie je pravda, že ako ťažko bojujeme v prvej línii. Počet výjazdov klesol cca o 30-40%, máme pravidelné služby, menej nadčasov, pracujeme ako doteraz, robíme rovnakú prácu ako doteraz, akurát menej.. užívame si to.. s koronavírusom sme sa doposiaľ poriadne ani nestretli

 

 

K diskusii:

 

Brehy

hovoril prezident SLK o ospravedlnení konkrétnym lekárom?

A o odmeňovaní len niektorých lekárov? Možno tých, ktorých nemusel prosiť minister a vyzývať prezident SLUŠ? V blogu jasne hovorím, aby poisťovne uverejnili, ktorý lekár koľko priamych výkonov s pacientmi v tej dobe urobil???!!

BTW – čo z mojej vety v blogu To hovoríte i v mene lekárov, ktorí majú na rukách krv našich detí? si nepochopil?

 

Emerencius

1. zdravotníctvo ako službu si  PLATÍME, a nie málo, čiže si kupujeme zdravotnú starostlivosť, preto nám lekári nerobia láskavosť poskytovanou zdravotnou starostlivosťou, hoci niektorí sa tak tvária, mali by sa k nám správať ako ku platiacim klientom,

2. aj lekári v pracovnej dobe sú v riadnom pracovnom pomere a na pracovisku, s platnou pracovnou zmluvou, preto majú podávať riadny pracovný výkon, sú zaň pravidelne platení – podotýkam ešte raz, že plat je za pracovný výkon, nie za veľkolepú prítomnosť na pracovisku, ktorou robia láskavosť nám ostatným,

3. ani lekári bez pacientov neprežijú, mali by si ich vážiť rovnako ako pacienti lekárov, a verte, že ak príde deň za vedenia rodinných účtov a s tým mi dôslednej kontroly vlastných peňazí dávaných ľuďmi do zdravotníctva, niektorí lekári zaplačú,

4. pocit výnimočnosti nie je namieste, profesia lekára má byť o pokore a dare pomáhať ľuďom, nie sa nad nich vyvyšovať – a úprimne, každá profesia je rovnako potrebná, mohli by ste stáť a mávať lekárskym diplomom nad pokazeným autom či elektrikou, nad prázdnou chladničkou, ak by ste v obchode nenakúpili, či brodiť sa špinou po kolená v nemocnici, ak by nebolo upratané, vozili by ste sa po poľnej ceste a pacienti by sa k vám nedostali, ak by nešli autobusy, skrátka a jasne – všetci pracujúci ľudia sú rovnako dôležití – len vykonávajú rôzne činnosti,

5. sú lekári, ktorí so mnou súhlasia, lebo majú česť a svedomie a sú nielen lekári, ale aj ľudia – vedia a vidia, že takto to v zdravotníctve ísť ďalej nemôže.

 

Čas srdca 5. – Hanbiť sa za to, že som lekárka. . .

 

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9024366x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív