Založ si blog

A. . . 9. – Čo je toto za naničhodnú vládu. . .

Ivermectin svojim občanom bráni objednať si zo zahraničia, hoci sama nie je schopná im ho do lekární na voľný predaj zaistiť.

 

Odborníci poukazujú, že nevykonanie potrebných opatrení má za následok mnoho zmarených životov.

Ak by vláda v novembri konala, tak by dnes mnohí ešte žili, tvrdí dátový analytik

Ivermectinom by bolo možné zachrániť aspoň teraz niektorých ľudí.

No Štátny ústav na kontrolu liečiv sa odrazu tvári ako stred Vesmíru

– lebo Ivermectin nemôžu nechať prejsť cez hranice ani pre tých, ktorí si ho v zahraničí objednali a zaplatili. Nemôžu vraj garantovať kvalitu, účinnosť a bezpečnosť – ľudia si ho kúpia i bez toho radi, nikto nestojí o ich garancie.

💊 Liek Ivermectin na Slovensku nie je registrovaný. Povolenie na jeho terapeutické použitie vydalo Ministerstvo zdravotníctva s hlavnou indikáciou profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Povolenie bolo vydané pre potreby zdravotníckych zariadení (nemocničné zariadenia a ambulancie) a ide o liek viazaný na lekársky predpis.
🧑‍⚕️ Za použitie lieku zodpovedá ošetrujúci lekár. Toto povolenie neznamená, že si liek môžu objednávať fyzické osoby pre vlastnú spotrebu a samoliečbu. Lieky dovozené na základe povolenia Ministerstva zdravotníctva sú dovážané prostredníctvom schválených spoločností, ktoré majú povolenie na zaobchádzanie s liekmi.
❗ V prípade dovozu liekov na územie SR colné orgány kontaktujú štátny ústav pre kontrolu liečiv so žiadosťou o vydanie stanoviska. V posledných týždňoch štátny ústav riešil neobvykle vysoké množstvo zásielok, ktoré obsahovali lieky s účinnou látkou ivermektín a boli dovážané fyzickými osobami pre vlastnú potrebu. Pri takýchto liekoch, ktoré sú neznámeho pôvodu, štátny ústav nemôže zaručiť kvalitu, účinnosť a bezpečnosť. Tieto zásielky sú následne zadržané a lieky sa k dovozcovi – fyzickej osobe nedostanú.

 

 

Dalo sa čakať, že sa rozbehne v tejto situácii nelegálny predaj.

Je ale pod ľudskú dôstojnosť, aby si chorí ľudia zakupovali pod rukou veterinárny prípravok, lebo táto vláda „limitovaná edícia – akú sme tu ešte nemali“ im neumožňuje jeho zakúpenie  v humánnej verzii na prevenciu a liečbu, aj napriek odborným ohlasom veľmi priaznivým.

 

Dokonca aj internetová lekáreň ho ponúka – ale s horibilnou cenou.

6mg x 8 tabliet
€ 34.85
€ 4.36 za tabletku

 

6mg x 40 tabliet
€ 132.79

 

To vážne? Liek predávaný v Egypte za cenu 80 centov, analytik Mesik ako cenu už aj s províziou únosnú uviedol 3 eurá za balenie – a tu sa k nemu ľudia dostanú za 133 eur?

 

Na podporu zdostupnenia lieku u nás a záchranu ľudských životov sa ozýva čoraz viac hlasov.

Lekárka napísala list premiérovi

Kto musí ešte zomrieť aby ste sa zobudili? Nehanbíte sa? Pýta sa Matoviča doktorka Tašárová

 

A ja sa otvorene pýtam – prečo je zdržiavaný dovoz tohto lieku – na čom tu chce ešte niekto naryžovať – na remdesivire, na antigénových testoch, na čom?

 

Pridávam link na petíciu  o sprístupnenie Ivermectinu voľnopredajne a bezodkladne. Prosím, podporte ju svojim podpisom.

https://www.peticie.com/chceme_bezodkladne_vone_spristupneny_ivermectin_do_slovenskych_lekarni

 

 

Elena

 

K diskusii

Vlado-2  všetkých nás tak chceli oklamať tou informáciou úvodnou – v skutočnosti príde ivemectin len pre košickú nemocnicu, ani ostatné nemocnice ho nedostanú, nie to ešte aby bolo verejne dostupný v lekárňach  pre občanov. O tom píšem – žiadam, aby bol liek sprístupnený pre všetkých a bezodkladne. Lebo je účinný podľa dostupných informácií aj liečebne, aj preventívne.

 

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9028507x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív