Založ si blog

Doba covidová 6. – Spravodlivo, pán Matovič, spravodlivo. . .

Pán premiér Matovič, je to veľká pravda. Policajti môžu stáť na letisku v Bratislave deň a noc. Zbohatlíci sa prevlečú do Viedne, alebo do Poľska a spokojne sa prevlečú do zahraničia.
Toto pokladá vláda za skutočne účinné opatrenie na ochranu nás všetkých? Alebo je to iba hra na zalepenie očí naivným?
Hrozí im AŽ 1000 eurová pokuta. Predstavte si, to je ale tragédia. 
 VED TO SÚ ĽUDIA, KTORÍ IDÚ NA DOVOLENKY V CENE DESIATOK TISÍCOV EUR.
Ach, určite sa preto budú vešať zo žiaľu, že odkiaľ by tú tisícovku na pokutu zobrali, však?
Súhlasím s poslancom Blahom.
Páči sa mi jednak, že v parlamente verejne vyzval, aby ľuďom dali Ivermectin a
pomoc ľuďom a aby sa zastavilo povinné testovanie
No a plne sa aj s jeho slovami v blogu stotožňujem.
Dejú sa veci aj na Slovensku. Generálny prokurátor napadol Mikasove vyhlášky, vrátane výnimiek pre Matovičových papalášov.
9. Robiť tu z nejakého trápneho hygienického úradíku autokratický orgán, ktorý stojí nad ústavou, nad parlamentom, nad národom – toto je obyčajný pandemický fašizmus.
10. Hovoríme to od začiatku a pridal sa už aj generálny prokurátor. Matovičovi sa to rozpadá ako domček z karát. Mikas sfučí ako Mechúrik Koštúrik, tlieskam.
11. Mimoriadne zábavný je aj zákaz cestovania pod hrozbou pokuty 1000 eur. Ak máte 20 tisíc na exotickú dovolenku dakde v Dubaji, určite vás zastaví tisícka – z tej sumy sa nejedna Cibuľková rozsype od strachu na popol.
12. Ale keď už najnovšie Sulík chce pokutovať 30 eurami bezdomovcov za to, že nie sú doma (haló!), čo je polovica ich mesačnej dávky, tak poďme aj milionárov pokutovať primerane k ich príjmom – a zoberme aj im polku príjmu za to, keď niečo porušia. Pekne „progresívne“. Či to už nie?
13. Ak sa Sulík zase pôjde plieskať o vlny do Dubaja, tak by mohol ako milionár pustiť zopár miliónikov, keď už je taký drsňák, ak sa jedná o tých najslabších. Tak čo, Riško, to už taký frajer nie si, že?
14. Ale tak je to vo všetkom. Opatrenia štátu sú neuveriteľne neférové. Najviac udupávajú tých najslabších, drobných robotníkov a živnostníkov. A milionári ako Matovič, Sulík a Kollár sa ľuďom vysmievajú do očí.
Plne podporujem nápad, ktorý zverejnil poslanec Blaha.
Takže nech sa páči – pán premiér Matovič, spravodlivo merajme – nech sú pokuty také, aby zohľadňovali majetkový stav toho, kto priestupok spácha. 
Elena

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10, aktualizované: 07:45

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021922x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie