Založ si blog

Špiny vyše hlavy 11. – Na koňa, ktorý ťahá, najviac nakladajú. . .

Minister Krajniak mal kedysi dávno správny nápad, aby ľudia mohli ísť do riadneho dôchodku bez krátenia vyplácanej sumy i skôr, ako je stanovené vekové kritérium, ak odpracujú celých 40 rokov.

Pre ľudí by bolo naozaj spravodlivé, aby po toľkých odpracovaných rokoch do riadneho dôchodku ísť mohli – lebo takí ľudia odviedli spoločnosti dosť. Štátu dali do dôchodkového systému toľko, že im to nikdy nevráti v podobe dôchodku. Na solidárny systém obetovali obrovskú časť svojho života.

A pritom tu máme ľudí, ktorí nemohli spoločnosti odviesť dokopy nič, lebo pre nich sa údajne práca nenašla desiatky rokov. Čo lepšie môže pre nich spoločnosť urobiť, ako dať týmto ľuďom príležitosť konečne nájsť svoju sebarealizáciu v práci, aby si tiež poctivo vyrobili na svoj dôchodok?

 

Ibaže účinnosť toho zákona poslanci posunuli.

Vznikla tým skupina ľudí v tomto štáte, ktorých štát bohapusto ďalej okráda – lebo už majú odpracovaných 40 rokov, no i tak im odchod do dôchodku neumožnili schválením zákona.

A pôvodný návrh zákona pokrivili do podoby, v ktorej ho azda ani jeho pôvodný navrhovateľ minister Krajniak nespozná, nie to ešte tí, ktorí sa tešili na aspoň trochu spravodlivosti v prístupe štátu voči nim

https://openiazoch.zoznam.sk/cl/212918/Vacsina-ludi-moze-zabudnut-na-odchod-do-dochodku-po-rokoch-prace?

 

Dokonca teraz vláda tvrdí, že vraj žijeme dlhšie, a tak i pracovať treba dlhšie. A namiesto okamžitej podpory spravodlivosti a zásluhovosti v dôchodkovom systéme – o ktorej toľko predvolebne básnilachce zasa zvýšiť záťaž tých poctivo pracujúcich a predĺžiť im odchodový dôchodkový vek. 

Navyše ani to, že sa zarátajú roky vzdelávania do toho obdobia 40 odpracovaných rokov neboli schopní do zákona jasne zahrnúť naši draho platení odborníci pripravujúci legislatívu. Lebo ak by sa tie roky prípravy na povolanie nerátali, boli by znevýhodnení ľudia, ktorí sa vysokoškolsky vzdelávali. Tí sú tomuto štátu vždy vhod, keď treba brať viac od pracujúcich – postoj štátu je voči nim dlhodobo nekorektný. Cena ich odbornej práce je dlhodobo podhodnotená, berie sa im viac.

Aj reči o zmrazovaní dôchodkov v budúcnosti tu sú na stole – a zasa by ukrátili len tých, ktorí dlhodobo a poctivo odvody odvádzali

https://www.trend.sk/ekonomika/koniec-populizmu-prichadza-cas-uspor-minister-otvoril-nepopularnu-diskusiu-zmrazeni-penzii?itm_site=trend&itm_template=article&itm_modul=readest_articles&itm_area=24h&itm_position=3

Solidárny systém v tejto podobe podľa mňa vôbec nie je dobrý.

Je to skrátka pohodlné, využívať čoraz viac tých, ktorí v systéme čestne pracujú. Namiesto toho, aby sa snažili efektívne zapojiť do pracovného procesu všetkých tých, ktorí si veru ani zďaleka 40 rokov neodpracovali.

 

Slováci majú veľmi nízky vek z hľadiska rokov dožitých v zdraví

https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/analytik-matej-hornak-priemerny-slovak-straca-osem-zdravych-rokov-zivota/?fbclid=IwAR0FjlEqroyhs7-HFNm7JwrARUCCsXTTHl-FPokVHR5BXamJ4BN__RdYU4c

– predlžovať vek odchodu do dôchodku tým, ktorí poctivo pracujú desiatky rokov, je preto sprostá zlodejina.

Je hanbou Slovenska taká vláda, ktorá namiesto slušného umožnenia odísť do riadneho dôchodku ľuďom, ktorí poctivo odpracovali 40 rokov, sa snaží práve tých ľudí ešte sproste ošklbať podmienkami zníženia dôchodku  v rámci „predčasnosti“, nerátania rokov prípravy na povolanie, atď.

 

Nuž, čo na to slušne dodať?

Možno si konečne podaktorí voliči začnú uvedomovať, že o tom, komu dám vo voľbách svoj hlas, treba UVAŽOVAŤ. Lebo rozhádzať kopu peňazí dokázala táto vláda veľmi rýchlo – a ako to vyzerá – doplatia na to zasa len tí poctivo pracujúci.

Hanbím sa za túto vládu, a hanbím sa za jej voličov.

 

Elena

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9012181x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie