Založ si blog

Iba pravda 9. – Povinné „očkovanie“?

Hnala sa divoká búrka krajom predvčerom v noci. Za otvoreným oknom striedavo sa dážď prudko lial a potom zdanlivo tíchol. Blesky prežarovali tmu za dunivého rachotu hromov. Písala som – dva listy – a oba tomu istému chlapovi. No kto iný by to mohol byť ako generálny prokurátor?

Ach, ten druhý list sa týkal povinného očkovania, ktorým sa nám tu ktosi pôvodne vyhrážal.

Lebo vyhrážky sa stali hrozbou – minister zdravotníctva zostavil postup na povinné očkovanie zdravotníkov, ľudí pracujúcich v sociálnych službách a školstve.

 

Položme si otázku – kto to povinné očkovanie u nás diriguje?

Minister zdravotníctva to zjavne nie je – ten mediálne nedávno vyslovil postoj, že je za dobrovoľnosť v očkovaní

https://mediweb.hnonline.sk/analyzy/2341075-povinne-ockovanie-lekarov-a-sestier-proti-covid-19-zdravotnici-su-proti-pravnik-to-pripusta

Na Slovensku sa zatiaľ o povinnom očkovaní zdravotníkov neuvažuje. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský hovorí, že súhlasí s filozofiou dobrovoľného očkovania proti covidu a nie je zástancom nútenia zdravotníckych pracovníkov do vakcinácie. „Som skôr za dobrovoľnosť a presviedčanie ako za povinné očkovanie,“ povedal.

Verím, že veľa zamestnaných  ľudí uprednostní svoj život a zdravie, a nedá sa vydierať ani vystavovať hrubému nátlaku v rámci „povinného profesijného očkovania“ k účasti v klinickom pokuse. Som zvedavá, kto konkrétne je iniciátorom toho nápadu nútene, povinne „očkovať“ niektoré kategórie zamestnancov u nás a voči komu teda bude smerovať trestné oznámenie v tej veci, ktoré som podala.

 

Chrániť verejné zdravie i majetok štátu pred vznikom škody veľkého rozsahu mali kompetentní funkcionári. Namiesto účinných opatrení na  hraniciach prenasledujú u nás neočkovaných, hoci nákazu prenášajú nakazení – a nie neočkovaní.

Vzhľadom na závažnosť rizík možno podľa mňa celý očkovací proces označiť ako závažné ohrozenie verejného zdravia. Je otázne, či ide len o nedbalé konanie verejných činiteľov, alebo tam možno kvalifikovať i úmyselnosť. Mali by sa oboznamovať s najnovšími vedeckými poznatkami a riadiť sa nimi. Mali by konať tak, aby sa predišlo škode veľkého rozsahu pre štát, čo zjavne nekonali. Práve naopak – snahu očkovať niektorí povinne tlačia, až by som to kvalifikovala ako súbeh trestných činov…

Ako poukazuje článok v linku – je výrazne rozdielna situácia v smrtnosti vakcín – graf to ukazuje jasne

https://odbornakomisia.sk/covid-19/dalsia-trhlina-v-uz-aj-tak-deravej-teorii-o-bezpecnosti-vakcin-proti-covid-19/

 

a rovnako aj v oblasti vedľajších účinkov

Dáta v oboch grafoch sú spracované ku dňu 7. 8. 2021, oba prevzaté z článku v linku

 

Iste, hrubý nátlak na povinné očkovanie niektorých kategórií zamestnancov je zatiaľ v štádiu pokusu.  Ale veď určite viete, že i pokus je trestný, však?

 

 

Elena

 

 

P.S.:

Z fb

Organizace, kde se od zaměstnanců nevyžaduje povinné očkování:
1. Bílý dům USA
2. CDC (Americká centra pro kontrolu a prevenci nemocí)
3. FDA (Food and Drug Administration)
4. WHO
5. Pfizer
6. Moderna
7. Johnson & Johnson

 

Blýskanie na časy 3. – Dôchodcovia by mali zaplatiť nový raketový systém namiesto Naďa? ? ?

15.09.2024

Ako vidno z nadpisu blogu – stačí si dať otázku správnym spôsobom, aby sme pochopili fakty. Lebo podaktorí vládni experti sa snažia ryžovať na úkor dôchodcov https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723706-staci-jedno-opatrenie-a-fico-moze-na-konsolidaciu-ziskat-pol-miliardy-eur-doplatili-by-na-to-dochodcovia/ Pol miliardy? No to je akurát na protiraketový systém, čo Naď [...]

Blýskanie na časy 2. – Vidieť si ďalej od nosa. . .

14.09.2024

Takto opisne sa dá pomenovať schopnosť anticipovať, t. j. predvídať dopady terajších krokov na budúcnosť. Mnohým ľuďom táto vlastnosť nie je vlastná, a preto idú ako slepé kury za zrnom, ktoré im vysypávajú na určených cestičkách. Je to tak politicky, ako aj v bežnom živote. Pre mňa je anticipácia niečo, čo človeku uľahčí život v prepojení s jeho svedomím. [...]

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,956
Celková čítanosť: 9442627x
Priemerná čítanosť článkov: 3194x

Kategórie

Archív