Založ si blog

Raz 4. – Výnimočné oslavy SNP. . .

Oslavy SNP – a ich realizácia v praxi vo mne vyvolali nevoľnosť z toľkého prekrúcania pravdy.

Lebo kopa tých ľudí, ktorí bojovali vo vojne proti fašizmu, obetovala svoje životy – ich osudy si zaslúžia úctu a večnú pamiatku, a nie pretretie historických udalostí klamstvami.

A prečo som označila tohtoročné výročie SNP ako výnimočné? Dozviete sa. 

 

Život ma naučil označovať veci pravdivo.

A tak nemám problém povedať o žene, ktorá sa vláči so zadaným mužom, že je „iba suka“.Rovnako aj vyhlásiť o voličoch tejto vlády, že nás všetkých dostali do problémov svojou hlúpou voľbou. A otvorene označiť Slovenské národné povstanie za dejinnú udalosť, ktorú by sme si mali ako národ pamätať a pripomínať verejne a bez obmedzení.

Predstavte si, verejnosť sa na oslavy SNP nedostane, ako uvádza článok v linku

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/638303-na-hlavnu-cast-oslav-snp-sa-verejnost-opat-nedostane-nechcu-tam-rusitelov/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

Od tohto roka patria pod rezort obrany, preto vnútorné zabezpečenie osláv bude mať „pod palcom“ vojenská polícia. Program bude zoskok vojenských výsadkárov s padákmi – myslím, že zoskok vlády bez padákov by mal lepšiu odozvu národa.

Pre širokú verejnosť otvoria areál o pol druhej poobede.

 

O troch odstrihnutiach od SNP u nás píše článok v linku

https://www.armadnymagazin.sk/2022/08/28/cim-sa-zapisu-do-dejin-oslavy-78-vyrocia-snp/

Prvé „odstrihnutie“, možno, urobil bratislavský primátor Matúš Vallo, keď otvorene, aj bez súhlasu protifašistických odbojárov z celého Slovenska, odrezal časť z bratislavského Námestia SNP.

Po parlamentných voľbách nastalo ďalšie kolo, a síce odobratie účastníkom a potomkom účastníkov slovenského 2. odboja jeho svätyne, Múzea SNP, a podriadenie ho Ministerstvu obrany SR. Teda armáde, ktorá bola len jednou z výkonných zložiek povstaleckých síl v SNP 1944.
Tretie kolo zažívame práve v období 78. výročia SNP, kedy je Slovenský zväz protifašistických bojovníkov od ich osláv na veľa miestach odstrihnutý zásadne! Až tak, že jeho predstaviteľom je upierané právo čo i len prehovoriť počas týchto slávností.

Ako uvádza článok, v pondelok 29. 8. 2022 na ústredných oslavách 78. výročia SNP v B. Bystrici po prvýkrát nezaznejú slová objektívnej historickej pravdy od predstaviteľa SZPB.

Článok uvádza I zaujímavé  detaily „nepresností“, ktoré sa teraz snažia niektorí hlásať – nuž, pamätníci vymierajú…

 

Článok v linku jasne píše o tom, že na oslavách SNP nechcú rušiteľov

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/638303-na-hlavnu-cast-oslav-snp-sa-verejnost-opat-nedostane-nechcu-tam-rusitelov/

Každoročne prichádzajú na oslavy do Banskej Bystrice desiatky zahraničných delegácií a inak to nebude ani teraz. „Nahlásilo sa 35 veľvyslanectiev, medzi nimi napríklad z Česka, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie a všetkých krajín, ktorých obyvatelia sa zúčastnili Povstania,“ vraví Uhrin. Chýbať však budú zástupcovia Ruskej federácie. „Na územie Slovenska sa teraz predstavitelia Ruska nepozývajú na žiadne podujatia,“ podotkol.

A dodal tiež „V ostatných rokoch to bolo narušené rôznymi radikálnejšími skupinkami. Nechceme do toho ťahať politiku, ale v pokoji si zaspomínať na povstalcov, ktorí padli a už nie sú medzi nami. Zároveň si chceme uctiť tých pár veteránov, ktorí ešte žijú a zúčastnia sa aj osláv.

Nuž, keby do toho nechceli ťahať politiku, tak podľa mňa by tam bola i ruská delegácia.

 

A je smutné, že ku kladeniu vencov, ktorým si uctili pamiatku padlých vojakov v Bratislave, spokojne nechali ísť pokrikovať Ukrajincov a narušovať dôstojnosť tej udalosti, ako ukazuje záznam z fb

https://www.facebook.com/100080313094472/videos/444102087776252

Ja naozaj neviem, či sa nehanbí vláda za to, že tu je kopa Ukrajincov, ktorí majú brannú povinnosť – veď ukrývame zbehov. Skutočne by nemali ísť títo chlapi bojovať za svoju vlasť, alebo pracovať do závodov, ktoré museli pre nedostatok pracovníkov odstaviť? Naozaj majú títo chlapi postávať u nás na námestiach a vyvreskovať, namiesto toho aby bránili svoju vlasť?

Práve SNP je historickou pripomienkou statočnosti slovenských mužov a žien, ktorí boli ochotní za svoju vlasť a jej oslobodenie od fašizmu položiť i životy. 

 

Je pre mňa záhadou, kedy sa predvolebne milované davy občanov, ktorých túžila táto vláda zachraňovať a zariaďovať im raj na Zemi, stali RUŠITEĽMI. No, časy sa menia…

Spomeňte si, prosím, na tento okamih, keď sa predvolebne rušitelia zasa pre podaktorých stanú milovanými občanmi, ktorých chcú zachraňovať a sľubujú im raj na Zemi…

 

 

Elena

 

 

K diskusii:  Je demokracia, a ľudia majú právo otvorene hovoriť svoje názory – aj nesúhlasné, a také, aké sa vám osobne nepáčia. Alebo sa na tom niečo zmenilo?

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9024303x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív