Založ si blog

Zrkadlenie 5. – Ak chcete vedieť pravdu, tak dnes sledujte. . .

Hviezda čo blikala naľavo od mesiaca

a v krokoch svitania sa potichučky stráca,

i slnka zlatý lesk, keď k ránu nebom kráča,

na strome sediace drobunké spiace vtáča,

belasá obloha, oblak ňou nežne pláva,

je na ňom písaná dnes mojim srdcom správa…

 

Krajinu jesennú hmla do objatia halí,

vítam zas ráno a krehký dych vetra v tvári,

listonoš pochabý sa tajuplne tvári,

na plece list mi zniesol – odkaz tvoj skrýva vari?

 

Deň menín máš dnes zas, no stojím tu v ňom sama, objatie posielam, ľúbim Ťa, synček, mama.

A hej, posielam Ti darček, viem že Ťa poteší – ÁNO, vykročím, aj za Teba.

 

 

No áno, môj syn Maroško by dnes oslavoval meniny. Smial by sa, tešil by sa z darčekov, jedol by chrumky a zelené jablká, jeho obľúbenú kombináciu. A možno niečo iné, čo by si medzičasom obľúbil, veď ľudia sa menia. To sa už nedozviem – život mu vzala lekárka, pre ktorú to bola „iba chyba“.

 

Je nás tak veľa – tých, ktorí prišli o svojich blízkych v dôsledku pochybenia lekárov. A naše rady sa stále rozširujú.

Niektoré z prípadov už v priebehu času dostali pečiatku právoplatného rozsudku, potvrdzujúceho že došlo zo strany lekárov ku pochybeniu, ktoré spôsobilo smrť niečiemu dieťaťu. A utrpenie jeho blízkym, nekonečnú cestu bolesti.

V rozsudku sa nič nepíše o tom, ako sa cíti rodič na meniny a narodeniny  svojho mŕtveho dieťaťa, na Vianoce, na Všechsvätých. A v rôznych životných situáciách, kedy nám naše deti chýbajú a zavalia nás spomienky, ako sme na tom mieste boli s nimi.

 

Rozsudok je strohý úradný záznam.

Nič sa v ňom nepíše ani o tom, aké utrpenie a poníženie zažíva rodič, ktorý za spravodlivosť pre svoje mŕtve dieťa v tomto štáte žiada. Aké podvody a manipulácie s posudkami sa robia, aké vyhrážky či účelové klamstvá zažíva, ak sa snaží dosiahnuť, aby sa čestne prešetrilo, či smrť jeho dieťaťa nie je „iba chyba“.

O tom vám musí porozprávať rodič sám.

A tak dnes v Reflexe na Markíze sledujte v podvečere to, čo povedia o svojom boji za spravodlivosť pre Ninku jej rodičia Ľubo a Danka. 

Otec Ľubo k tomu hovorí

Dnes na reflexe o 17:25 bude reportáž o našom dievčatku, ktoré by včera malo krásnych 16. rokov. Lenže rukou našich zdravotníkov prišla zbytočne o svoje právo na život. Preto vyzývame vás politikov, dokedy sa budete obraciat chrbtom k tomuto problému?Keď aj slubite pomoc, tak sa na nás vykašlete. Jediný, ktorý reagoval vecne a promtne bol minister Gal. V našom prípade sa preukázalo pochybenie policajného zboru ,kedy zle vyhodnotili znalecké posudky a znalecké dokazovanie. 

 

Elena

 

 

K diskusii   lavida   ak by lekár zavinil smrť Vášho dieťaťa, vnímali by ste to zrejme inak…

 

 

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9007846x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie