Založ si blog

Pravdivo 5. – O „dezolátoch“. . .

Ak uvažujem, že čo bude po voľbách, cítim sa smutne.

Na fb je viacero skupín s použítím slova „dezolát“ a ja si uvedomujem, akú paseku robí takéto dehumanizovanie v spoločnosti. Aj keď Synonymický slovník slovenčiny používa viac významov, a slovo bolo používané pôvodne v Česku (ako som sa dozvedela na internete vzniklo údajne v Pardubiciach), tak jeho použitie u nás sa spojilo s progresívnymi a liberálnymi stúpencami a ich nenávistným postojom voči ľuďom s odlišným názorom. Je mi až nevoľno pri predstave, že by takíto ľudia mali akýmkoľvek spôsobom vo voľbách uspieť.

Akí patologickí sú asi tvorcovia takýchto facebookových skupín, a propagátori takýchto označení? Odborne by som za týmto konaním hľadala psychopatiu. Koľkých naivných ľudí nainfikujú svojou patológiou? A sú tí ich voliči iba naivní ľudkovia chabejšieho rozumu s nízkou osobnou zrelosťou, alebo v skutočnosti majú niečo podobne patologické v sebe aj sami? Čudujem sa, že sa odborníci nepostavia a nebojujú proti tejto patológii – prinajmenšom vydaním odborného článku k veci, ktorý by objasnil riziko tejto komunikácie. Pretože podľa mňa používanie tohto dehumanizujúceho označenia v spoločnosti by malo byť trestané rovnako ako kreslenie hákových krížov.

Nijako ma neteší, že s ľuďmi, ktorí používajú takýto slovník, máme žiť v jednej spoločnosti a myslím, že skôr či neskôr táto dehumanizačná tendencia v spoločnosti spôsobí problémy.

Som si istá, že každý z tých, ktorí tento pojem v spoločnosti použili ako verejní činitelia, by mali byť trestne stíhaní.

 

Elena

 

P. S.: Mimochodom – dezolát a dezolé sú významovo nie totožné slová, ale to je tak, keď francúzske slová používajú pseudointelektuáli, ktorí neovládajú francúzštinu.

 

K diskusii štrkáč, zlatko, ako vždy vedľa. Ja pracujem celoživotne, ani deň som nebola bez práce – a tak prirodzene mám výhrady voči celoživotne nezamestnaným, ktorí si zadovážia desať či viac detí – rada si dám od nich vysvetliť, akým spôsobom ich chceli uživiť. Ty ich nazývaš sociálne vylúčení – ale človek môže byť aj fialovo bodkovaný, bez práce nemôže dosiahnuť dobrú životnú úroveň (s výnimkou ZŤP a dôchodcov, ale tí už odpracovali). Ivermetínu fandím doteraz, a iba Tebe prezradím, že Groprinosin občas beriem preventívne a veru by som preventívne brala aj Ivermectin, keby ho tu lumpi zdostupnili bez viazanosti. Vláčenie infekcie zo zahraničia bola nezodpovednosť, lebo sa nákaza šírila, rovnako ako vakcinovanie naivných občanov bol zločin – nijako sa netajím tým, že očakávam procesy so zločincami a aj vešanie podaktorých v rámci rozsudku tribunálu. A dezolé píšem presne tak, ako ho používajú naši fb experti, poslovenčili si ho – a aby sme sa  vrátili k tej pracovnej téme – skutočne by osm chcela vidieť, či tak aktívne zarezávajú v práci, ako na fb šalabachtrujú.

 

 

Spravodlivo 5. – V prípade útoku treba chrániť. ..

12.05.2024

Niektoré deti plakali v situácii , keď ich evakuovali zo škôl kvôli výhražnému mailu. Píše to článok v linku https://tvnoviny.sk/domace/clanok/894200-pre-hrozby-na-skolach-niektore-deti-plakali-a-bali-sa-psychologicka-radi-ako-im-mozete-doma-pomoct a ja nemám rada, keď niekto deti rozplače. Páchateľov ubližujúcich deťom by som pokojne nechala zeutanazpovať. Navyše som si [...]

Spravodlivo 4. – Čas medveďov

11.05.2024

Rozumiem strachu všetkých, ktorí sa u nás boja medveďov, pobiehajúcich dedinami a aj mestami. Nedávno som dala blog o medveďoch, len s otázkami, aby sa vám vynárali odpovede k nim Dnes vám prezradím niečo z mojich odpovedí. Ibaže tie pobiehajúce medvede – nikdy ich toľko nepobiehalo dedinami a mestami. Odkiaľ sa tak náhle vzali a prečo ich odrazu také kopy [...]

Spravodlivo 3. – Aj islandskej vláde by sme mali veci ujasniť. . .

10.05.2024

Pohoršené reakcie na internete vidno zo všetkých stán. Táto vláda napakovala „vedcovi“ Čekanovi vrecká zasa 2,5 miliónovou zmluvou, ako píše článok v linku https://www.hlavnespravy.sk/uhrik-si-posvietil-na-zaujimavu-zmluvu-cekanovi-pani-ministreka-sakova/3487846 Namiesto toho, aby prešetrovala jeho pôsobenie v kovidových časoch. Vtedy sa veru uviedol neslávne [...]

medvedie stopy, medveď

Pri pohybe v lese si všímajte medvedie stopy a jeho trus, radia ochranári

12.05.2024 12:35

Štátna ochrana prírody odporúča turistom nosiť so sebou "medvedí sprej" a naučiť sa ho správne používať.

Izrael Palestínčania Gaza armáda útok raketový ofenzíva

Raketa z Pásma Gazy zasiahla izraelský Aškelon, hlásia troch zranených

12.05.2024 12:06

Terčom útoku bol aj hraničný priechod Kerem Šalom, cez ktorý do Pásma Gazy prúdi humanitárna pomoc.

parlamentné voľby 2023, voliči, Žilina, volebná miestnosť, urna

Obyvatelia Litvy hlasujú vo voľbách prezidenta i referende o dvojakom občianstve

12.05.2024 11:05

Hlavným favoritom je podľa prieskumov súčasný prezident Gitanas Nauséda.

Prezidentské voľby / Voľby24 /

V súvislosti s prezidentskými voľbami evidujú viacero podnetov

12.05.2024 10:26

Podnety sa týkajú porušeniu volebnej kampane či moratória pri voľbách prezidenta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,870
Celková čítanosť: 9058353x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív