Založ si blog

Pravdivo 7. – Ako v Poprade dôchodcu okradli. . .

Nuž, v blogu som písala v stredu o žobrajúcich deťoch popoludní pred obchodným domom Fórum v Poprade, ktoré som priamo zažila.

Dnes píšem o útoku troch lumpov, ktorí v Poprade 80-ročného dôchodcu idúceho pokojne mestom  s barlou počas bieleho dňa napadli a okradli.

Správu o tom uvádza článok v linku, odkiaľ som prevzala túto fotku a kde nájdete aj ďalšie fotografie z prepadu

https://www.topky.sk/cl/10/2566791/Brutalny-pripad-z-Popradu–Traja-muzi-okradli-nevladneho-dochodcu–80–a-nechali-ho-lezat-na-chodniku-

Najmladší z lumpov má len 14 rokov, ako uvádza spomenutý článok a zjavne vidíte aj na fotke.

Som zvedavá a otvorene sa pýtam, či  a ako budú potrestaní rodičia toho 14-ročného lumpa, ktorý evidentne by ešte mal byť pod dohľadom rodičov. 

Aj ako budú potrestaní tí dvaja dospelí lumpi, ktorí toho pána obkradli.

Budem prípad tvrdo komentovať.

Verí niekto z vás, že títo ľudia sa stanú čestnými a platnými členmi spoločnosti, a bude z nich spoločenský osoh?

 

Opakovane poukazujem v mojom blogu na skutočnosť, že štát ťahá čoraz viac od tých, ktorí poctivo pracujú a prispievajú. a nevidím jeho snahu nejako jasne nastaviť hranice ľuďom, ktorí iba berú.  Nie je podľa mňa v poriadku predlžovať pracujúcim vek odchodu do dôchodku, ak máme v štáte ľudí, ktorí ani slamku nepreložia a spokojne žijú z dávok celoživotne. Neviem o krajine, kde by nezamestnaní žili v blahobyte.

Niektorí hovoria o sociálne vylúčených spoločenstvách a snažia sa to navliecť na etnickú nôtu. Ibaže povedzme si úprimne – skutočne je neochota ľudí kamarátiť sa s podaktorými spoluobčanmi znakom ich rasizmu? No podľa mňa nie – vy azda túžite mať za kamaráta 17x súdne trestaného človeka? Ja v žiadnom prípade nie, ani keby mal zelené uši a žltý nos. Nie je to o farbe pleti, ale o tom, akým spôsobom ten človek žije.

Nuž, a pravda je taká, že mnoho dlhodobo nezamestnaných ľudí u nás o prácu nemá záujem, takže skutočne netuším z čoho by mali mať dobrú životnú úroveň. Štát by ich mal tlačiť do práce, aby sa ich život zlepšil a získali pracovné návyky. Namiesto toho sa úspešne poflakujú niektorí, a keďže nemusia ísť do práce v skorom ráne ako mnohí z nás a celý deň robiť, majú energie až-až. Voľného času tiež vyše hlavy. Nuž a tak robia darebáčiny. Každý človek u nás by mal mať jasno, že životnú úroveň získa iba čestnou prácou.

Ak im štát chce prispievať ešte platbami ako „energeticky chudobným“, tak v podstate iba podporuje rast nespravodlivosti – lebo veď poctivo pracujúci zaplatia zvýšené náklady a nepracujúci nemusia ani prstom pohnúť, ich rast energií trápiť nebude.

 

Mám dosť takého systému, v ktorom sa namiesto poctivej práce vypláca byť lumpom a povaľačom.

 

Elena

 

K diskusii  lavida  Som za dôsledný výskum problematiky, aby sme niektorým nekrivdili. Rada si ten výskum pozriem. Mňa už jednoducho prestali baviť kecy, ako máme pomáhať a pomáhať. Aj my poctivo pracujúci máme práva – nemôžeme jedni ustavične drieť a drieť, druhí sa pohodlne váľať s natiahnutou rukou.

mirsa – Nečítate pozorne – ide o kamerové záznamy, prevzaté TV Markíza a zverejnené  v článku v linku.

Spravodlivo 3. – Aj islandskej vláde by sme mali veci ujasniť. ..

10.05.2024

Pohoršené reakcie na internete vidno zo všetkých stán. Táto vláda napakovala „vedcovi“ Čekanovi vrecká zasa 2,5 miliónovou zmluvou, ako píše článok v linku https://www.hlavnespravy.sk/uhrik-si-posvietil-na-zaujimavu-zmluvu-cekanovi-pani-ministreka-sakova/3487846 Namiesto toho, aby prešetrovala jeho pôsobenie v kovidových časoch. Vtedy sa veru uviedol neslávne [...]

Spravodlivo 2. – Vyzvime českú vládu, aby sa nám verejne ospravedlnila za správanie svojej ministerky

09.05.2024

Cedulička o zákaze vstupu Slovákom a dezolátom, s ktorou sa nafotila česká ministerka obrany Černochová so svojim terajším poradcom Naďom, je skutočne výčinom ťažko slušne pomenovateľným. Ona sama sa údajne vyjadrila k incidentu, že https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/07/slovakom-a-dezole-vstup-zakazany-uz-aj-v-cesku-skandal-cernochej-a-nada-graduje tak, že tú ceduľku [...]

Spravodlivo 1. – Som za to, aby sme Naďovi odňali slovenské občianstvo

09.05.2024

Ten hňup napáchal Slovensku toľko škôd, že keby sme ho verejne v Dunaji topili, tak by to bolo málo za to, čo nám povystrájal. To urobiť síce nemôžeme, ale odňať slovenské občianstvo by sme mu mali. Nejdem tu všetko menovať, to by bolo nadlho. Výsledky jeho šalabachtrovania budeme na svojej životnej úrovni cítiť ešte dlho všetci – veď len nový [...]

Polícia / Hasiči / Dopravná nehoda /

V Turčianskom Ďure sa stala vážna dopravná nehoda, cesta je neprejazdná

10.05.2024 11:30

Po zrážke viacerých motorových vozidiel je cesta neprejazdná.

Martin Hojsík

Hojsík: Podľa Fica nemáme v europarlamente hovoriť o tom, čo sa deje na Slovensku, to robili komunisti

10.05.2024 11:06

Fica opakovane obvinil europoslancov za PS z toho, že v EP očierňujú Slovensko a žiadajú pozastavenie európskych peňazí.

ide o pravdu, Lukáš Machala

Machala v Ide o pravdu: Zem nie je plochá, bola to odo mňa provokácia. V RTVS už protestujú, aj keď ešte nevedia, čo by sa malo zmeniť

10.05.2024 11:00

Nebude ambíciou žiadneho rozumného manažmentu prísť do RTVS a rúbať hlava-nehlava, uviedol k chystaným zmenám v televízii a rozhlase Lukáš Machala.

Tusk

Tusk reorganizoval vládu, vymenil až štyroch ministrov. Nastal čas poupratovať, uviedol premiér

10.05.2024 10:51

Počas prvých mesiacov vo svojom úrade stála nová proeurópska Tuskova vláda pred neľahkou úlohou obnoviť v Poľsku fungovanie právneho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,868
Celková čítanosť: 9051419x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív