Založ si blog

Hlasno 7. – Hľadám počítačového machra alias Raz je dnes. . .

V pondelok som vám v blogu prezradila, že dýcham dračie plamene

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2023/08/15/zazracnenie-7-rozpravkovo/

a že vám aj dôvod prezradím raz.

Raz je dnes.

V tichu nedeľného večera sedím a pijem ľadovo-ľadový hruškový džús (lebo mám rada nápoje ľadové alebo horúce). Vedela by som v tejto chvíli písať blog o tooooľkých inšpiratívnych veciach, lebo pri vypratávaní poličky som našla veci, ktoré som si do nej pred pár rokmi skladala. O dvojplameňoch i horoskopoch, kairomanceroch a kadejakých iných zaujímavostiach..  Ale  živote som uprednostňovala povinnosti – a tak i teraz. Pokladám za moju povinnosť nájsť Elis Ku, lebo nedovolím nikomu beztrestne dávať ha-ha pod obrázky spojené s mojim synom..

Preto vám teraz celý ten príbeh poviem, lebo hľadám počítačového machra, ktorý mi dá informáciu, ktorú potrebujem.

 

Príbeh je to škaredý, lebo začína nedávnym článkom z Plusky. Vlastne nie, začal pred rokom príbehom vraždy v Revúcej – aj médiá o tom písali

https://regiony.zoznam.sk/zabijala-pomsta-muz-vrazil-do-auta-exprartnerky-a-zabil-ju-sokujuce-zostava-na-slobode/

Názor na to, že páchateľa súd ponechal na slobode napriek protestom prokurátora a že sa dokonca vyjadril predseda súdu, že mohlo ísť o skratové konanie u páchateľa (napriek skutočnosti, že obeť páchateľ prenasledoval od rána, dvakrát volala políciu a kamerové záznamy ukazujú, že čin pripravoval). si urobte sami.

No a nedávno priniesla Pluska ďalší článok –

https://www1.pluska.sk/krimi/podnikatel-celne-vrazil-expartnerky-iriny-43-nadalej-soferuje-sokujuce-slova-jej-mamy

Obvinený z úkladnej vraždy je stíhaný na slobode, dokonca šoféruje a chystá sa podnikať. Vyzeralo by to ako fraška – vážne u nás človek obvinený z úkladnej vraždy môže začať podnikať – a to ešte v situácii, kedy neúspešne podnikal opakovane predtým a dlží  podľa vyjadrení ľudí na fb údajne veľké sumy štátu? Tento človek má údajne vážne zdravotné problémy – využíva kúpele, liečia ho, chodí na masáže a rehabilitáciu – píše článok v linku a ja som uvažovala, či to nie je nejaký fiktívny článok Plusky. Lebo toto natočiť, ozývali by sa diváci, že príbeh je neuveriteľný.

Znalec v posudku však vystríha pred možnou recidívou jeho správania a tak sa matka mŕtvej obete prirodzene bojí aj o život svojho vnuka. Je zjavne namieste si položiť otázku, čo za zvláštny prístup to produkuje najvyšší súd.

 

Toľko na objasnenie pozadia.

Pod článkom sa rozbehla búrlivá diskusia, v nej niektorí diskutéri uvádzali nie príliš pekné veci o páchateľovi. Objavila sa tam diskutujúca Elis Ka a vyjadrovala sa o konaní páchateľa podporne, s niektorými z diskutujúcich, ktorých to rozčúlilo, komunikovala. Jednej z diskutujúcich dokonca na fb vypisovala urážala ju. Pridala som koment, že si je iste vedomá, že schvaľovanie trestného činu je tiež trestné. Pustila sa i do mňa, vulgárnu nadávku z fb som síce dala preč a blokla som ju, ale jej polajkované veci som si tam nechala, aby bola dohľadateľná.

Profil bol vytvorený z fb profilu Silvia Lorencová – ako ukazovala informácia o stránke. A aj druhý z profilov, ktorý sa tam objavil s  podobnými identifikačnými znakmi, že vznikol pár hodín pred diskusiou pod menom Eva Vesela niesol rovnaké komunikačné znaky. Ak sa pozriete na môj fb, pod fotkami je polajkované ha-ha dvomi osobami a mne ich neukazuje, hoci blokla som len jednu, takže je to tá istá osoba. Ak ste počítačovo zdatní určite o Elis Ke budete mať viac info ako ja.

Takže hľadám počítačového machra. Ak sa o info o Elis Ke so mnou podelíte – budete mať jeden môj blog na želanie, na vami vybranú tému. Do troch dní od doručenia info.

 

Elena

 

P. S: Z môjho Fb som už dnes (23.8.) vymazala Elis Ku s jej Hahaha. No a tak dvojjedinej osobe spájam jej zlo k nej ako hadovi chvost a zostáva sama s následkami svojich činov – leig leis tachairt agus leig leis fuireach mar sin. 

 

 

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,875
Celková čítanosť: 9077401x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív