Založ si blog

Čas šancí 9. – Predčasní dôchodcovia, pozor – tento štát je zlodej. . .

Natvrdo a otvorene to dám verejne  –  tento štát sa nehanbí sproste okrádať predčasných dôchodcov. Vraj kým nemajú priznaný dôchodok, tak si majú platiť zdravotné odvody ako samoplatcovia.

Ibaže priznanie dôchodku sa im môže naťahovať aj štyri a viac mesiacov, takže tento štát ich chce bez hanby okradnúť mesačne o peniaze, hoci nemajú absolútne žiadny príjem.

V skutočnosti je tým, kto by im mal prispieť, práve štát, lebo ponechaním pár mesiacov bez príjmu ich vystavuje stavu núdze.

No to ho nijako netrápi – žeby ste dostali nejakú zálohovú platbu dôchodku, to v žiadnom prípade nie. A  rovnako nemáte garantované, že v akej časovej lehote Vašu žiadosť Sociálna poisťovňa vybaví.

 

Pritom ale si žiadatelia o predčasný dôchodok majú sami platiť zdravotné odvody, a to až do priznania predčasného dôchodku Sociálnou poisťovňou. Niektorí z nich teda diskriminačne by mali platiť tieto zdravotné odvody samoplatcovsky i štyri mesiace, kým niektorí mesiac.

Určite sú však predčasní dôchodcovia diskriminovaní oproti dôchodcom v riadnom termíne odchádzajúcim na dôchodok, lebo nie je dôvod aby po podaní riadnej žiadosti o predčasný starobný dôchodok neboli braní  ako rovnako postavení voči riadnym žiadateľom o starobný dôchodok.

Tento štát zadarmo zaisťuje zdravotnú starostlivosť „azylantom“, ktorí ani centom neprispeli do systému, ale od žiadateľov o predčasný dôchodok, ktorí prispievali do systému zdravotného poistenia desiatky rokov, by chcel ťahať peniaze navyše. Nedajte sa, ľudia, okrádať,  

 

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

 

 

 

Ani vraha nemožno trestať za tú istú vec dvakrát, ale predčasných dôchodcov podľa predstavy „odborníkov“ tohto štátu zjavne áno – aj značným krátením dôchodku (pol percenta krátenia penzie za každý mesiac skoršieho odchodu), aj povinnosťou samoplatovsky hradiť zdravotné odvody. 

Myslím, že predčasní dôchodcovia by sa mali spojiť a podať žalobu proti Slovenskej republike za tento dvojito diskriminačný prístup.

 

 

Elena

 

 

K diskusii  karpatic  Pozrite si ofistránku zdravotnej poisťovne. Vonkoncom nie je pravdou, že by to potom preplácali spätne – jasne píšu, že ide o samoplatcovstvo –  a akú by malo logiku platiť niečo, a spätne to preplácať potom, akurát na tom preplácaní by bola časová i finančná strata pre nich.

Vyzvala som Úrad vlády SR, nech sa v tej veci oficiálne a verejne vyjadrí vláda.  Pokladám to za diskriminovanie a bohapusté okrádanie veľkej skupiny občanov, navyše v situácii, kedy ich štát vystavil stavu núdze, dvojito a navyše  aj medzi nimi nerovnako diskriminačne. Lebo ako prídu žiadatelia o predčasný dôchodok k tomu, že SP im vybavuje žiadosť  a rozhoduje o nej niekoľko mesiacov – ich nemajú čo zaujímať a ani nemajú niesť následky za prevádzkové problémy vybavovania  dôchodkov v Sociálnej poisťovni  – správne by bolo, aby im dôchodok doriešili do jedného mesiaca. Veď predsa poskytujú všetky doklady, a na miestnej úrovni je to preverené. Ale to už je ďalší z problémov tohto vydareného systému.

 

 

Blýskanie na časy 10. – Mali by odvolať Dolinkovú?

25.09.2024

Úvodom odpoviem na otázku z nadpisu blogu. A prečo by ju mali odvolávať? Povedzme si otvorene – nie je určite menej schopná ako kopa ministrov pre ňou. Sú tiež veľmi čitateľné tlaky, ktoré sú na ňu vyvíjané, a na základe ktorých koná. V zdravotníctve je bordel, nebudeme si klamať – ibaže vypratať Augiášov chliev je nad sily jednej Dolinkovej. Čo [...]

Blýskanie na časy 9. – Poprichádzajú ľudia o byty v bytovkách?

23.09.2024

Pozrime sa teraz spolu, ako „sa“ u nás dlhodobo pripravujú špinavosti. Cielene a zákerne. Hoci my sme nikomu nič neukradli, a špiny, ktoré nám tu rozflákavali miliardy, spokojne pobehujú akoby sa nič nestalo, sme to práve my, obyčajní ľudia, kto sa má uskromňovať ešte viac. Pritom sa dvíhajú ceny všetkého – nikto nehovorí o tom, že trebárs na tavenom [...]

Blýskanie na časy 8. – Ako sa „Európa rozhodla“. . .

23.09.2024

Vedeli ste, že „Európa sa rozhodla“ pomáhať s elektrinou Ukrajine v zime vo veľkom rozsahu – viac ako 4, 5 GWH z potrebných 9 GWH jej spotreby? Sme vraj ako európski spotrebitelia – ako podľa článku v linku https://www.hlavnespravy.sk/ukrajina-v-zime-nauci-europanov-setrit-elektrickou-energiou/3650694 tvrdí šéf Medzinárodnej agentúry pre energetiku (IEA) [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,964
Celková čítanosť: 9475704x
Priemerná čítanosť článkov: 3197x

Kategórie

Archív