Založ si blog

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu.

Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku.  A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný útok. V takom prípade jednoducho nemôže nikto očakávať našu pomoc.

S touto otázkou sa v diskusii moderátorka obrátila aj na Pellegriniho, a médiá podaktoré pohoršene písali, že nepovedal, ako by sme sa vrhli na pomoc.  Vysvetľoval, že nieto s čím a nieto za čo, keďže našu výzbroj a financie minulá vláda premrhala.

Ja dodávam jasne, že nieto ani prečo sa na pomoc spojencom vrhať. Lebo na Ukrajinu posielať vojakov pod akoukoľvek zámienkou znamená koledovať si o problémy a o prípadný nás všetkých ohrozujúci jadrový konflikt. Je to akoby si sused zámerne podpálil dom, a potom by čakal, že mu ho na úkor ohrozenia vlastného života pôjdeme hasiť.

 

 

Nerozumiem ľuďom ako je poslanec Valášek, ani jeho voličom

 

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=8427536320595622&set=a.982415305107798

 

No tak hej, nezabudnite na to, že SMER hlasoval proti tomu návrhu.

Ideálne by bolo, keby sme si spravili voľby verejné – každý by dostal doklad s označením koho volil a v prípade, že politická strana navystrája škody, jej drahí voliči by sa skladali za následky svojej hlúposti na spôsobené škody spolu s politikmi.

Však prečo by mali byť tajné voľby? Ak si niečo volím, hádam si za tým stojím – a som pripravená aj niesť následky svojej voľby. Prečo by sme donekonečna za voľby sprostých a nezodpovedne hlasujúcich mali doplácať všetci svojou životnou úrovňou?

 

Ak by nám Fico zadovážil lacný rusky plyn, voliči opozície vyziapavajúci v uliciach  by principiálne mohli kupovať ten drahý americký. Vlastne ten lacný ruský by nedostali – veď prečo aj?

 

A v prípade, že by „nefašisti“ nahnali ľudí pochodovať do vojny – nielen na Ukrajine, ale kdekoľvek na svete pod hlavičkou NATO – pochodovali by tam iba títo drahívoliči a ich deti.

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Otázka je jasne zodpovedaná, no ale Vám to vysvetlím jednoduchšie, ako vždy – nie, nemali, ak by sme poliezli pod akoukoľvek zámienkou na Ukrajinu a vyprovokovali tým odvetný útok Ruska voči sebe, potom nás nemajú spojenci dôvod zachraňovať.

Cynicky povedané, neviem aj či by stihli…

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

15.05.2024

Nie je normálne strieľať po nikom. Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu. Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, [...]

Spravodlivo 6 . – Zbierka na zbrane pre Ukrajinu – a čo ste o nej nevedeli. . .

14.05.2024

Vyzerá to tak ušľachtilo – keď sa skladáte na nákup munície pre hrdinov na fronte. Skoro ako by ste sami bojovali. Zbierka pre Ukrajinu sa rozbehla, vraj na muníciu. Naivne sa do nej podaktorí pozapájali. Lebo vraj vďaka tomu určite Zelenskyj Rusko porazí a mier vybojuje. Vyše 4 milióny eur na Slovensku vyzbierali – a nejdem sa rozpisovať, čo užitočné a [...]

Mimoriadne zasadnutie vlády, Matúš Šutaj Eštok

Na atentát na Fica uvalili embargo: Polícia rieši únik videa aj vyhrážky smrťou, Šutaj Eštok: Nie som prilepený k svojej stoličke

16.05.2024 17:30

Minister vnútra na otázku, či neplánuje odstúpiť uviedol, že nie je prilepený na stoličke.

Donald Tusk

Poľsko v pozore. Premiér Tusk dostal vyhrážky, posilnili jeho ochranu

16.05.2024 17:16

Poľský premiér informoval, že po stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica dostal vyhrážky smrťou aj on.

Meta Verified, Facebook, Instagram

Eurokomisia začala vyšetrovanie spoločnosti Meta pre návykové algoritmy škodiace deťom

16.05.2024 16:48

Meta prevádzkuje napríklad sociálne siete Facebook a Instagram či komunikačnú platformu WhatsApp.

lieky, tabletky

Ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu jednu šaržu lieku používaného pri cukrovke 2. typu

16.05.2024 16:45

Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu jednu šaržu lieku Metfogamma 500.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,873
Celková čítanosť: 9071069x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív