Založ si blog

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom.

Hovorí o tom správa v linku

https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150

Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila.

No to je dobre, bude mať prax, keď doprezidentuje, mohla by aj v lesnej škôlke stromčeky sadiť.

 

Ja som síce čakala, že aspoň najbližšie krajiny obcestuje na bicykli, keď sa už silou-mocou všade chce chodiť lúčiť, však do leta už len lepšie počasie bude  a malo by to mnohoraký osoh, no ale na to sa zjavne nechystá.  A tak stromčeky sadí v prezidentskom lese vraj odušu za to, ako lietadlami všade chodí.

Ale to je všetko málo, však zrátajme čo chce oblietať do toho júna ešte – to nejaký jeden či dva stromčeky sem-tam kdesi vpacnuté určite nenahradia tie životnému prostrediu a tým aj nám všetkým spôsobené škody. A zasa státisíce stromov u nás vysádzať nemôže, však nemáme takú veľkú krajinu.

Jedine žeby na Ukrajinu tiež sadiť vybehla, tam určite Rusi vojnou aj kopu stromov poničili.

Podľa mňa by mala ale rovno brazílsky prales začať obnovovať.  A podľa tých jej oblietavacích rozlúčkových plánov sa potom amazonsky prales prudko rozrastie…

 

 

Elena

 

K diskusii

Nie je to o závisti, niet jej čo závidieť, a už vôbec nie o nenávisti. Keby som začala dnes písať konkrétne výhrady, ktoré voči terajšej prezidentke mám, ani toho 15. júna , kedy ona skončí definitívne, by som neskončila.

 

delrey  Ibaže, skutočne musí teraz toľko letov robiť? V rámci rozlúčkových návštev? Položte si otázku – robí to v záujme Slovenska?

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

15.05.2024

Nie je normálne strieľať po nikom. Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu. Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, [...]

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,874
Celková čítanosť: 9076091x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív