Založ si blog

Až do konca 1. – Závratný smerácky balíček 600 miliónov eur?

 

 

Vláda ide dať závratný balíček 600 miliónov eur na zlepšenie života slovenských občanov. Takto ohlasovali médiá pripravované údajné rozdávanie štátnych peňazí na zlepšenie života občanov.

Dnes si povieme,  ako to vidím ja. A budeme si to hovoriť po celý čas v tejto jedenástke – až do konca budem kopať za spravodlivosť.

 

Skoro som si bila hlavu o stenu, keď som to počula včera v správach.

Nie z radosti, pravdaže. Ani zo závisti, že „Fico to dal“ (pardon – Pelegrico to dal, aby sme nepokazili našu veľkú hru na odchod bývalého premiéra…).

Bila by som si hlavu o stenu zo zúfalstva – či v tomto štáte skutočne tak málo ľudí dokáže rozumne uvažovať. Či v tomto štáte tak veľa ľudí trpí výpadkom pamäte,  aj zdravého rozumu. Či v tomto štáte si nikto nedá dokopy dve a dve.

Pretože je pravda – šesťsto miliónov eur je slušný balík peňazí. Možno za ne spraviť hodne dobrých vecí pre ľudí.  Ibaže dve miliardy eur sú oveľa viac.

To sú tie peniaze, ktoré chce ktosi v tomto štáte vraziť do kúpy 14 vojenských stíhačiek. Nepotrebujeme ich.

 

Hej, hej, dve miliardy…

Ešte stále si myslíte, že vám robia láskavosť, keď vám podhodia šesťsto miliónov?

A to už nehovorím o tridsiatich miliardách eur, ktoré chce ktosi v tomto štáte (neviem kto, ja to nie som) „zainvestovať do armády“ v najbližšom desaťročí.

A čo nás idú napadnúť mimozemšťania?

Prezraďte nám, pán minister Gajdoš, proti komu potrebujeme toľko zbrojiť?

Uvedomte si, ľudia, koľko dobrého by sa dalo za tie peniaze spraviť pre život obyčajných ľudí. O koľko dôstojnejšie by mohli žiť dôchodcovia, ľudia s postihnutím. Koľko ľudí chorých na rakovinu by dostalo moderné lieky. Ako by sa zlepšili cesty, aj kadečo ďalšie…

Nuž, tak.

Čo k tomu dodať?

 

Každý deň je príležitosť na jedno pekné klamstvo…

Hej, klamstvá sú pekné,  krikľavo oranžové – to len pravda je hnedastá, s tvrdšou šupkou, presne ako kubánsky pomaranč…

Ach, ach, drahí občania – naša štedrá vláda vám dá úžasný sociálny balíček šesťsto miliónov, toľká láskavosť…

 

 

Elena  Predná Hora, 21.4.2018

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9012552x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie