Založ si blog

Úsmev 3. – Iskričky. ..

 

 

Iskričky – tie malé žiarivé svetielka…

Zrkadlia sa v zlatistých zábleskoch na vodnej hladine. Trblietajú sa dúhovo v kvapkách rosy lúčmi vychádzajúceho slnka.

Poletujú tmou nad plápolajúcim ohňom.

Milujete iskričky, tak ako ja?

Nuž hej, dnes uvažujem o iskričkách…

 

O tom, čo v našom živote takto iskrí…

Láska – máj rozhodne iskrí touto témou – jej venujem samostatný blog, možno zajtra večer.

Humor – jeho láskavé iskričky zakaždým rozžiaria svet…

Životná múdrosť – ach, ako nám iskričky poznania rozžiaria cestu životom.

 

Humor…

Jeho iskričky nám korenia život.

Iskričky smiechu včera ku mne dobiehali už od prekročenia hraníc z Česka po polnoci. Cinkali mi správy.

(Pre pochopenie myšlienky vám musím prezradiť, že pri mojich každomesačných cestách na pražský výcvik som sa rozhodla – žiadny roaming, len wifi – čo nie je až taký problém, takmer každé ubytovanie wifi ponúka. A som celé dni „neinternetová“ – ale to mi neprekáža. Mám rada tie staré časy, keď ľudia žili viac srdcom a vzájomnou blízkosťou ako technikou – často nad nimi uvažujem. Toto rozhodnutie je súčasťou môjho vnútorného návratu k tým časom…)

Žiarivé iskierky humoru poletovali tmou cesty, ako malé svätojánske mušky. Občas mi pri nich viečka padli na chvíľu, a ja som sa unavene usmievala všetkej tej zmäti pocitov.

Jeden za všetky – moja právnička (nebojte sa, nenahnevá sa, že prezradím, má rada humor) mi tri minúty po polnoci napísala, ako bola so psom u veterinára – žiadne vystávanie už nadránom na časenky, žiadne poplatky za objednanie, lekár sa správal láskavo k nej aj ku psovi, zaujímal sa, vypytoval sa trpezlivo, dal mu lieky, po ktorých sa mu zlepšilo takmer hneď… „Ach, odteraz aj ja chodím už len k veterinárovi“ odpísala som jej.

A deti posielali správy – majú humor hlboko v krvi. Veľké mystifikátorky sú to, po mne. Vytiahli oca v nedeľu na túru na hrad. Bavia ich reakcie ľudí, ktorí posudzujú. A tak Svetlanka využila každú príležitosť na vyhliadkach, kde boli turisti a recesisticky pokrikovala – „ocko, ocko, prosím, dovolíš mi teraz už konečne napiť sa? Povedal si, že až úplne hore sa smiem napiť…“ „Ocko, ocko, som taká hladná – kedy budem môcť zjesť ten môj keksík? Naozaj až doma?“ Pohľady turistov v štýle „no, to je teda otec roka…“.  

Dôverne poznám tieto ich žarty. Keď som pred časom brala dievčatá na „deň spolu“, aby im zostali spomienky na časy „so mnou“ – šli sme zakaždým niekam na výlet, len ja a jedna z dcér – bol to pre mňa úžasný tréning. Už som aj v blogu spomenula niečo z toho – trebárs najstaršie dieťa, Kristína – a jej radostný výkrik v popradskom Kauflande. „Mami, aha, tie granule, čo nám minule tak chutili.“

A hej, mystifikujú kade-tade. Minulý pondelok sa dieťa bolo strihať. Na druhý deň ráno pri pochvale nového účesu kolegyňou akože prekvapene „to si mi predsa hovorila už včera…“ (Keď už sme pri vlasoch – moje vlasy boli naposledy takto dlhé po narodení syna, ale ešte chvíľu takéto zostanú…)

Jasné, dnes radostne iskrím.

Konečne som včera večer dokončila termínované práce v mojej nočnej práci, to je pre mňa časový stres a veľké odčerpanie energie. Zostala len jedna práca, dopisovanie na pár mesiacov – a večer začnem písať moju druhoatestačku (nie že by nebolo mojich nočnopracovných ponúk, ajajaj, vyše hlavy – ale teraz mám obdobie, keď si ujasňujem, čo v živote je pre mňa naozaj dôležité, čo v ňom chcem a čo nie).

Iskričky radosti sa sypú – vyrazila som konečne do lesa, dokonca na vyhliadku.

 

Príbeh dneška…

Za vyhliadkou je miesto, ešte vyššie na kopci, tam som nechodila – mám strach z výšok. Dnes som tam šla, moja intuícia, veď viete. Cítila som, že to mám spraviť. A keď som zastala na vrchu kopca, pozrela som pod nohy a našla som „posolstvo osudu“ – vedela som, že ten maličký biely kamienok patrí mne. Je naozaj drobný, zmestí sa mi na prst.

Zvláštne znamenie, práve teraz – už tri týždne mi beží konštelačne čas zmeny v niečom pre mňa hodne dôležitom, má nastať do troch mesiacov. A potom mi došlo jeho posolstvo.

Je to silný odkaz – ak prekonám strach a prijmem niečo, čo mi osud ponúkne, dostanem sa k tomu, v čom bude moje srdce.

 

Záverom…

Iskričky – tie malé žiarivé svetielka…

Iskrí voda, iskrí oheň, iskrí lúka…

Iskrí Život sám…

 

Elena  Predná Hora, 1.5.2018

 

P.S.: Je prekrásne to moje „posolstvo osudu“, však?

Ach, áno, keď to prepojím s víkendovým konštelačným odkazom, som skutočne neskutočne zvedavá –  čo sa na mňa díva „spoza rohu“ a blíži sa ku mne?

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9009287x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie