Založ si blog

Úsmev 8. – Dnes ma odviezli policajti. ..

Dnes ma odviezli policajti. Krátko popoludní.

Poviem vám  o tom viac.

 

Tak teraz to viete, keď som vám to prezradila…

Rýchlosť šírenia informácií v dnešnej spoločnosti sa prudko znásobila.

Takže už krátko po streľbe na americkej škole sme sa dozvedeli o tom čine. Kedysi by trvalo celé mesiace, kým by sa k nám doplavili loďou podobné informácie, ak vôbec. Dnes nás zaplavujú podrobnosťami v rýchlom slede. Prestávame vnímať ich silu, berieme ich už len ako oznamy (veď čo, tretia streľba v poradí v priebehu týždňa na amerických školách, čo je na tom zvláštne? Jedným uchom dnu a druhým von – 10 mŕtvych? čo už – ľahostajnieme).

Zmenila sa aj naša schopnosť posudzovať závažnosť informácií. Väčšina ľudí pokladá za podstatnejšie malé udalosti, ktoré sa stanú v ich okolí, ako veľké veci, ktoré sa odohrajú v inej časti sveta. A väčšina ľudí si radšej prečíta informácie oddychové, zábavné, „povrchové“, ako informácie, ktoré vyžadujú ich aktivitu, vyjadrenie postoja, „idúce do hĺbky“.

Zároveň si niekedy nedostatočne uvedomujeme, aké fragmenty pravdy sa nám mediálne podsúvajú. Lebo čiastková informácia nás kamsi smeruje, má v nás vyvolať nejaký pocit, postoj, buduje v nás nejaký múr…

Filtrovať ich dokážeme len do určitej miery.

Podsúvajú nám tak často polopravdy, či úplné klamstvá.

 

„Mamu berú policajti“

Dnes ma odviezli policajti. Krátko popoludní – len tak-tak som dokončila ovocný šalát. Šla som s úsmevom. Kika zahlásila, že odfotí ako nasadám do auta, policajti ma odvážajú a nahodí to na fb.

To je fakt. Odvážali ma.

Niekedy sa to stáva. Teda konkrétne mne občas. Pracovne, pravdaže, k výsluchu obete. Takže ma potom aj doviezli, zhruba po dvoch hodinách.

 

Vždy máme len úlomky informácií…

Zdanlivo pohoda pri písaní? Ani zďaleka, v tejto chvíli. už nie.

K tomuto nič nedodám.

 

 

Elena   Predná Hora, 19.5.2018

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9023322x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív