Založ si blog

Slová o svete 1. – Prečo zomrela Willie Dille?

 

Willie Dille zomrela včera. O tom, kto bola – a aký bol dôvod jej smrti – je dnešný blog – pretože naše médiá o nej mlčia. Ktovie prečo…

Písala som v dvoch blogoch tohto týždňa o problémoch spolužitia s migrantmi, v tomto treťom, dnešnom, je konkrétny výsledok pochybných snáh integrovať neintegrovateľné.

 

Smrť Willie Dille…

Bola to 53-ročná politička, odvážna žena prezentujúca kritické názory na pribúdajúce davy migrantov v Európe. Matka deti, žila spokojne bežný rodinný život. Do minulého roka, kedy ju znásilnila skupina migrantov – s vyhrážkami, aby o tom čine mlčala.

Nenahlásila tento brutálny čin a jeho páchateľov. Nedokázala však navždy mlčať a nedokázala s tým ani žiť. Priznala tiež, že jej nedávno hrozili podrezaním krku s tým, že ju nechajú vykrvácať – a mala aj obavu o život svojich detí. Zverejnila video, v ktorom všetky tieto skutočnosti otvorene pomenovala.

Dva dni po uverejnení videa zomrela. Údajne spáchala samovraždu.

 

Islam a európska kultúra…

Každé náboženstvo, ktoré hlása nerovnosť ženy a ktorého hodnoty sú so súčasným európskym životným štýlom v príkrom rozpore, by malo byť v Európe zakázané.

Superkorektné správanie voči migrantom a podporovanie ich pôvodných zvykov a tradícií sa nestretáva s obdobnou toleranciou z ich strany voči kultúre a zvyklostiam obyvateľov krajín, do ktorých prišli pred vojnou a biedou „zachraňovať svoje holé životy“. Odmietajú sa prispôsobiť životu krajiny, ktorá ich prichýlila. Ak niekto chce chodiť v burkách, zahaľovať si tvár a prekáža mu kultúra a zákony krajiny, do ktorej prišiel žiadať o láskavosť a pomoc – nech sa vráti do svojej vlasti, tam môže pre mňa za mňa nosiť na hlave i cedidlo na cestoviny.

 

Názory, ktoré treba podľa platnej legislatívy stíhať…

Solidarita s páchateľmi vždy berie šancu ďalším ich obetiam.

Keď som nedávno písala o prípade Havran kontra Kuffa, nevedela som o pánovi Havranovi nič, pozrela som sa preto trochu na to, čo mediálne vyprodukoval. Objavila som jeho vyhlásenie o tom, že teroristické útoky sú prejavom životaschopnosti „kozmopolitnej kultúry“ – pokladám to za schvaľovanie terorizmu a za krajnú neúctu ku obetiam teroristických útokov. V právnom štáte by také vyhlásenia podľa mňa mali byť trestne stíhané, respektíve ich autor psychiatricky liečený.

Hranice našej pomoci migrantom by mali byť jasné a nezneužiteľné – pomáhať niekomu na úkor ohrozenia seba a svojich blízkych nie je solidarita, ale patológia.

 

No čo na to dodať?

Skutočne chceme mať v Európe muslimské či akékoľvek iné kriminálnické gangy, „no go“ zóny  a teroristické útoky?

Skutočne chceme pracovať do čoraz neskoršieho veku a solidárne živiť ustavične pribúdajúce početné rodiny nevzdelaných a nepracujúcich ekonomických migrantov, ktorí si sem prídu „zvyšovať životnú úroveň“?

A skutočne európske štáty nedokážu spraviť poriadok s migráciou?

 

Záverom…

Keby sme neprijímali bezhlavo migrantov, mohla dnes Willie Dille žiť.

A hej, aj všetky tie obete teroristických útokov.

 

 

Elena   11.8.2018

 

P.S:: K diskusii – banda kriminálnikov svojim konaním dohnala tú ženu k samovražde. Vy sa tu doberáte ako malé deti – a úplne vám uniká podstata.

A málokedy odpovedám na hlúposti, ale tento raz áno – Ringel, nemáte predstavu, čo je to psychicky trpieť, deň za dňom, hodinu za hodinou si priať byť radšej mŕtvy, preklínať každý svoj nádych.  Zažila som ten pocit i ja – keď lekárka zavinila smrť môjho jediného syna. Bol to najdôležitejší človek môjho života, zaspával mi na pleci – a zrazu tu nebol. Buďte rád, že také krajné zúfalstvo nepoznáte.

Nie, nezabila by som kriminálnikov, ktorí tú ženu znásilnili a dohnali k smrti – len by som ich zavrela v jednej miestnosti, aby sa mohli spolu modliť k svojmu bohu.  A už nikdy by som ju neotvorila…

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9028145x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív