Založ si blog

S láskou 4. – A motorku vrátyt. . .

 

Ná, je to tak – rovnako delyt, spravedlivo, tak to vo svete má byt. A nyje jednemu tak a druhemu onak.

Takže  teraz o spravodlivosti, aj o tom, komu a akú motorku vrátiť by sme mali.

 

Prednedávnom…

Médiá sa pretŕhali vo vypisovaní o tom, ako treba zločin s novičokom (ešte ani nepreukázaný a vonkoncom nestotožnený, nie že ešte právoplatne doriešený) zo strany Ruska a Putina tvrdo vyspelými krajinami potrestať.

A sankcie, a veľvyslanci domov, a čojaviemčovšetko ešte…

Mali sme sa i my bez zaváhania k tomu všetkému rumrajzu pridať, ako správni spojenci.

 

Zato teraz…

Pri brutálnom zavraždení novinára v Saudskej Arábii priamo na konzuláte je priam ukážkové ticho. Nikto nevykrikuje Je suis Chášukdží. Nikto – teda okrem mňa – nepožaduje, aby sme vyhostili veľvyslanca Saudskej Arábie za ten zločin.

Zločin sa evidentne stal, novinára zavraždili – navyše preukázateľne plánovane, zákerne a brutálne. Po smrti zhanobili jeho telo tým, že ho rozrezali pílou a údajne rozpustili v kyseline, prípadne v dodávke vyviezli kamsi tajne zakopať.

Tak na čo čakáme?

 

Sankcie tvrdé na nich treba…

Veľvyslanec domov, a pribaľme mu k tomu aj tú superextraluxusnú a nehorázne drahú motorku, ktorú onehdá dostal od šejka Kaliňák (jej zapožičanie dopravnému múzeu na rok je beztak len dočasné riešenie – a čo potom? Kaliňákovi ju mnohí nedoprajú, len hriechy by boli. Dva v jednom to bude – motorky sa zbavíme a škriepkam o ňu sa tak vyhneme, aj Saudoarabom dáme jasne najavo, čo si myslíme o vraždení novinárov, nie?)

A pre tých, ktorí si myslia, že my nemôžeme hroziť vážnymi dôsledkami rovnako ako Trump – nuž, môžeme – dokonca lepšie ako on, lebo so zbraňami so Saudoarabmi kšeftovať nemusíme. Tú motorku im pošleme rozobratú na skrutky. Ha.

Dúfam, že všetci naši nerozluční spojenci sa ku nám v sankčných krokoch pridajú, bez zaváhania.

 

Hlasy spojencov…

Podaktorí sa už začínajú ozývať. Hovoria o nedôvere ku oficiálnej verzii Saudskej Arábie, a vôbec sa tomu nečudujem. Už dávno malo byť rozbehnuté medzinárodné vyšetrovanie. A minimálne na rok uzavreté všetky zastupiteľské úrady Saudskej Arábie v Európe – nech si doštudujú za ten čas, na čo slúžia zastupiteľstvá a na čo nie. Dotyčný princ Salmán by mal mať doživotný zákaz vstupu na územie Európy – pretože ho zrejme inak nikto nepotrestá.

Uvidíme,, či sa naozaj dokážu ku nejakým sankciám voči Saudoarabom dohrabať, ja tomu veľmi neverím.

 

Sankcie voči Saudoarabom…

Celkom vážne – vôbec by neboli nereálne. Ich obchod s ropou tvorí cca 10 percent svetovej spotreby, takže by sme sa len mierne uskromnili a ropu by sme dovážali od Ruska alebo USA. Bolo by nám len na prospech z hľadiska životného prostredia obmedziť individuálnu dopravu a spotrebu ropy.

Zato oni – začali by sa v rope kúpať, alebo čo by s ňou robili, ak by ju nemohli predať?

 

Elena  21.10.2018

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9014874x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie