Založ si blog

ODZVÁŇA 8. – Že pozdravujem. . .

Že pozdravujem všetky neštátne nemocnice, dlhujúce poistné odvody Sociálnej poisťovni. Niektoré z nich stihli spôsobiť už škodu veľkého rozsahu a tvária sa, že „dáme peniaze na mzdy a zdravotnícku starostlivosť, takže štátu platiť nemáme z čoho…“

Dokonca aj vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry, ktorí riešili môj podnet voči zdravotníckym zariadeniam – dlžníkom poistných odvodov, sa dali týmto nemocniciam nachytať. Počkala som preto, kým mi vyjadrenia poslali skoro všetci a podala som sťažnosť na postup vyšetrovateľov. Predsa je absurdné, aby páchateľovi – manažérovi nemocnice vyšetrovatelia len tak uverili, čo im povie a dôsledne nepreverovali v rámci vyšetrovania veci, či niekto naozaj hovorí pravdu a či mu naozaj nemohlo zvýšiť na povinné odvody štátu.

 

Viac o mojom podnete a problematike zadlžovania nemocníc nájdete v mojich článkoch – napríklad v

DNES 42. – Naše prachy 1. Alias Hlavne že sa vezieme,

DNES 35. – Dvojitá zlodejina,

ODZVÁŇA 4. – Veľkých zlodejov nikto netrestá,

ODZVÁŇA 2. – Ako neplatiť Sociálnej poisťovni a ťažiť zo systému ,

SPRAVODLIVOSŤ, s. r. o. 6 – Kolotoče a strelnice SMER, s. r. o. ,

DNES 51. – Paranormálne javy na Slovensku alias … oííííí, ajíííí, uííííííí…

 

Takže vyčkajme, čo zistí Generálna prokuratúra, ktorej môj podnet postúpila Sekcia kontroly a inšpekčnej služby MV SR.

Verím, že ich vyšetrovanie postupu vyšetrovateľov potvrdí, že nevyšetrovali dosť dôsledne – t. j. nezisťovali či šlo o vyplácanie len nárokovateľnej zložky mzdy. A som si istá, že následným dôslednejším vyšetrovaním v dlhujúcich nemocniciach sa rýchlo preukáže aj suma, akú za tie roky vrazili do nenárokovateľnej zložky mzdy – napríklad odmien – namiesto aby platili povinné odvody Sociálnej poisťovni.

Takisto bude zaujímavé zistiť, koľko platia nemocnice – dlžníci dozorným a správnym radám – tam si peniaze dokázali nepochybne nájsť. A pozrite si, kto v tých radách nemocníc sedí, komentár to nepotrebuje.

 

Ak riaditelia neštátnych nemocníc vyplácajú svojim zamestnancom aj nenárokovateľné zložky mzdy – hoci neplatia povinné odvody Sociálnej poisťovni – tak je to veľmi, naozaj veľmi škaredý príbeh.

A keby im za takéto konanie zo strany štátu nehrozil žiadny postih, potom je to aj nasledovania hodný príklad pre nás ostatných ako minúť peniaze pre svoju vlastnú potrebu a štátu nedať nič. Veď sa nám ostatní poskladajú.

Pritom nezabúdajme, že mzdy lekárov rastú na Slovensku rýchlejšie ako v iných odvetviach, aj ako priemerná mzda – v roku 2000 relatívna mzdy lekára tvorila 175% priemernej mzdy, v roku 2013 až 254% – a to odvtedy ešte opakovane vzrástla. V roku 2000 bol rozdiel medzi platom lekára a iného vysokoškoláka v SR len 3%, no v roku 2013 viac ako 56% (podľa analýz HPI zo septembra 2014). Takže práve lekári majú veľmi vysoké platy a z nich budú mať následne aj nádherné dôchodky, pritom tento štát očakáva, že sa im na tie krásne dôchodky v budúcnosti naskladáme my, ktorí sme štát nevydierali a preto máme platy nízke. Dojemná sociálna spravodlivosť, však, pán Fico?

A z čoho vo svojom rozpočte uberajú nemocnice dlhodobo kopiace dlhy na poistných odvodoch, ak ustavične dávajú na zvyšovanie platov lekárov – azda čoraz viac ukracujú nás ostatných na zdravotnej starostlivosti, za ktorú si poctivo platíme?

Pýtam sa verejne – prečo by sme sa mali súkromným zariadeniam skladať na ich opakované oddlžovania, či sponzorovať dôchodky ich zamestnancov, ktorým oni do Sociálnej poisťovne riadne na dôchodky neplatia? Takáto solidarita s nimi v štáte so sociálne orientovanou vládou a mnohými živoriacimi občanmi nemá miesto.

 

Je najvyšší čas spraviť poriadok v dôchodkovom systéme s jasnou garanciou každému vkladateľovi – platcovi odvodov úmerne nami vkladanej sume, aby sme neskončili všetci, ktorí poctivo pracujeme a odvádzame platby štátu, s nejakým rovnostárskym minimálnym dôchodkom, pretože štát naše peniaze v dôchodkovom systéme preflákol, či dotuje z nich rôznych neplatičov.

Je najvyšší čas spraviť poriadok aj v tomto štáte. Je smutné, ak musí takéto záležitosti riešiť občan. Ja – obyčajná mama, laik v právnej oblasti, musím na úkor svojho voľného času podávať takéto podnety. A tí, ktorí by ich mali riešiť z titulu svojej funkcie, mali by dohliadať na zákonnosť konania v štáte a robiť účinné kroky na ochranu nášho dôchodkového systému, po celé tie roky spokojne berú plat, konanie dlžníkov poistných odvodov neriešia a celej tejto darebáčine sa len prizerajú.

Následne nám poctivo pracujúcim a platiacim predlžujú vek odchodu do dôchodku, však niekto tie rozfláknuté peniaze musí zaplatiť, nie?!!!

 

E.K. I.   Predná Hora, 1.6.2015

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9010051x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie