Založ si blog

Na ostrí noža 11. – Vašu, nie moju. . .

 

Čo mám na mysli? Zdravotnú dokumentáciu predsa – aby vám ju neukradli, mali by ste si ju zaistiť. Tak vám poviem – utekajte do nemocnice a prefoťte si všetku dokumentáciu. Nemocnici nechajte kópiu, originál si berte.

Vydržte, o chvíľu sa o tom dozviete viac…

 

Predminulý piatok som dostala vyrozumenie o riešení podnetu. Podala som trestné oznámenie ohľadne pôrodného pochybenia u môjho syna až nedávno, pretože som už mala dosť tých vyjadrení nemocnice v súdnom konaní, ktorá zavinila jeho smrť – ako život s takým človekom je bremeno. A drzosti páchateľky, ktorá vypisovala súdu vyjadrenia, že život človeka s postihnutím je menej hodnotný  a že človek predsa také dieťa nemôže mať tak rád ako zdravé. Keďže u môjho syna preukázateľne šlo o postihnutie pôrodné (a nie vrodené, genetické alebo podobne), rozhodla som sa, že pomenujeme jeho páchateľa. A predstavte si, znalec nedostal podklady – moje pôrodopisy a synove materiály sa v nemocnici stratili.

Keďže strata dokumentácie by mohla byť kvalifikovaná ako marenie spravodlivosti (tam je trestná sadzba 6 až 10 rokov), čakala som, k čomu sa dopátra vyšetrovateľ. Nakoniec som dostala do rúk záver jeho prešetrovania, podľa ktorého nikto nevie, kde sa moja dokumentácia stratila. A nikto za to údajne nenesie zodpovednosť.

A tak vám teraz prezradím, ako je zaobchádzané s našou dokumentáciou v revúckej nemocnici, a v ktoviekoľkých ďalších nemocniciach. To budete oči otvárať – a určite ich bude otvárať aj Úrad na ochranu osobných údajov, keď si prečíta tento horor.

Vyjadrenie nemocnice v Revúcej – podľa výsledku prešetrenia, ktoré mi zaslal vyšetrovateľ OOPZ v Brezne:

Dokumentáciu spravuje skladníčka – no spravuje, pred tromi mesiacmi nastúpila a v rámci toho jej dali na starosť aj archív. Nikto jej ho neodovzdal fyzicky ani protokolárne. Uviedla, že v archíve sa nenachádza žiadna správa z pôrodnej a popôrodnej starostlivosti o mňa a moje dieťa. Ani tehotenská knižka. Je tam len záznam o narodení v pôrodnej knihe. Nevie o tom, že by tam boli nejaké správy ohľadne mňa a že JA by som im vydala nejakú dokumentáciu (no toto som skutočne nepochopila – čo by som im asi tak ja mala vydávať – vyrába si dokumentáciu azda hospitalizovaný pacient sám? Nemali ju viesť a evidovať riadne a dôsledne oni???!!). Pani ale pokračuje vo výpovedi ďalej, že mohli dokumentáciu odoslať do FN BB so mnou a synom (odhliadnuc od detailu, že od nich som rodiaca bola prevážaná do Rimavskej Soboty a nie do BB, dokumentáciu môže posielať zariadenie akurát tak v kópii a nie dávať celé chorobopisy inam!). A ešte pokračuje vo výpovedi, že mohlo dôjsť aj ku zničeniu alebo ukradnutiu dokumentácie, lebo po roku 1999 sa do archívu ktosi vlámal (???!!), bol aj vytopený kedysi. A rovnako v ňom nejaký čas boli neoprávnene nasťahovaní bezdomovci. A tí bezdomovci moju zdravotnú dokumentáciu mohli aj zničiť alebo odcudziť.

Skutočne by ste, milí čitatelia, takto narábali s dokumentáciou v prípade, že ste trestne stíhaní za smrť dieťaťa – (t. č. už právoplatne odsúdení) ??? Však ja by som takú dokumentáciu chránila ako oko v hlave, lebo je to dôkaz mojej neviny vo vzťahu ku jeho pôrodu…

Toľko, moji milí, aby ste vedeli, že ako nemocnica zaobchádza s vašou dokumentáciou (s mojou a Maroškovou už teda nie, keďže zmizla). Naozaj chcete, aby vašu dokumentáciu študovali bezdomovci – a vlastne aj hocikto iný?

Takže, drahý Úrad na ochranu osobných údajov, podnet zasielam samozrejme aj písomne, ale predsa len aj takto verejne – neexistujú žiadne záznamy o vedení archívov, o ich preberaní a protokolárnom odovzdávaní. Chýbajú protokolárne záznamy o tom, čo údajne bolo zničené pri vytopení. Do archívu sa môžu nasťahovať bezdomovci a študovať si tam materiály kohokoľvek, prípadne s nimi ľubovoľne manipulovať, roznášať ich po meste, predávať, čo ja viem čo všetko by tak s nimi robili…

A toto všetko nie je údajne trestné, nikoho za to nestíhajú. Zatiaľ.

Podľa mňa tam môže ísť o súbeh niekoľkých trestných činov. Skutočne si myslíte, že to vyšetrovateľ OO PZ v Brezne vyšetril dobre?

 

A hej, pani ministerka zdravotníctva, vážne, to vážne sa takto zaobchádza so zdravotnou dokumentáciou pacientov?

 

Elena     2.7.2019

 

P.S:  A malý bonus – počúvajte, ako to je v slovenskom zdravotníctve…

 

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9025814x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív