Založ si blog

30! 2. – Naozaj vidieť. . .

 

Počuť kroky blížiace sa k môjmu pracovisku o šiestej ráno je neobvyklé, klienti tak skoro nechodia.

„Je tam jež, na ceste“ – to sa vrátilo moje najstaršie dieťa z cesty do svojej práce. Som hrdá, že moje deti sú súcitné a vnímajú utrpenie každej živej bytosti. A nelení sa im prejsť pár desiatok metrov späť a zavolať ma k ježkovi.

Ježko, živý ježko, uprostred cesty, schúlený zúfalo do klbiečka,  jeho jedinej chabej obrany v dnešnom desivo krutom svete mesta. A tak sa stalo, že som ráno o šiestej kráčala ulicou popri mojom pracovisku s pichľavým klbkom na igelitke od domu k domu – ktorý z nich má nekosenú trávu? Tam by sa mal dobre. No trávniky boli vysekanú nakrátko.

Bezradne som zastala. Kam s ním? No Osud bol k ježkovi priaznivý, pán prechádzajúci popri mne na bicykli sa po chvíli vrátil a ponúkol sa odniesť ježka do „Kúpeľov“, lokality za Revúcou, kde je príroda.  Aj to hneď spravil.

Ježko má skrátka dobrého anjela strážneho…

Povedzte, nebol to dobrý začiatok dňa, v ktorom začíname vzdelávanie o súcite?

 

Ani jeho pokračovanie nebolo horšie. Cestou z obedňajšej prestávky som poslúchla tichý hlások intuície, a na vzdelávanie som dorazila s novou knihou Brené Brown s názvom Čeliť divočine. Je moc zaujímavá, ale ktorá z jej kníh nebola?

O súcite hovorí, popri inom, pravdaže – to je pre mňa hlavná téma dneška aj zajtrajška, vzhľadom na to vzdelávanie.

I o dôvere, ako dôverovať iným či sami sebe – súhlasím s jej názorom. Aj ja si myslím, že dôverovať možno len človeku, ktorý je „s pevným chrbtom, mäkkým hrudníkom a divokým srdcom“ – reálne spoľahlivý a dostatočne integrovaný, no zraniteľný, láskavý, schopný robiť správne veci namiesto ľahkých, rýchlych a zábavných.

Tiež o tom kniha píše, ako je pre nás dôležité patriť niekam, nie zapadnúť niekam – zapadneme, ak sme takí ako ostatní a je im pritom jedno, či tam sme, patríme niekam, ak nás prijímajú takých, akí sme a je pre nich naša prítomnosť dôležitá. Je skrátka rozdiel, či sme niekde len preto, že prekonávame strach z osamelosti, alebo či sme tam preto, že sme naozaj videní a prijímaní

 

Hm, súcit je veľká téma. A hej, mám súcit so sebou, doanalyzujem tému nabudúce, som unavená a beztak sa zajtra ešte k téme dozviem hŕbu zaujímavých  vecí…

 

 

Elena   3.7.2019

 

 

 

 

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,864
Celková čítanosť: 9039928x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív