Založ si blog

Čas vykročiť 6. – Bezpečnostní analytici, plačte. . .

 

Teroristi by u nás mali ľahkú prácu, napríklad na súdoch a na polícii, poviem vám. A prezradím aj, že prečo…

 

Začnime ale trochu z druhej strany…

Vždy som sa čudovala, ako ľahko bezpečnostné zložky veria tomu, že kdesi v budove slovenských súdov je bomba.

Však tam je všade stráž, bezpečnostné detektorové prechody a strážcovia, ktorí vám skontrolujú tašku i vás samých. Na chodbe súdu sú akurát tak lavičky bez akýchkoľvek odkladacích priestorov, do miestností sa dostanete len v prítomnosti personálu. Okná sú zaistené, nevleziete tam nimi, kamerové systémy okolo. A tak zakaždým, keď je údajný bombový poplach na súdoch, chytám sa za hlavu, ako je to zasa možné, že sa zbytočne vyhadzujú peniaze za preverovanie takej somariny. Správam o bombe veria bezpečnostné zložky dookola,  no keby som zavolala, že v kvetináči pred súdom je milión, ani z okna by sa nikto nepozrel. Peniaze  investované do takýchto „bomboprehliadok“  by sme vedeli naozaj inak využiť. Myslíte si, že ich dajú v plnej výške páchateľovi takých telefonátov k náhrade?  Nie, robíme na ne skladačku my ostatní, poctivo pracujúci.

Viem, že niektorí budete argumentovať „čo keby sa niečo stalo naozaj“. Lenže uvažujte logicky, ako by bombu teroristi na súd preniesli?

A druhá otázka – ak naozaj chcú znížiť riziko, prečo potom máme verejne prístupné  „plániky BOZP“?

 

No a teraz sa pozrime z tej prvej strany…

Rovnako ako súdy je zaistená aj polícia a prokuratúra. Tam sa dostanete len na vrátnicu, inak všade idete len tým spôsobom, že pre vás príde zamestnanec a odvedie vás dnu i von. Na chodbe pri vrátnici má polícia plagát, ako majú byť starí ľudia opatrní, aby páchateľom neprezrádzali svoje miesta, kam ukryli peniaze a podobné rady o opatrnosti voči možným páchateľom. A pri tom majú vyvesený plán svojej budovy, vedľa hasiaceho prístroja. Podobný plán visí aj na súde – verejnosti sú prístupné.

Neviem, či toto sú tie pravé bezpečnostné opatrenia – veď cudzie osoby (verejnosť) sú v ich budovách stále v prítomnosti zamestnancov, a tí by ich z budovy vyviedli v prípade poplachu, nemusia sa oboznamovať s plánom budovy pri vstupe.

A keby niekto naozaj chcel robiť v tých inštitúciách šarapatu, má plán budovy pohodlne poruke. Vďaka BOZP. Pokojne si ho aj nafotiť môže – fakt. Poviem vám, neviem ktorý expert vymyslel tieto opatrenia v rámci BOZP, ale nie sú dobré. Rozhodne to nebol žiadny expert na bezpečnostné riziká podľa mňa.

 

Tak, dala som to verejne.

Bezpečnostní analytici, plačte.

 

Elena          13.7.2019

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021528x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie