Založ si blog

Krvou srdca 3. – Niekoľko otvorených otázok vláde a krízovému štábu SR pre koronu. . .

Poďme rovno na vec. Hej, som dračia v tejto chvíli. A kopem za vás všetkých.

 

Žiadam, aby sa verejne vyjadrila k veci vláda a krízový štáb SR:

Je, alebo nie je pravda, že testovanie na koronu sa deje pod hlavičkou armády a regionálne úrady verejného zdravotníctva ani len nie sú informované, ktoré z osád v regióne boli či budú testované?

Je, alebo nie je pravda, že testovanie niektoré z vytypovaných osád, ktoré mali byť testované, odmietli, a tak neboli vôbec testované a ani neboli ponechané v karanténe z dôvodu možného rizika?

Je, alebo nie je pravda, že testovanie v niektorých testovaných osadách odmietli niektorí jedinci a ani neboli ponechaní v karanténe z toho dôvodu ako možne rizikoví?

 

A čo je dôvodom takéhoto postupu?

Pýtam sa verejne a žiadam odpoveď pre verejnosť – lebo podľa mňa nie je v poriadku, ak niektoré osady či jedinci v nich môžu odmietať testovanie – a môžu napriek tomu behať bez zábran po verejnosti a ohrozovať zdravie nás všetkých.

COVID -19 je choroba. Tak ako chrípka, píšu niektorí. No od chrípky má ďaleko, ja píšem, že je to choroba rovnako ako TBC. Ak by bolo podozrenie na TBC, mohol by niekto testovanie odmietnuť a premávať sa nekontrolovane kade-tade?  Liezť do potravín, vystávať na ulici – alebo by ho policajti odchytili a vyšetrený by bol i s celou jeho rodinou  a šupli by ho do nemocnice , kde by sa musel liečiť?

Žiadam, aby bol verejne prístupný zoznam osád, ktoré testované boli, aj zoznam v akom poradí a či vôbec budú testované všetky osady – lebo vláda plánuje otvárať školy a škôlky, aj poradenské zariadenia  – potom deti prichádzajúce do nich a ich rodiny by mali byť nutne testované na koronu. 

Žiadam tiež sprístupniť verejne zoznam osád, kde odmietla osada či jednotlivci v nej testovanie. Ak nás dostatočne nechráni štát, budeme sa musieť chrániť ako občania sami. 

 

Otázok by mohlo byť nepochybne viac, zostaňme zatiaľ pri týchto.

 

Nie je v poriadku, ak sa vytvárajú dve skupiny občanov

– jedni s povinnosťami všetkého druhu, na situáciu s koronou budú doplácať, mali by sa hrdinsky uskromniť na platoch a pracovať za nižšie a nerastúce mzdy (môj slušný odhad, že pár rokov – a ktovie či nie aj s predĺžením veku odchodu na dôchodok), štátnu karanténu si platiť a dodržiavať zodpovedne opatrenia pre koronu, a solidarizovať všemožne – a druhí žiť len s právami, bezohľadne sa rizikovo správať, ťažiť iba výhody.

 

Nie, nerobím toto rada, ale zjavne musím. Takže, keď som minule písala blog

Letmo 8. – Nariadenie o povinnej štátnej karanténe vraj chýba?

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/05/05/letmo-8/

neuvádzala som laickú verejnosť do obrazu, čo som napísala. Teraz to spravím. Lebo vláda si myslí, že ako nás obabrali,  keď zakázali zhromažďovanie občanov len a práve pre protesty. A že budeme mlčky znášať všetko, čo im napadne a „dáme na sebe drevo rúbať“.

Prečítajte si pozorne ten môj blog – v skutočnosti každý, kto zažaluje SR za porušovanie ľudských práv vo veci, vyhrá.

Ak bude nerovnosť prístupu a tolerovanie rizikového správania niektorých spoluobčanov v súvislosti s koronou pokračovať, bude pribúdať nakazených. V takej situácii som za hromadnú žalobu.

 

Elena   9.5.2020

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Vetroň v Prievidzi

V Martine mal spadnúť vetroň, smerujú tam záchranári

04.05.2024 19:53

Na sociálnej sieti o tom informovali z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9029783x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív