Založ si blog

Slnko v duši 1. – Svoje miesto vo vesmíre. ..

Radšej byť dobrým smetiarom ako zlým prezidentom – napísala som pred časom v blogu. A myslím si to stále. Lebo táto spoločnosť trpí tým, že na mnohých miestach sú ľudia, ktorí svoju prácu nerobia srdcom, ale v štýle „nejako to zalátame“. 

 

Dnes mi prišiel balíček…

Prezradím rovno, že z antikvariátu z Chebu.

Balík bol pedantne zabalený, bezpečne pooliepaný. Pod hrubým kartónovým obalom bol balíček zabalený v hrubom hnedom papieri, pekne previazaný povrázkom. A pod tým obalom boli tie tri knihy ešte starostlivo zabalené v bublinkovej fólii. Človek, ktorý to balil, má knihy rád, má k nim úctu a stará sa o ne dobre. Tak to vyzerá, ak človek niečo robí s láskou.

Príklad z druhej strany plota – napríklad byty stavané našimi stavbármi, podľa počtu stavebných chýb mi to niekedy pripadá, že niektorí stavby robia v rámci nútených prác. Obdoba v zdravotníctve – ak človek číta o prístupe niektorých zdravotníkov, poľutuje ich, že sa veru riadne minuli výberom povolania.

A zasa z toho prvého uhla pohľadu – robiť veci s láskou – tam som pred časom obdivovala, s akou láskou starostlivo pán na tržnici balí do tašiek priesady a „opatrne, opatrne to berte“  hovorí každému kupujúcemu.

 

Isteže, mohli by sme pokračovať hodne dlho na oboch stranách plota

– ako to vyzerá, keď do svojej práce dávame srdce, aj ako vyzerá práca „len aby bolo“.  Vidieť to – lebo ak človek robí svoju prácu s láskou, zanecháva to nezmazateľné stopy na tom, čo robí.

Ach, tie tri knihy z antikvariátu z Chebu. Dám z jednej z nich nejaký nenáhodne náhodne otvorený citát?

Nebojte sa veľkosti vesmíru, pretože si v ňom nájdete svoje miesto.

Nuž, áno, tento blog je v podstate presne o tom, že si ľudia našli svoje pravé miesto vo vesmíre.

 

 

Elena   21.5.2020

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030923x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív