Založ si blog

Dračia 11. – 96 miliárd eur 90-ročnej slovenskej podnikateľky

Poltár má ďaleko do veľkomesta. No pritom také terno v podnikaní sa tam dá urobiť, neverili by ste, podnikatelia bratislavskí – len za hlavu sa môžete chytať – a my všetci s vami…

Hej, vek je len číslo. Koľko máte rokov nehrá úlohu, ak vás niekto úprimne miluje. Rovnako vek zjavne nie je dôležitý u nás ani v situácii, že sa rozhodnete podnikať.

O fantastickom úspechu 90-ročnej slovenskej podnikateľky vám teraz poviem.

 

Na samote v okrese Poltár sídli firma s názvom Baracuda Amiz Club, s. r. o.

Pod takým názvom si možno predstaviť naozaj kadečo ako predmet činnosti. A čo ešte názov, pod ktorým existovala firma od roku 2013 až do januára tohto roku? Restaurant Witch Club, s. r. o. Jedno treba uznať – predmet činnosti má firma podľa Obchodného registra skutočne rozsiahly.

http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=271135&SID=9&P=1

Ak disponujete informáciou, že účtovný majetok dotyčnej firmy je   96 miliárd eur,  tak si ako predmet jej činnosti nedokážete predstaviť zrejme nič. Hoci roku 2013 mala firma základné imanie vo výške 5000 eur.

A pritom má firma  iba 3-4 zamestnancov podľa finstatu https://finstat.sk/47206659

 

Podnikateľský  veľkoúspech

– ako inak to nazvať – však takým účtovným majetkom nedisponujú  ani všetky veľké banky a energetické podniky na Slovensku dohromady.

No vidíte, bratislaváci, ste si mysleli, že na východe to nežije, a že pár kilometrov za Bratislavou pomaly svet končí. A tu takéto podnikanie, čo vás hravo skryje všetkých do vrecka.  A že vek je len číslo? No pravdaže, pretože konečnou užívateľkou výhod je takmer 90.-ročná Božena Slezáková.

 

O prípade firmy Baracuda Amiz Club , s. r. o.

Včerajší článok v linku hovorí detaily

https://www.hlavnydennik.sk/2020/05/21/v-poltarskych-lesoch-sidli-firma-s-majetkom-96-miliard-eur/?fbclid=IwAR

Denník E načrtáva viacero možností, prostredníctvom ktorých sa mohla dopracovať k takto vysokým účtovným číslam. Môže ísť buď o chybu v účtovníctve, alebo o pranie špinavých peňazí. Správu o tomto na slovenské pomery nevídanom úspechu priniesol Hlavný denník, finančná správa mu však neposkytla údaje o daňovom subjekte konkrétne.

 

Článok tiež uvádza, že meno konateľa firmy, sídliacej v lesoch pri obci Hrnčiarska Ves, Miroslava Slezáka, už v minulosti rezonovalo v súvislosti s jednou daňovou kauzou. Slezák a Slezáková vlastnili spoločnosť Albo-Gold, ktorá v rokoch 2017 a 2018 dlhovala finančnej správe takmer 100 miliónov eur. Bola podľa výpisu z OR SR zrušená bez likvidácie – a hej, zaujímavé sú tam vklady spoločníkov.  Tiež mali počas posledných mesiacoch kúpiť niekoľko ďalších firiem v Česku a na Slovensku. Obaja pritom už v minulosti figurovali v desiatkach firiem, ktoré mali mať sídla vo viacerých menších obciach po celom Slovensku.

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Záverom…

Ako je možné, že daňováci nenahlásia takúto firmu na preverenie príslušným orgánom?

Ako je možné, že takíto konatelia u nás môžu skupovať firmy, konať podozrivo po dlhší čas (však ďalšie a ďalšie firmy skupuje, zisky netvorí, zamestnancov niet) a kompetentné štátne orgány to nijako nezaujíma? Dokonca aj Výskumný ústav sociálnych vied, s. r. o., ktorý sídli v Tesároch, v tom rade firiem nájdeme.

Alebo niekto disponuje informáciami a kryje ich tak, ako sa po dlhý čas prehadzovali informácie o Gorile?

 

Nie, toto by rozhodne nemalo končiť niekoľkými mojimi  otázkami v blogu…

 

Elena  21.5:2020

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984893x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie