Založ si blog

Slnko v duši 4. – Hm. . .

V upršané ráno, ako bolo to dnešné, naša myseľ začína snívať. Kadejaké predstavy a sny sa nám preháňajú hlavou.

Neveď svoje kroky na cestu vyšľapanú, radšej zamier k neznámu cez bránu a poznamenaj zem doteraz neoranú – túto myšlienku som v dnešnom ráne objavila v knihe o smerovaní k životnému poslaniu. Mám rada tie nenáhodné náhody, keď si hľadám v antikvariáte knihu, a tak doobjednám ešte nejakú – a tá so mnou hovorí tichým hlasom presne o tom, o čom sa rozprávam v tej chvíli sama so sebou.

O vetre diaľok v tejto chvíli.

 

Každý zažívame v živote okamihy, kedy si kladieme otázku kam vykročiť ďalej.

Potrebujeme usporiadať veci sami v sebe. Zvažujeme smer svojej životnej cesty. Náš vnútorný hlas nám šepká, že nás čaká pravé životné poslanie. Cesta k nemu začína poznávaním samého seba a završuje sa tým, že svojim konaním obohacujeme životy iných. Tak to je, ak napĺňame pravé životné poslanie.

 

Čo je zmyslom nášho života?

Odpoveď mám za seba v záhlaví môjho blogu. Pre mňa to znamená prežiť zmysluplne každý z našich dní. Nie je to o tom, že 24 hodín denne intenzívne čosi robíme. Život je zmysluplný, aj keď sa len tak dívame do slnka či na oblaky letiace oblohou, vnímame vietor na tvári, vôňu lesa… Maličkosti, zdanlivo všedné dávajú životu ten najhlbší zmysel.

Sú dni, ktoré niektorí utápajú v alkohole, či brodíme sa nimi ponorení do negativity. Tie sú hľadaním zmyslu života. V jednej chvíli nájdeme zmysluplnosť každého okamihu, možno.

Avšak dôjsť k realizácii pravého životného poslania znamená naplniť najvyšší možný potenciál svojho života. Pravé poslanie nie je o peniazoch, realizujeme ho na základe hlbokého vnútorného impulzu. Nie je to o okamihoch, ale o krokoch ku realizovaniu niečoho väčšieho. Mali by sme  bez zaváhania vykročiť tam, kam nás vedú naše sny – stále by sme však mali mať na pamäti „veľký obraz“, ktorý vytvára v našom živote poslanie.

Takže podľa mňa zmysluplnosť života je jeho žitím, je to vertikála, životné poslanie je jeho smerovaním, je to horizontála.

 

Je zvláštne, ako nás Zámer sveta dokáže tlačiť zo všetkých strán želaným smerom…

Prezradím vám, že mňa Zámer svet zasýpa už druhý týždeň koincidenciami o životnom poslaní. Zjavne sa mu nepáči môj plán ísť do lesa, všemožne ma brzdí. Dokonca sa objavil problém so zubom, ktorý mám zajtra doriešiť. Včera som našla na fb článok o význame zubov – no hádajte, čoho sa týka zub 25 –  je to životné poslanie. Viem čoho sa moje poslanie týka – a je to úžasná vec. Lenže nevidím dôvod komukoľvek veriť.

 

Záverom…

Otvoríme nejakú knihu, čo nám povie Zámer sveta?

Je veľmi nebezpečné, keď sa pravda rozpadá na obmedzené presvedčenia, lebo budúcnosť nás vždy zaskočí.

Hm…

 

 

Elena 24.5.2020

 

 

 

 

 

 

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,855
Celková čítanosť: 9011682x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie