Založ si blog

Augiáš 7. – Rodičia, ktorí môžu byť hrdí na svoje deti. . . . . .

Väčšinou čítame o prípadoch správania detí, nad ktorými krútime hlavou že čo tí ich rodičia robili namiesto výchovy.

Dnes vám ale poviem o dvoch chlapcoch,ktorí sú pre svojich rodičov rozhodne dobrou vizitkou. Príbeh sa síce stal v dedinke Župkov, ale len jeden z chlapcov je miestny a druhý pochádza z Bratislavy.

Dvaja 14-roční chlapci našli v lese pri dedinke Župkov šteniatko. Neprešli popri ňom ľahostajne, ale začali preň hľadať pomoc. Prejavili bystrosť a aj vytrvalosť – obvolali viacero útulkov na okolí, oslovili aj starostu obce s prosbou o pomoc.

Psík, ktorý vyčerpaný a vychudnutý na kosť ležal bezmocne na lesnej cestičke so skrvavenými labkami a kožúškom plným kliešťov, sa tak vďaka dvom láskavým a múdrym deťom, ktoré by mohli byť pre mnohých dospelých príkladom, dočkal záchrany. Nuž, napísala som, že deti  – lenže chlap sa chlapom nestáva svojim vekom, ale svojimi činmi.

Psík je už v bezpečí, v karanténnej stanici v Novej Bani.

 

 

 

Starosta obce mi povedal, že Paťko, ktorého meno viem, je naozaj dobrý a slušný chlapec.  Keďže sa potom ozval samotný Patrik Ondrušek, tak vieme, že jeho kamarát s ktorým za psíka bojovali, sa volá Andrej a pochádza z Bratislavy.

Verím ale, že Základná škola v Župkove, kam som napísala poďakovanie o tomto dobrom skutku chlapcov, Andrejovu bratislavskú základnú školu zistí.

Je to skrátka dobrá vizitka, takéto deti – vychovať dobrá vizitka pre ich rodičov a rodinu, pre obec, i pre školu.

Nie, rodičia, nebol to zle investovaný čas, ktorý ste vložili do výchovy svojich detí.

 

Elena  28.5.2020

 

P.S:: fotodokumentácia z fb

https://www.facebook.com/KSNovaBana/posts/2789715434470596?comment_id=2789984894443650&notif_id=1590667521836615&notif_t=feedback_reaction_generic

 

Šteniatko nájdené v lese!

ĎAĽŠÍ OTRASNÝ NÁLEZ V LESE 😠❗❗❗❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌K tomuto zúboženému šteniatku nás zavolali cca 12 roční chlapci, ktorí mali dosť rozumu a empatie, aby kontaktovali viacero útulkov v okolí ❗ Našli ho v lese, na tele malo desiatky kliešťov, vychudnuté na kosť, vysilené, opustené 😭…Chlapci ho duchaprítomne preniesli aspoň do sena v kŕmidle pre srny a dali mu napiť 👍 Tak sme ho na mieste aj našli, šteniatko bolo veľmi vystrašené a nechcelo sa ani pohnúť 😞 Naozaj nevieme, aké ľudské monštrum dokáže vyhodiť takéto malé šteňa v lese, keď vie, že tam pravdepodobne uhynie 😠 Neveríme, že sa tam dostalo samo, a to že nemá čip a nikto ho nehľadá, je len ďalším znakom totálnej nezodpovednosti predošlého majiteľa ! Ak by niekto tušil, komu patrilo alebo našiel nejakého zo súrodencov (máme obavu, že niekto opäť vyhodil celý vrh a zvyšné šteniatka pomreli niekde v lese 😭) môže nás kontaktovať správou. Drobček dostal meno Mr.Cupcake, keďže sa z neho vykľulo neskutočne sladké milujúce stvorenie ❤Čakajú ho krvné testy a testy na kliešťové ochorenia, keďže je stále veľmi unavený a je možné, že sa niečím nakazil 😞 Na jeho ošetrenie môžete prispieť s poznámkou " Cupcake " na účet -📌 Transparentný účetIBAN: SK37 0900 0000 0050 4591 0916SWIFT: GIBASKBX📌 Český účet3546806309/0800📌 2 percentá tlačivo: https://zzpz.sk/2-z-dani/

Uverejnil používateľ KS Nová Baňa Štvrtok 28. mája 2020

.

 

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,855
Celková čítanosť: 9010847x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie