Založ si blog

Ach 10. – Čas srdca. . .

Autom sa linula smutnosladká melódia, nie obvyklé 1975 či bluntovky.

Čo to je – spýtala som sa. Hurts, Guilt – odpovedala dcéra. Dielik skladačky zapadol do mozaiky. Lietala som ďalej v myšlienkach, zvláštnu včasrannú koincidenciu som predýchavala. Moja tichá komunikácia so Zámerom sveta je teraz intenzívna – pár vecí na uvažovanie mi nadránom zosypal, písala som o tom v rannom blogu o zosuve pôdy a tornáde. Zaspávajúc  na svitaní som poďakovala, že ma chráni pred cestou lesom, zrejme vie prečo. Po hodine som vstala a siahla na mobil, svietil na ňom obrázok a nápis. Tá koincidencia otriasla mojim svetom – veľký odkaz Zámeru sveta. Tak som sa o ňu, celá zmätená, podelila aj s dcérou. Dovolenkujem, pravdaže, ale skorým ránom k výsluchu obete som šla pomôcť, nakoniec ho preložili.

 

Zavalili ma dnes koincidencie – Zámer sveta ma niesol v náručí o hodný kus cesty a pobavene mi vysvetlil, – viem čo robím, nemusíš ma kontrolovať. Dokelu, ešte aj Zámer sveta som nedôverčivo preverovala, spätila som sa. Dve veci som prijala, oblasť v ktorej teraz na sebe pracujem – snažím sa byť láskavejšia, a dôvera k Zámeru sveta sa prehĺbila, ak mi niečo privádza do života, je to to pravé. Vie, čo robí. A čo je dôležité, už aj ja viem, že to vie.

Daj si otázku, aké je to správne? Ako čo je? dal mi otázku. Mám rada hlbokomyseľné otázky, lebo tie nás posúvajú dopredu viac a viac a najviac. Otázka neznela po prvý raz, ale vo mne sa po prvý raz vynorila odpoveď. Je ako chlieb – a celý deň som potom premýšľala, čo všetko to znamená. Je to také taoistické – neobyčajné je v obyčajnom. Schopnosť byť obyčajný si na ľuďoch cením najviac – väčšina sa snaží byť neobyčajná, a tým sú tuctoví. Chlieb – je dobrý ako kus chleba, hovorí sa. Hm, neviem o ničom, čo je také úžasné ako chlieb, došlo mi náhle.

 

Pozná ma Zámer sveta dokonale – aj prekrásnu knihu mi prihral v minulom týždni. Otvorenie Dračej brány. Moderný taoistický čarodejník – taoistický majster súčasnosti Wang-Li-Pchi, predstaviteľ školy Dračia brána. Jeho životný príbeh teraz začínam čítať. Zapadajú mi tie úlomky poznania hodne do seba. Spomienka na život taoistického bojovníka, zradu a s drakom prepojenú bojovú školu, ktoré sa mi pred časom oživili.

Táto kniha je autobiografiou – majster mal trinásť rokov a prišli za ním traja starí majstri a prijali ho za učňa. Život píše príbehy, aké nevymyslíš.

Dáme z tej knihy nejakú myšlienku? Cesta je najväčší poklad vo vesmíre a v ľudskom živote.

Učí nás chápať, že sú veci predurčené. Na veci, ktoré máme v živote mať, narážame znovu a znovu, neviditeľné nitky ich s nami prepájajú.

Fotka je moja, pravdaže.

 

Elena 8.6.2020

 

P. S.: A malá info rodičom detí so zdravotným znevýhodnením

Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska realizuje počas koronakrízy podporu pre rodičov, ktorí zostali doma s deťmi na portáli https://www.platformarodin.sk/inklulinka/zvladnemetodoma/.

V časti AKTIVITY S DEŤMI sú uverejnené nápady na aktivity s deťmi, ktoré pomáhajú rozvíjať potenciál dieťaťa v bežných činnostiach rodiny, od ranného prebúdzania, počas hry, domácich prác až po večerné zaspávanie.  

Tieto tipy sú spracované do prehľadných kariet, ktoré je možné si aj vytlačiť.

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9029065x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív