Založ si blog

Haf 2. – Niet na Slovensku peňazí?

Ach, húb sa urodilo tento rok v slovenských lesoch neúrekom. Ale teplé fleky sa tu množia ešte rýchlejšie, ako pozerám.

Akosi sa to v politickom živote na Slovensku nesie stále v štýle psy štekajú a karavána ide ďalej.

No tak už viete, o čom teraz poviem pár slov.

 

Miesta sa rodia…

Prebehol škandál, v rámci ktorého sa poslankyňa Krištúfková vzdala postu splnomocnenca pre rodinu. Kvôli cirkusu okolo jej bakalárskej práce. Poviem rovno, že to bol účelový virvar, lebo  môj názor na cirkusy okolo záverečných prác poznáte. Nie každý ju vie napísať úžasne, ale to neznamená, že nemôže byť dobrým odborníkom – to bola hlavná myšlienka môjho nedávneho blogu, v ktorom som spravila výkop za Kollára

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/07/02/ked-9-matovicova-osudova-sanca/

Otvorene som povedala, že na Slovensku by rozhodne až tak veľa ľudí kameňmi nemalo hádzať – a viem, prečo to hovorím, a aj vy podaktorí to viete, však, zlatíčka?!

 

Miesta sa rodia či robia…

Pravdu poviem, že pani poslankyňu Krištúfkovú by som si na tom poste predstaviť vedela, dokonca  robila i pred vidinou tohto postu už dlhodobejšie rozumné veci v prospech rodín a detí.

Taký post podľa mňa aj bol potrebný, lebo štát by mal rozhodne systematicky a efektívne podporovať rodiny.

Oveľa zbytočnejší sa mi zdá úrad na preverovanie majetkov politikov

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/556786-bez-mandatu-a-bez-majetku-koalicia-chce-novy-urad-na-preverovanie-majetkov-politikov/

– lebo by mal preverovať nielen dotyčných funkcionárov, ale podľa mňa aj ich deti, ktoré nadobúdajú majetky aj vo veku okolo jedného roka. Skrátka talent nezaprieš..

 

Miesta sa rodia či robia pre vyvolených?

No uvidíme, kto na tom úrade na preverovanie majetkov politikov zakotví. A čo napreveruje. Mal by sa každoročne vyhodnotiť prínos takého úradu, či odhaľovaním majetkových darebáčin zarobí aspoň na svoj chod.

A tiež ma zaujíma, koľko ten úrad nový bude stáť, jeho vytvorenie a jeho chod. Aj ďalšie úrady, čo podchvíľou vznikajú. Lebo nami navrhovaný a pre všetkých občanov na Slovensku potrebný úrad zdravotníckeho ombudsmana sa doteraz nevytvoril. Nie sú vraj na to peniaze.

Voláme zaň my matky detí, ktoré zomreli vinou lekárov a s nami mnoho ľudí, ktorým zomreli pre pochybenia ich partneri či rodičia. Aj tí, ktorí majú trvalé následky na zdraví pre chybu lekára.

A my budeme kričať poriadne nahlas.

Aj za všetkých tých 11 000 ľudí každoročne na Slovensku zomierajúcich, hoci by mohli žiť, keby im poskytli včas potrebnú zdravotnú starostlivosť.

 

Veríme, že pán premiér Matovič podnikne reálne kroky na zastavenie tejto zúfalej štatistiky. Jedným z potrebných krokov je aj ustanovenie zdravotníckeho ombudsmana s náležitými kompetenciami.

 

 

Elena  9.7.2020

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Opozícia kritizuje neskorú voľbu kandidátov na sudcu ÚS i počet uchádzačov

30.04.2024 11:05

Parlament by sa mal následne venovať aj návrhu na odvolanie členov súdnej rady, ktorí sú volení parlamentom.

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9018055x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie