Založ si blog

Haf 1. – Vy nie, pani Blahová. . .

Dnes odvolávajú komisárku pre deti Tomanovú.

Je mi zle z toľkej špiny, čo sa tu kopí. Nechcela som už dať ďalšiu jedenástku blogov, pretože čoskoro odídem do lesa. No v tejto chvíli spravím výkop za Tomanovú a tak ešte pár špinavostí v tejto jedenástke pomenujem.

Hovorí sa, že psy štekajú a karavána ide ďalej. Preto Haf…

 

Funkcia komisára pre deti je dôležitá…

Ako ministerku som Tomanovú kritizovala tvrdo za zmenu vyplácania opatrovateľských príspevkov, čím sa dostalo veľa rodín s postihnutými deťmi v tom mesiaci do ťažkostí. Podozrievať z účelovosti, keď teraz hovorím pochvalne o tom, čo urobila ako ako komisárka pre deti, ma teda sotva možno. Za funkciu ombudsmana u nás som kopala v tomto štáte dlho, napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/09/10/dnes-22-kde-je-detsky-ombudsman/

A nesúhlasím s  tým, aby sa z toho stalo politické ležovisko pre ľudí, ktorí nerobia v prospech detí nič.

Podstatou činnosti komisárov je podľa rezortu sociálnych vecí špecializovaná verejná ochrana práv detí v prípade komisára pre deti a práv osôb s ťažkým zdravotným postihnutím v prípade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Je teda zrejmé, že na tieto inštitúty sú kladené mimoriadne vysoké nároky, a to na odbornosť, ako aj na morálne a osobnostné predpoklady. Kumulatívne splnenie týchto predpokladov na výkon funkcie má okrem samotnej schopnosti efektívne hájiť práva detí, respektíve práva osôb so zdravotným postihnutím premietnuť aj v schopnosti vykonávať funkciu nezávisle a nestranne.

Činnosť komisárky pre deti Tomanovej preverovala komisia. Ale tá preverovanie ešte neuzavrela.

 

Vyšetrovanie neskončilo…

Vyšetrovanie činnosti komisárky pre deti neskončilo. Nezdá sa mi v poriadku, aby bolo jej postavenie doriešené bez jasného záveru o pochybení. Nie je to správne – ale zjavne plní nejaký účel. Aký?

Iniciátorky petície za odvolanie Tomanovej sú pani Nicholsonová a pani Blahová

https://domov.sme.sk/c/20106298/clenky-sas-odozvdali-peticiu-na-odvolanie-tomanovej.html

Pani Blahová vystupuje proti ombudsmanke Tomanovej dlhodobo.

Že prečo práve pani Blahová? Označuje sa ako obrankyňa detí a utešovateľka zúfalých matiek.

 

No čo, pani Blahová, povieme to? 

Ako realisticky poznamenal diskutér v diskusii pod mojim blogom

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/12/17/hrejivo-9-dlhy-cas-pisania/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rightbox

kde napísal

Nebude problém v tomto? „O tento post súperili štyria uchádzači. Okrem Tomanovej aj nominantka SaS a exposlankyňa Natália Blahová“

Akurát že ostatní nezvoleni to zobrali ako fakt, a nie ako podnet na vyhlásenie vojny.

Niečo na tom zrejme bude, lebo i Tomanová pri obhajovaní svojej správy podľa článku jej odpovedala

„Akékoľvek vyjadrovanie sa alebo babské táraniny, vaše osobné fabulácie, prikrášľovanie príbehov tam, kde sa vám to hodí, by nemali byť v právnom štáte riešením problému,“ zdôraznila Tomanová na záver rozpravy k správe o činnosti komisárky.

Natália Blahová sa aj podľa Tomanovej uchádzala o post komisára pre deti, ale deti jej boli dobré len na to, aby zneužila ich príbeh na publicitu. „Ich hlas nemal pre vás žiadnu cenu,“ adresovala komisárka Blahovej.

https://domov.sme.sk/c/20562598/tomanova-na-poste-komisarky-pre-deti-znepokojuje-aj-osn.html

Nie, komisárka pre deti Tomanová sa nemýli…

 

Ach, pani Blahová…

Nie, nemám k tej pani úctu.

Keď mamy Otvoreného listu premiérovi šli na ľudsko-právny výbor, kde bola táto slávna bojovníčka? Šla si vraj robiť eurokampaň.

A zaspomínajme –  písala som o nej napríklad v tom blogu, že o Tomanovej vyhlásila

„má stáť na strane detí,“ 

vyhlásila o nej v tom v článku.

https://domov.sme.sk/c/20562598/tomanova-na-poste-komisarky-pre-deti-znepokojuje-aj-osn.html

Ani jediný raz pani Blahová ako poslankyňa neurobila krok na ochranu detí v slovenskom zdravotníctve, aby nezomierali zbytočne.

 

Morálna devastácia…

Na svojom poslaneckom facebooku popri skresľovaní stretnutia Tomanovej s Kočnerom Blahová vypisovala  o morálnej devastácii

https://www.facebook.com/nblahova/

No, márnosť, tá istá osoba to vyhlasuje o komisárke pre deti Tomanovej, ktorá sama

  • hlasovala proti oslobodeniu od poplatkov,
  • hlasovala proti prenosu dôkazného bremena z obete na páchateľa, t. j. na nemocnicu, ktorá pochybila,
  • hlasovala proti postaveniu pozostalých aspoň ako spotrebiteľa.

Dala som tam koment:

Pani poslankyňa, pani ombudsmanka Tomanová pomohla viacerým prípadom detí mŕtvych vinou lekárov ku začatiu prešetrovania. Čo ste, prosím Vás, spravili pre tie deti Vy? Má stáť na strane detí – vyhlásili ste v jednom z článkov o nej v minulosti. Ako stojíte na strane tých mŕtvych detí a ich rodičov na ceste za spravodlivosťou Vy sama?

Pripomeňme si – to Vy ste tá osoba, ktorá

  • hlasovala proti oslobodeniu ľudí, ktorým zomreli blízki vinou lekárov,  pri ich domáhaní sa spravodlivosti od súdnych poplatkov,
  • hlasovala proti prenosu dôkazného bremena z obete na páchateľa, t. j. na nemocnicu, ktorá pochybila,
  • hlasovala proti postaveniu pozostalých aspoň ako spotrebiteľa.

Neodpovedala nijako.

Takže, pani poslankyňa Blahová, tak si ja predstavujem morálnu devastáciu.

 

Žeby pani Blahová chcela byť komisárkou pre deti, ešte stále a napriek všetkému? 

Nuž, odborne hodnotím, že má utkvelú predstavu. A ľudsky vyhlasujem, že je – nie, to nemôžem napísať, bolo by to žalovateľné…

Som skrátka za to, aby komisia objektívne preverila činnosť Tomanovej, a až tak sa akokoľvek konalo. Lebo nie je čestné konať bez jasných a objektívne potvrdených záverov voči komukoľvek.

A tiež preto, že viacerým matkám Otvoreného listu premiérovi SR sa len vďaka jej preverovaniu situácie podarilo opätovne naštartovať cestu na spravodlivé pomenovanie vinníkov smrti ich dieťaťa v slovenskom zdravotníctve.

Ďakujeme, pani komisárka pre deti Tomanová, v mene matiek i našich mŕtvych detí. Otvorene a verejne ďakujeme.

 

Záverom…

Pani Blahová by mala byť komisárkou pre deti?

Spísali by sme petíciu, my matky Otvoreného listu premiérovi SR, a veru bude mať podstatne viac hlasov ako tých necelých 3300, ktoré dokázali zozbierať Nicholsonová s Blahovou.

Lebo pani Blahová nie je podľa nášho názoru osobou, ktorá by v prospech detí konala. A na základe svojich krokov nemá našu dôveru.

 

 

Elena   9.7.2020

 

P.S.:

A ak Národná rada venuje pozornosť petícii zopár občanov, tak budeme trvať na tom,aby ju venovala aj petícii matiek Otvoreného listu premiérovi SR za zmeny v zdravotníctve, ktorá má podstatne viac hlasov. Bojujeme ňou za to, aby ľudia v slovenskom zdravotníctve zbytočne nezomierali…

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9013107x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie