Založ si blog

DNES 37. – Bezmenný

Prečo som dnešný článok pomenovala bezmenný? Nuž preto, lebo názov o jednom druhu zvieratiek, ktorý vedie iný druh zvieratiek, by zrejme žalovateľný bol.

Takže bez mená, ale s jasným pomenovaním problému.

V čom problém spočíva? Zdravotné sestry zvolávajú na zajtra (9.12.2014) do Piešťan protest proti rozkrádaniu v zdravotníctve. Myšlienka je to pekná, potrebujeme rozkrádanie zdravotníctva zastaviť a všetkým rozkrádačom klepnúť riadne po prstoch.
Pozývajú naň aj širokú verejnosť. I to by bolo v poriadku, veď spoluprácu a zjednotenie síl nás všetkých pri riešení tohto závažného celospoločenského problému potrebujeme ako soľ.

Ibaže  podľa medializovanej pozvánky na protestné zhromaždenie, pod ktorou je podpísané vedenie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, aj sesterských odborov

protestujúci budú žiadať zvýšenie platov sestier, pôrodných asistentiek a ostatných zdravotníckych pracovníkov už od januára 2015 vo všetkých zdravotníckych zariadeniach bez rozdielu“.

Pokladám za vrcholne neetické spájať protesty verejnosti proti rozkrádaniu zdravotníctva so svojim „bojom za zvýšené platy“ pre zdravotníkov.

Týmto svojim krokom podľa môjho názoru vedenie sestier akurát odradilo časť verejnosti od účasti na protestnom zhromaždení. Navyše – je mi ľúto – ale ide o požiadavku nesplniteľnú, pretože v súkromných zariadeniach nemá čo zvyšovanie platov nariadiť štát, rovnako im ich nevyštrajkuje ani dav na námestí.

 

Predná Hora, 8.12.2014

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939137x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie