Založ si blog

DNES 57 – Ako Fico s korupciou zatočí

Páni, to je úspech, o akom sa niektorým slovenským politikom nemôže ani snívať. Premiér Fico podľa medializovaných správ TA3 zo dňa 20.4.2015 sa stretol s predstaviteľmi USA kvôli riešeniu korupcie na Slovensku. Veď to sa nepodarí len tak hocikomu – predstavte si, že by mali Američania riešiť problémy s korupciou na celom svete. Ale nás uprednostnili, nám pomôžu – ešte že tu máme nášho premiéra.

Lesk tohto jeho úspechu zatienil síce fakt, že neprišiel on sám so žiadnym skvelým návodom ako korupciu na Slovensku vyrieši, ale požiadal o nejaké nápady Ameriku. Nepochopila som taktiež, prečo by práve USA mali riešiť korupciu na Slovensku, ale zrejme sa premiér Fico drží zásady „lepšie, ak to bude riešiť Amerika, ako nikto“.

 

Na druhej strane musím zdôrazniť, že premiér sa vonkoncom nemusí obávať, ak Američania na nič spásonosné neprídu. Fico tu predsa má ešte mňa.

A tak na základe toho, ako doteraz slovenská justícia rieši prípady korupcie napríklad lekárov, berúcich úplatky od rodín svojich ťažko chorých pacientov, prichádzam so skvelým nápadom, ktorým korupciu na Slovensku v zdravotníctve raz a navždy ja a premiér Fico vyriešime. Veď to predsa nejde, aby nám v profesii založenej na morálke pobiehali indivíduá správajúce sa amorálne.

 

Musím tiež skromne povedať, že moje riešenie je jednoduché, lacné a rýchle – skrátka úplne geniálne, ale veď čo iné by ste odo mňa čakali?!

 

Takže ako na to? Úplne postačí, ak pri nástupe do praxe dáme každému lekárovi popodpisovať dohodu o vine a treste preventívne, už dopredu – a problém bude vyriešený.

 

Pán premiér, takže neváhajte a razantne riešte korupciu v zdravotníctve. Môj skvelý nápad sa dá, pravdaže, aplikovať aj na iné oblasti.

Ozaj, nemusíte mi ďakovať za môj nápad ako vyriešime my dvaja korupciu na Slovensku raz a navždy. Ja to pre lekárov robím rada.

 

P. S.:

Mimochodom, pán premiér, bola by som skoro zabudla – ja fakt neviem, prečo by mal minister Pavlis odstúpiť. Veď sa len držal príslovia, že každý by si mal pozametať pred vlastným prahom. Azda by ste nechceli, aby na ministerstve zametal osobne samotný minister – no čo, tak si zavolal na pomoc švagra. Veď kto vám dnes pomôže lepšie ako vlastná rodina?  

A že mu tie služby preplatil kráľovsky? Nuž, buďme úprimní, všetci od vás driapeme dobré platy – aj zdravotníci (tí hlavne), aj učitelia (tým ste zalepili ústa pár drobnými), najnovšie aj súdni úradníci (tí obišli rozhodne lepšie ako učitelia). A určite by sa našli i ďalší, veď kto by už v tomto štáte nechcel vyšší plat? Tak niekde predsa začať treba, pán premiér. Najskôr dostane krásny príjem švagor pána ministra a jeho firma, potom raz možno aj my ostatní, nie?

 

 

E.K.I.    Predná Hora, 22.4.2015

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003290x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie