Založ si blog

DNES 69. – Hlas národa

20.6.2015 budú Bratislavou pochodovať ľudia, ktorí chcú vyjadriť svoj nesúhlas s tým, že by k nám mali na základe rozdeľovníka Bruselu príchádzať migranti z Afriky, Sýrie a čojaviemkade.

A už evidujeme mediálne snahy zastrašiť týchto ľudí, ktorí slušným a právnym spôsobom chcú vyjadriť svoj názor. Rozbehlo sa ich mediálne osočovanie. Pritom minister Kaliňák aj premiér vlády o nám nanucovaných migrantoch mediálne vyhlásili, že môžu byť bezpečnostným i zdravotným rizikom pre Slovensko a jeho obyvateľov – sú azda títo naši dvaja čelní predstavitelia nejakí chuligáni?!?.

Verejne prehlasujem, že ani ja nesúhlasím s každoročným prívalom nových a nových „utečencov“ a následne ich početných rodín – a ešte k tomu islamských. Žiaľ, nemá možnosť dostať sa do Bratislavy na ten pochod – a preto všetkých tých, ktorí sa pochodu zúčastnia podporujem aspoň takto.

Ekonomická situácia Slovenska má už teraz dopad na životy tých, ktorí tu poctivo pracujeme. Štát nám predlžuje vek odchodu do dôchodku, snaží sa nivelizovať dôchodky, naša životná úroveň aj naše platy významne zaostávajú za vyspelou Európou. To my nemáme dostatok peňazí na kvalitné školstvo, na riadne fungujúce zdravotníctvo, na dôstojné cestovanie po upravených cestách a dostatok spojov v regiónoch. A napriek tomu nás Európska únia donútila zadlžiť sa na „pôžičky“ Grékom a ďalším krajinám, kde si ľudia žijú lepšie ako my. Miliardové „pôžičky“ už pcháme aj Ukrajine. A teraz nám zasa chcú nastrkať na krk migrantov, ktorých príval by z roka na rok narastal.

Akým právom chce tento štát našu záťaž ešte zvyšovať tým, že sem prídu ľudia, ktorí nebudú pre spoločnosť žiadnym prínosom, ale bremenom?

Manipulovanie súcitom a pomocou biednym ako základnými ľudskými hodnotami tu nemá miesto. Na Slovensku máme biedy dosť. Ak chcete vidieť chudobu, poďte sa pozrieť na rodiny, opatrujúce dieťa s postihnutím, či iného vážne chorého blízkeho. Aj na mnohých invalidných či starobných dôchodcov. Tiež na pracujúcu slovenskú chudobu, ľudí, ktorí musia napriek vzdelaniu mať dve práce, aby svoje rodiny uživili.

Pozrime sa preto i na druhú stranu – na tých, ktorých nám sem Európska únia na krk chce zavesiť pod zámienkou, že vo svojej vlasti žiť nemohli. Sú zväčša vyobliekaní a aj dobre vykŕmení – o tom, že sú to nejaké vyhladované trosky, naťahujúce ruky za skyvou suchého chleba, niet ani reči. A nedá sa povedať ani to, že by boli za doteraz poskytnutú pomoc krajinám, kam nevolaní prišli, nejako vďační. Práve naopak. Médiami už prebehli vyhrážky, ktoré niektorí z nich vypúšťajú vo vzťahu ku tým, od ktorých očakávajú pomoc a vyskytli sa prvé násilné či kriminálne delikty.

Takže na margo rečí o tom, že aj naši občania kedysi migrovali – to iste, migrovali. Ibaže, žiaľ, keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Do Ameriky či iných krajín od nás šli pracovití a vzdelaní ľudia, ktorí si vo svete spravili dobré meno svojou šikovnosťou a poctivou prácou. Neviem o tom, že by niekto z nich po necelom mesiaci potom ako emigroval, ziapal niekde na námestí, ako pozabíja so svojimi krajanmi miestnych ľudí či niekomu odtínal ruku mačetou. V žiadnom smere sa naši emigranti neodlišovali od ľudí v krajine, do ktorej prichádzali – boli im blízki svojimi hodnotami a mentalitou, kultúrne, nábožensky. Sme štátom, v ktorom sa veľká časť obyvateľstva hlási ku kresťanstvu a ďalšia časť k ateizmu – a verím, že tak to aj zostane. Nechceme tu mať mešity, ani šariju.

Do Európy sa chce nahrnúť hromada negramotných ľudí, bez znalosti jazyka a potrebných pracovných skúseností. A kým mnohí z nás sa celoživotne zadlžujú, aby nadobudli strechu nad hlavou, týmto ľuďom by sa štát (samozrejme za nami vydreté peniaze) postaral o bývanie – veď by predsa nežili v táboroch celoživotne. Samozrejme museli by sme im vyplácať sociálne dávky, nejaké tie rekvalifikačné a jazykové kurzy, školy pre deti… Nerozumiem prečo médiá mlčia o tom, že v rámci ľudských práv týchto „migrantov“ by sa sem prihrnuli následne za nimi aj ich početné rodiny – a tiež by sme ich museli živiť.

A pozor – kvóta je každoročná. Takže minimálne takéto (alebo skôr väčšie) davy by sa sem k nám valili každý rok.

Ak sa ozývajú hlasy „ľudskoprávnych“ organizácií, ako ich s nadšením máme uvítať – nuž, verím, že pre nich je to dobré bydlo. Ibaže – milé ľudskoprávne organizácie, oznamujem vám prekvapujúcu novinku – ľudské práva patria aj nám, obyčajným občanom Slovenska.

Tým, ktorí sme tu doteraz dreli za žobrácke mzdy, pričom štát nezohľadňoval počet rodinných príslušníkov, ktorých z platu živíme. Aj tým ženám – matkám, ktorým štát nediskriminačne zvýšil vek odchodu do dôchodku aj o  12 rokov. Ľuďom s postihnutím, ktorých životnú situáciu štát po dlhé roky zanedbáva.

Nie sme a nebudeme iba otrokmi, ktorých tento štát zneužíva ako lacnú pracovnú silu. Nedovolíme zničiť budúcnosť našich detí tým, že sem ktosi navláči hordy agresívnych povaľačov. Niektoré krajiny sa z tohto kroku vykrútili, iné prijímajú praktické opatrenia na to, aby k nim migranti nedošli – platia pašerákom za spätný odvoz, či vyplácajú migrantom cestovný lístok a nejakú sumu.

Zrejme aj naša vláda by sa mal rozhýbať čím skôr k činu. Pre tento štát musia mať prednosť práva jeho vlastných občanov, musí sa postarať ich životnú úroveň a bezpečnosť.

 

 

E. K. I. Predná Hora, 14.6.2015

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8980942x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie