Založ si blog

Slová o svete 3. – Tu Iris, tu Iris – a kopa klamstiev . . .

Večerné televízne noviny priniesli opäť malý úlomok pravdy o domove sociálnych služieb IRIS. Ja vám z tej pravdy dnes poskytnem oveľa väčší kúsok. A hej, položím verejne niekoľko otázok.

 

IRIS a pravda…

Premieľanie správ o Bihárim a jeho „lekárskych“ kompetenciách v zariadení IRIS veľa vecí nevystihuje. Vo veci príslušné inštitúcie si prehadzujú kompetencie a zodpovednosť ako horúci zemiak.

Nevyšetrujú sa – respektíve verejnosti sa vôbec nepomenovávajú – niektoré veci, a ja nadobúdam podozrenie, že tu ktosi kryje lekárov, ktorí sú podľa mňa v tom celom kšefte namočení.  Teraz niektoré tie nepresnosti a nejasnosti jednoducho a jasne poskladáme,

takže:

Popri IRIS sa veľkolepo otitulovaný Bihári vyskytoval i v zariadení HOSPIC, IBLV, s. r. o., výpis činnosti v zmysle hospicu nájdete v Obchodnom registri, doteraz nie je ani zmienka v médiách o podivuhodnej činnosti tohto druhého zariadenia.

Otázka č. 1

Akú činnosť zariadenie HOSPIC, IBLV, s. r. o. zrealizovalo počas svojej existencie, prípadne dodnes realizuje?

 

Raz sa v televíznych novinách mihla správa, že vraj nikdy nevykonávalo žiadnu činnosť – ale to predsa nie je pravda. Aj samotný oznam zo stránky Slovenskej paliatívnej spoločnosti, varujúci pred týmto zariadením, o tom vypovedá. Ja sama som vo veci dala podnet na preverenie aj tohto zariadenia viacerým inštitúciám, odborný garant zariadenia HOSPIC, IBLV, s. r. o. mal byť konkrétny lekár – MUDr. Roman Rutkovský, rovnako aj činnosti zariadenia sa mali zúčastňovať ďalší dvaja lekári, MUDr. Habara a MUDr. Prokopičová.  Ani o jednom z nich nie je v médiách žiadna zmienka, médiá ich nepožiadali o nijaké vyjadrenie vo veci, pritom evidentne mohli a mali títo lekári odhaliť podvodníka.

Otázka č. 2

Ako s Bihárim po celý čas menovaní lekári spolupracovali a nezdal sa im pán odborník zvláštny?

 

Preskúmala už polícia, odkiaľ mali Bihári so svojou kumpánkou lieky – falšovali recepty? mali spolupracovníka v lekárni, ktorý im lieky dával bez predpisu? či mali lekára – ambulanta, ktorý im lieky predpisoval?

Otázka č. 3

Odkiaľ brali lieky v zariadení IRIS, a prečo o spôsobe ich získavania médiá mlčia? Kto a prečo kryje spolupáchateľa?

 

Povedzme si pravdu…  

Komu a prečo vyhovuje skutočnosť, že sa mlčí o tom všetkom, čo by v tomto prípade prezradilo tak veľa?

Otázka č. 4

Kto bol odborným garantom zariadenia IRIS –  a kde je v celom tom prípade jeho zodpovednosť za mŕtvych?                                                                                                                                                                                                             

Zdravotníctvo na Slovensku a pravda…

Pravdou je, že v oblasti etiky zdravotníkov by sa mala vyjadrovať pravidelne Komora lekárov, ako stavovská inštitúcia by mala získať morálny kredit práve vyjadrovaním jednoznačných mravných postojov v problémových situáciách. To sa nedeje.

Otázka č. 5

Prečo Komora lekárov mlčí i pri zjavných a dokonca preukázaných morálnych i trestnoprávnych pochybeniach zdravotníkov?

 

Bordel treba vymiesť…

Mnohí z nás majú skúsenosti s nehoráznym prístupom, nekvalitou, neodbornosťou. Ak sa vecei nenapravia, musíme žiadať zmenu ministerky za človeka, ktorý naozaj bude ochotný a schopný veci v zdravotníctve  účinne riešiť. Veď ide o zdravie a životy ľudí, aj o nemalé financie – stalo sa ryžoviskom pre podaktorých.

Otázka č. 6

Kto a kedy konečne zjedná v slovenskom zdravotníctve nápravu?

 

Záverom…

Uvedomujete si, že dôchodcovia boli bezbranní v rukách páchateľov??? Boli utlmovaní, možno niektorí ich vinou zomreli. Riešenie tohto prípadu bude signálom pre celú spoločnosť, ako sa bude pristupovať ku dôchodcom v budúcnosti.

Podľa mňa je nutné uzákoniť povinnosť o súčinnosti inštitúcií pri riešení podnetov a sťažností – t. j. v prípade, že žiadosť, sťažnosť, či podnet nemôžu riešiť v inštitúcii, kam bol doručený,  musia ho bezodkladne zaslať inštitúcii na riešenie príslušnej a kompetentnej konať.

A hej, mali by sme žiadať i vyvodenie politickej zodpovednosti za tento stav – pardon, bordel.

 

 

Elena   12.8.2018

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004849x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie