Založ si blog

Čas srdca 8. – Lilianka, krehké dievčatko – naťahuje k vám svoju rúčku. Bez pršteka. ..

Zuzana a Lilianka – ďalšia dvojica, ktorá sa vynára z temnoty. Zuzana sa postavila v mene svojej dcéry k matkám Otvoreného listu premiérovi Slovenskej republiky. Ďalší príbeh je smutnou vizitkou „úrovne a kvality“ slovenského zdravotníctva.

 

Narodila sa, pravdaže, so správnym počtom prstov…

Ale podľa vyjadrenia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nekvalitná zdravotná starostlivosť, poskytnutá nitrianskou nemocnicou, viedlo ku tomu, že dievčatku už prštek nemá. Pochybili vo viacerých bodoch. Nebola uskutočnená dostatočná kontrola funkčnosti do pršteka zavedenej periférnej venóznej kanyly, ktorú malo dieťa po narodení zavedenú, ani včas zistené komplikácie, dokonca ju ani nemenili, takže z kanyly dostala infekciu. Museli jej časť prstu amputovať. Prst Lilianke už nedorastie nikdy.

 

Škodu na zdraví dieťaťu ohodnotili na 1277 eur…

Ktovie, či by si za tú sumu dala odrezať prst sestra, ktorá dievčatku ujmu spôsobila. Podľa mamy Lilianka potrebuje liečenie a cvičenie, celú pravú stranu má málo ohybnú. Pri zlom počasí ju kýptik pršteka bolieva. Má už štyri roky a žiadneho ospravedlnenia zo strany nemocnice ani spravodlivosti sa doteraz nedočkala.

Rodina žiadala mimosúdnym odškodnením sumu naozaj skromnú – 6277 eur celkovo – v porovnaní s tým, čo nedávno vykladal právnik v televíznych správach o možných státisícoch eur odškodného pre obete pochybení lekárov (spomenutú vyčíslenú škodu na zdraví a celoživotnú nemajetkovú ujmu). Nemocnici sa i to vidí veľa.

Rodina nemá peniaze na právnika – a tento štát hrdinsky ponúka bezplatnú právnu pomoc v prípade pochybenia lekárov len rodinám, ktoré sú v hmotnej núdzi. To, že poctivo pracujete za slovenskú mzdu a nemáte peniaze navyše na právnikov po zaplatení nákladov na živobytie rodiny, tento štát veru nezaujíma. Netrápi ho, že vy ste nikoho nezabili a do tej situácie ste sa dostali vinou niekoho iného. Nezvažuje, že by bolo čestné uhradiť obetiam zdravotníckych pochybení  v tej situácii bezplatne právnika aspoň do trojnásobku životného minima rodiny.

 

Lepšie raz počuť, ako desať razy čítať…

Dnes som si na súde bola vyzdvihnúť nahrávku z doteraz posledného pojednávania, ktoré bolo 11.9.2017. A že na nej je kadečo, čo vám vyrazí dych, o tom nemusíte pochybovať.

Ach, áno, neviem kto z vás mi rozumie natoľko, že chápe ako sa cítim, keď som sa pre to uverejnenie rozhodla.

 

Elena    25.9.2018

 

P. S.: Nie, nedokázala som tu uverejniť fotografiu Lilianky bez pršteka, je to jednoduché hrozné. Ak chcete vidieť fotodokumentáciu, nájdete ju v článku

https://www.cas.sk/clanok/598916/dalsi-skandal-nitrianskej-nemocnice-lilianka-3-pre-chybu-sestricky-prisla-o-prstek/

 

Prosím, ľudia, podpisujte našu petíciu, tejto bordel v slovenskom zdravotníctve musíme ukončiť…

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939125x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie