Založ si blog

Dych pravdy 7. – Pani poslankyňa Antošová, sú deti menej ako zvieratá? ? ?

 

Sú dni, keď dýcham dračí plameň. No hej, dnes je taký deň…

 

Tak začnime…

Zvieratá milujem – zachraňujem ich a chránim ako viem. Verím im viac ako ľuďom teraz. A v tejto chvíli plačem, lebo naša mačka Murka je vážne chorá. Denne s ňou celý týždeň chodíme k veterinárke – situácia zdvihla moju padloanjelskú hladinu boja za dobro. Nie, nepáči sa mi, že zomierajú zvieratá, zomierajú deti a mnoho dobrých a láskavých ľudí, Boh skrátka nemá ten správny zoznam. A hej, dnes to odo mňa zasa raz schytal – ak chcel zbor anjelov s ustavične pokorne sklonenými hlavami, nemal stvoriť mňa. Lebo ja nemám rada pokrytectvo a pokrytcov – a budem stále rebel, ktorý hovorí svoj názor priamo, tak ako ho cíti.

 

Za zvieratá…

Krásnu iniciatívu podporujú niektorí poslanci v NR SR. Petíciu za zákaz držania psov na reťazi a zákaz chovu kožušinových zvierat. Pani poslankyňa Antošová prišla s s rozšíreným návrhom ohľadne zákazu chovu kožušinových zvierat na získanie kožušín.

http://www8.teraz.sk/ekonomika/antosova-navrhuje-zakaz-chovu-kozus/414278-clanok.html

Pravdaže to podporujem, som za akýkoľvek krok, ktorý v spoločnosti zníži utrpenie zvierat a zvýši úctu ľudí voči nim ako živým bytostiam. Cením si, že podaktorí poslanci a poslankyne majú také láskavé srdce.

Ibaže mi to nejde dokopy s ich hlasovaním, ktoré sa týka situácie obetí  zdravotníkov – detí mŕtvych vinou zdravotníkov a ich pozostalých.

 

Veď pozrite…

Napríklad spomenutá zvieratomilná pani poslankyňa Antošová:

Schôdza Schôdza č. 45 

Dátum a čas16. 5. 2019 11:13 

Číslo hlasovania151 

Názov hlasovaniaNávrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 160/2015 Z. z. Civilný sporový poriadok v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov v znení neskorších predpisov (tlač 1465) – prvé čítanie. Hlasovanie o tom, aby bol návrh zákona prerokovaný v druhom čítaní.

Výsledok hlasovaniaNávrh neprešiel

Prítomní141

Hlasujúcich139

[Z] Za hlasovalo40

[P] Proti hlasovalo27

[?] Zdržalo sa hlasovania72

[N] Nehlasovalo2

[0] Neprítomní9

 

Klub SNS
[?] Antošová, Eva [P] Danko, Andrej

 

Schôdza č. 45 

Dátum a čas16. 5. 2019 11:12 

Číslo hlasovania150 

Názov hlasovaniaNávrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Zuzany ŠEBOVEJ, Borisa KOLLÁRA a Petry KRIŠTÚFKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 1463) – prvé čítanie. Hlasovanie o tom, aby bol návrh zákona prerokovaný v druhom čítaní.

Výsledok hlasovaniaNávrh neprešiel

Prítomní143

Hlasujúcich142

[Z] Za hlasovalo67

[P] Proti hlasovalo11

[?] Zdržalo sa hlasovania64

[N] Nehlasovalo1

[0] Neprítomní7

Klub SNS
[?] Antošová, Eva [P] Danko, Andrej
[

Záverom…

Petíciu za zákaz držania psov na reťazi podpísalo viac ako 50-tisíc ľudí. Sloboda zvierat tvrdí, že držanie na reťazi spôsobuje psom utrpenie.

To chápem, pani poslankyňa Antošová. A plne zmenu v prospech psov podporujem.

Ale predstavte si na druhej strane Vy, nesprávny postup zdravotníkov spôsobuje našim deťom smrť a nám, ich blízkym, celoživotné utrpenie…

Budeme rady, my matky detí mŕtvych vinou lekárov, keď nám do verejnej mediálnej diskusie prídete vysvetliť, prečo ste sa zdržali oboch hlasovaní – 151 a 150 na 45.schôdzi dňa 16.5.2019, ktoré sa týkali rodičov detí, ktoré zomreli v slovenských nemocniciach???? A tak sa pýtam, drahá pani poslankyňa Antošová, verejne – sú azda podľa Vás naše deti menej ako psy, či ako králiky a iné kožušinové zvieratá?

 

Elena   2.10.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006757x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie