Založ si blog

Nežne 4. – Hlas šamanov. . .

 

Ten najväčší premiér dnes zasiahol.

Lebo Pellegriniho ani Matoviča ľudia nebrali vážne, ich upozornenia, žiadosti, výzvy a prosby o zodpovedné správanie akoby nepočuli, liezli vonku kade-tade,A tak to vzal do rúk ten, kto to tu naozaj riadi – vysvetľovať a prosiť nemusí. Začalo husto snežiť v skorom ráne a vietor sa preháňal Prednou Horou divoko a bláznivo. Trhal vypratú bielizeň zo šnúr na balkóne a otváral dvere na bytovke svojim ostrým dychom takže nás donútil zamknúť ju. Dobrovoľne dnes nikto ani nos nevystrčil, a zrejme na viacerých miestach Slovenska to je tak. Aha, ako rýchlo možno doviesť ľudí ku disciplíne.

Vrátim sa na chvíľu k mojej úvahe z minulého blogu. Náročné životné situácie a straty nás vedú k rôznym reakciám. Rozbijú na kúsky našu prácne budovanú identitu a to, čomu sme dovtedy verili. V takej situácii stratíme pevnú pôdu pod nohami, všetky naše opory sú zrazu preč. Zárodky zúfalstva prenikajú všetkým – zblazneli sme sa my, alebo sa zbláznil svet okolo nás? Kadečoho sa chytáme, snažíme či nesnažíme sa urobiť krok – strach  v takej situácii je prirodzený, pretože svet je zrazu iný, my sme zrazu iní.  Niektorí preto hovoria o dôležitosti utrpenia  v našich životoch. Ja si nemyslím, že je niečo úžasné trpieť, zažívať bolesť v akejkoľvek podobe – zrejme nikto z nás by si ho v živote nezvolil dobrovoľne. No niekedy zrejme inej cesty niet, aby sme zmúdreli.  Zámer sveta nás posunie ako figúrky na šachovnici – a čaká, čo to s nami spravilo. Niekto z takej situácie vyjde ako troska, iný ako zrelší a pokornejší.

A tak je to aj v situácii, ktorú zažívame dnes. Niektorí vidia iba seba a idú kupovať laky a rúže, skúšať, postávať radoch,pľantať sa hore-dole. Neakceptujú realitu. Iný sa snaží svet rozžiariť svojou ;láskavosťou, dobrým slovom,pomáha iným.

Nádherná myšlienka sa dnes niesla na fb  – aby sme každý po skončení tohto pandemického utrpenia zasadili nikde strom. Nápad sa mi páči – podľa mňa by bolo fajn zrealizovať tento nápad, a možno zasadiť tie stromy i na jednom mieste-za pár rokov by tam vyrástol les vďačnosti. 

 

Prezradím vám ešte niečo – práve dnes šamani rozozvučali svoje bubny a srdcia, a budú každú sobotu v presne určenom čase bubnovať, spievať ikaro (to je jedinečná pieseň šamana, ktorú mu zosiela Zámer sveta! a  posielať svetlo spoločnému zámeru úzdravy sveta.

 

Elena 21.3.2020 

 

 

Fotky sú moje, pravdaže. 

 

Nám všetkým veľa pokoja, pokory a lásky prajem a Zemi uzdravenie.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984288x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie