Založ si blog

Povedz mi 7. – Hlboké posolstvo. . .

Najhlbšie v mojom srdci je uložená myšlienka, ktorá pochádza z Biblie. Prvý list apoštola Pavla Korinským je to, ktorý hovorí

„… a tak teraz ostáva viera, nádej a láska, tieto tri, no najväčšia z nich je láska…“ 1. Korintským 13.13

Boh týmito slovami zanecháva posolstvo každému a stopu v životoch nás všetkých.

V týchto slovách je hlboká pravda, lebo niekedy sa stane, že naša viera sa rozkolíše v ťažkej životnej situácii, aj nádej strácame, ale láska, práve láska je v  našich životoch svetlom, ukazujúcim nám smer ďalej.

 

A práve láska k našim deťom nás vedie i v tejto chvíli…

My, mamy Otvoreného listu premiérovi SR, pripomínam ho

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

toto sú deti mám, ktoré list parafovali na začiatku

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/07/fukanie-do-pupav-3-bez-slov/

odvtedy sa naše rady rozrástli, aspoň niektorí z našich blízkych na pripomenutie

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/04/10/cesta-7-my-netlieskame/

sme po smrti našich detí volali k Bohu, plné bolesti. Obracali sme sa na neho s otázkou, prečo dopustil, aby niekto zobral život našim deťom. Chceli žiť, hlboko sme ich milovali, tak prečo???

Fotografia prevzatá z https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=3953046838100420&attachment_id=580209666200590&message_id=mid.%24gAA4LRnCQwcR5zL3igVzm3iNtHsSp

 

Súčasťou našej cesty sa stalo bojovať i za to, aby už v slovenskom zdravotníctve zbytočne neumierali ďalšie deti. Aby sme ochránili vaše deti. Lebo podľa medzinárodných štatistík je u nás situácia v zdravotníctve zúfalá. 11 000 mŕtvych ľudí, ktorí by žili, keby dostali potrebnú zdravotnú starostlivosť. Každý rok nám takto vymrie jedna väčšia dedina, alebo jedno menšie mestečko. Naši i vaši blízki.Nemlčme, ľudia.

Cesta za zmenu v slovenskom zdravotníctve, ktorú sme začali v posledných dvoch rokoch, priniesla vďaka vďaka ústretovosti kompetentných prvé zmeny. Už v slovenskom zdravotníctve nemožno beztrestne falšovať zdravotnícku dokumentáciu. Pozostalí môžu podávať žalobu bez súdnych poplatkov, ktoré im často bránili v ceste za spravodlivosťou. No sú potrebné i ďalšie zmeny, aby u nás deti zbytočne neumierali.

 

 

Vôľa Božia nie je len v tom, aby sme iným odpúšťali, nech čokoľvek spravia. Je i v tom, že po chybe musíme vedieť niesť svoju vinu statočne. V Biblii sa píše „Každý ponesie svoj vlastný náklad“… Galaťanom 6:5. Výpovedné pre nich sú tiež slová „Nech dokáže, aké je jeho vlastné dielo, a potom bude mať príčinu jasať nad sebou“. Galaťanom 6:4. Nielen ľudská, ale aj Božia etika ukladá zdravotníkom, aby prísne bdeli nad svojimi krokmi. Je medzi nimi aj mnoho čestných a naozaj ľudských, tým treba vzdať obdiv a vďaku za ich obetavosť. No sú i takí, na ktorých sa hodia z Biblie akurát slová   „majú oči a nevidia, majú uši, ale nepočujú.:.“  Jeremiáš 5:21. Nechcú vidieť bolesť a stratu, ktorú zavinili, nechcú počuť ani slovo o svojej zodpovednosti a potrebe konať v živote čestne.

Boh sa díva na skutky každého z nás. I na skutky zdravotníkov.  A žiaľ, naše skúsenosti hovoria o tom, že po chybe nedokázal ani v jedinom z mnohých prípadov zdravotník prijať dospelo zodpovednosť. Ani v jedinom z prípadov sa nedokázali ku svojmu pochybeniu postaviť čestne a povedať „je mi to ľúto, čo som spôsobil“. Ani v jedinom prípade sa nesnažili zmierniť svojimi krokmi bolesť, ktorú zavinili nesprávnym postupom, svojou vlastnou chybou. Namiesto toho urážky a zastrašovanie, psychická retraumatizácia obetí – tomu všetkému boli vystavené mamy, ktoré bojujú za spravodlivosť pre svoje mŕtve deti. Je zrejmé, že popri odbornej úrovni je potrebné u niektorých slovenských zdravotníkov posunúť aj ich úroveň etickú.

Fotografia pochádza z osobnej komunikácie Jakubkovej mamy a je zdieľaná s jej súhlasom. Práve Jakubkova mama bola vystavená po synčekovej smrti dokonca i prešetrovaniu formou trestného stíhania, lebo zdravotníčky sa jej údajne báli, keďže sa im o nej vraj snívalo.

 

 

Ďalším krokom pri riešení problémov slovenského zdravotníctva a ochranu ľudí je efektívne posunutie vecí v rámci multirezortného stretnutia zainteresovaných rezortov a kompetentných inštitúcií. Práve dnes sme dostali my mamy Otvoreného listu premiérovi SR list od pána premiéra Matoviča vo veci. Nanesieme tam nielen popis situácie obetí a prístupu zdravotníkov, aj  návrhy, ktoré môžu pomôcť ku zlepšeniu situácie. Je nutná spolupráca všetkých zainteresovaných rezortov, preto pokladáme pripravované multirezortné stretnutie za významný krok vpred v prospech občanov Slovenska z hľadiska zmien v  zdravotníctve. Veríme, že pán minister zdravotníctva v rámci svojho poverenia zorganizuje toto stretnutie pružne v čo najkratšom čase a že spoločnými silami zrealizujeme zmenu k lepšiemu v prospech ľudí.

Aby deti v slovenskom zdravotníctve zbytočne neumierali.

 

Elena 29.7.2020

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300937x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív