Založ si blog

(Ne)vidíme 4. – Fico má pravdu. . .

Fico má pravdu.

Ja sa týmto blogom k jeho slovám pridávam.

Vysvetlím teraz, že ku ktorým jeho slovám a objasním, že prečo.

 

Tieto Ficove slová podporujem, lebo chcem žiť v právnom štáte

https://www.facebook.com/robertficosk/videos/419075576097157

Nikto – ani páchateľ, ktorý sa prizná, ako je to v prípade Jankovskej – nemôže zaviaznuť vo väzbe na ľubovoľne dlhý čas bez realizovania právnych úkonov v rámci platných lehôt.

Pod toto sa podpíšem hocikedy aj o polnoci.

Som rozhodne za potrestanie každej korupcie a zlodejiny – každej a jednej. Dôsledne a spravodlivo. Len najskôr musí byť jasne preukázaná a páchateľ zákonným spôsobom odsúdený.

U nás sa stalo v poslednej dobe zlým zvykom, že podaktorí novinári páchateľa vyšetria a odsúdia rovno tiež. Aj som si vravela, že by mali utekať na vyšetrovačku pracovať namiesto tých neschopných vyšetrovateľov, ktorí po celé roky prípad vyšetrujú a vyšetrujú. Alebo na súd a odsúdili by šmahom ruky všetkých možných páchateľov – a aj bez vyšetrenia veci.

 

Iste, extrémom v tomto štáte je, ako som v mojom blogu opakovane poukázala, že sa obete pochybení lekárov po smrti svojich blízkych v dôsledku chyby lekára nevedia domôcť spravodlivosti veľmi dlho – a hovorím o prípade pani Anny, ktorá viac ako 25 rokov nemá prípad doriešený

Dračí dych 8. – Pani Anna a . . .

Rovnako sa mi nepáčilo, že ja som nemohla napriek právoplatnému rozsudku uviesť meno lekárky, ktorá zavinila smrť môjho syna.

Zato teraz novinári píšu o ľuďoch, ktorých berú do väzby, ako o zločincoch akoby už odsúdených. Poviem otvorene – intuitívne cítim, že toto nie je dobrá cesta pre nás všetkých. Z mojej rodiny nikto nikdy nepodnikal a nepodniká, takže čisté ruky. Moja obava sa týka toho, kam túto spoločnosť zatiahne spôsob, akým niektorí novinári postupujú.  Aj čo by stvárali ešte navyše, ak by boli istení zmenou Trestného zákona, ktorú tu naša elita chystá. Ministerka Kolíková im chce zaručiť absolútnu trestnoprávnu aj civilnoprávnu ochranu. Mohli by napísať o komkoľvek čokoľvek – a vy by ste sa nemohli účinne brániť. Poviem vám, ten kto dostal tú osobu do kresla ministerky spravodlivosti, mal by absolvovať hodne dlhý pobyt na psychiatrii podľa mňa. Ak som včera písala v blogu o temnej triáde – tak z nej cítim presne tú vysokú hiladinu machciavelizmu – filozofie v štýle účel svätí prostriedky.

Pani eštestáleministerku pokladám za nedovzdelanú, len minulý týždeň ju Judita Laššáková odborne poučila o jej prešľapoch v prípade generála Lučanského – označila ju Judita Laššáková ako šíriteľku odborných, či skôr neodborných, hoaxov

 

Ministerka spravodlivosti Kolíková, prichytená pri neznalosti práva! Schytala lekciu od Judity Laššákovej

A o jej komunikačných a manažérskych schopnostiach si tiež myslím svoje –  namiesto dôslednej komunikácie o zámeroch a načúvaní odborným hlasom odbornú verejnosť už stihla naštvať – akoby im pripravila reformu bez priebežnej komunikácie s nimi, to vážne tak sa manažuje rezort?

https://www.aktuality.sk/clanok/855971/sudcovia-nesuhlasia-s-novou-sudnou-mapou-chcu-aby-sa-navrh-zakona-stiahol/

K potrebe dýchať pomaly a pokojne som sa dopracovala pri zistení, že pani eštestáleminiserka aj knihu údajne napísala.

Píše o tom link https://www.datel.sk/clanok/matovicov-rezim-media-sa-dohodli-na-garancii-absolutnej-imunity-novinarov

Ak sa niekomu zdajú byť slová na jej adresu pritvrdé, odporúčam prelistovať si jej knižku pre deti Dejiny statočného národa slovenského.

Zaujalo ma i to, že raz je autorka na knihe označená ako Milanová, raz ako Gálisová, popis ku knihe píše o Gálisovej Milanovej,

 ktorá sa rozhodla posvietiť si na slovenské dejiny z celkom nového pohľadu.

O knihe sa uvádza, že ide o netradičný pohľad na naše dejiny. No tak presne toho sa obávam i ja –  zrejme sa oplatí si to dielo pozrieť.

A najnovšie táto pani navrhuje pre novinárov ústavnú ochranu zdroja, garantovanú beztrestnosť, aj imunitu proti občianskoprávnym žalobám na ochranu osobnosti.

 

Ach, veď nech vynesú na povrch všetku špinu, presne to chceme – povie si možno niektorý prostoduchý čitateľ. Nepodniká ani moja rodina, na nás nič nemajú. A na tých darebákov nech vytiahnu všetko, čokoľvek. Rozumný človek vie, že je to dilema s jasnou odpoveďou, či možno cestu spravodlivosti vybudovať krivými chodníčkami. Nemožno. A vonkoncom tu nejde len o mafiánov  a kadejakých zločincov, ktorých by sa to dotklo – novinári by mohli napísať o komkoľvek čokoľvek, aj o vás a vašich blízkych – aj evidentné nepravdy – beztrestne.

Odhliadnuc od toho, že mám pochybnosti o tom, čo znamená predstava, že novinári by mali mať lepší prístup ku informáciám –  azda sa dostanú do spisov a budú môcť vynášať z nich hala-bala?  To sa potom niektoré kauzy nikdy nevyšetria, zbohom spravodlivosť…

Viete, neviem si predstaviť prečo by niekto nemal niesť zodpovednosť za svoje činy – najmä ak je v danej oblasti profesionál. Na rozdiel od laika vie dobre, čo môže a ako môže robiť, takže nejde o náhodný a neúmyselný, nevedomý prešľap. Lebo novinár môže ľahko verejnosť zavádzať – a ublížiť ľuďom, zničiť život nevinnému človeku, poškodiť jeho povesť, kariéru.

Presne to umožní chystaná zmena Trestného zákona, aby mohli nerušene kohokoľvek ohovárať. A ak si neviete predstaviť dôsledky, tak ja si ich predstaviť viem – lebo v tom celom postupe vidím účelovú hru v štýle „niečo za niečo“  – vy nás budete chváliť v médiách, a my vám garantujeme pohodlný biznis.

O zúfalej hre „len aby sme sa udržali pri pomoci“ zo strany tejto vlády to vypovedá.

 

A nabudúce budem v tejto úvahe pokračovať, dodám k nej ešte zopár faktov.

 

Elena

 

K diskusii  frame – rozhodovacie  kompetencie má manažér, nie jeho poradcovia. A azda jej bránili komunikovať efektívne s odbornou verejnosťou? So všetkými tými ľuďmi, ktorých sa jej nápady týkajú? Kvalitný manažér, nemôže prehliadať komunikáciu, u nej je to mimoriadne slabá stránka nielen vo vzťahu ku ľuďom v justícii, ale i ku verejnosti.

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935373x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie