Založ si blog

Iba pravda 9. – Povinné „očkovanie“?

Hnala sa divoká búrka krajom predvčerom v noci. Za otvoreným oknom striedavo sa dážď prudko lial a potom zdanlivo tíchol. Blesky prežarovali tmu za dunivého rachotu hromov. Písala som – dva listy – a oba tomu istému chlapovi. No kto iný by to mohol byť ako generálny prokurátor?

Ach, ten druhý list sa týkal povinného očkovania, ktorým sa nám tu ktosi pôvodne vyhrážal.

Lebo vyhrážky sa stali hrozbou – minister zdravotníctva zostavil postup na povinné očkovanie zdravotníkov, ľudí pracujúcich v sociálnych službách a školstve.

 

Položme si otázku – kto to povinné očkovanie u nás diriguje?

Minister zdravotníctva to zjavne nie je – ten mediálne nedávno vyslovil postoj, že je za dobrovoľnosť v očkovaní

https://mediweb.hnonline.sk/analyzy/2341075-povinne-ockovanie-lekarov-a-sestier-proti-covid-19-zdravotnici-su-proti-pravnik-to-pripusta

Na Slovensku sa zatiaľ o povinnom očkovaní zdravotníkov neuvažuje. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský hovorí, že súhlasí s filozofiou dobrovoľného očkovania proti covidu a nie je zástancom nútenia zdravotníckych pracovníkov do vakcinácie. „Som skôr za dobrovoľnosť a presviedčanie ako za povinné očkovanie,“ povedal.

Verím, že veľa zamestnaných  ľudí uprednostní svoj život a zdravie, a nedá sa vydierať ani vystavovať hrubému nátlaku v rámci „povinného profesijného očkovania“ k účasti v klinickom pokuse. Som zvedavá, kto konkrétne je iniciátorom toho nápadu nútene, povinne „očkovať“ niektoré kategórie zamestnancov u nás a voči komu teda bude smerovať trestné oznámenie v tej veci, ktoré som podala.

 

Chrániť verejné zdravie i majetok štátu pred vznikom škody veľkého rozsahu mali kompetentní funkcionári. Namiesto účinných opatrení na  hraniciach prenasledujú u nás neočkovaných, hoci nákazu prenášajú nakazení – a nie neočkovaní.

Vzhľadom na závažnosť rizík možno podľa mňa celý očkovací proces označiť ako závažné ohrozenie verejného zdravia. Je otázne, či ide len o nedbalé konanie verejných činiteľov, alebo tam možno kvalifikovať i úmyselnosť. Mali by sa oboznamovať s najnovšími vedeckými poznatkami a riadiť sa nimi. Mali by konať tak, aby sa predišlo škode veľkého rozsahu pre štát, čo zjavne nekonali. Práve naopak – snahu očkovať niektorí povinne tlačia, až by som to kvalifikovala ako súbeh trestných činov…

Ako poukazuje článok v linku – je výrazne rozdielna situácia v smrtnosti vakcín – graf to ukazuje jasne

https://odbornakomisia.sk/covid-19/dalsia-trhlina-v-uz-aj-tak-deravej-teorii-o-bezpecnosti-vakcin-proti-covid-19/

 

a rovnako aj v oblasti vedľajších účinkov

Dáta v oboch grafoch sú spracované ku dňu 7. 8. 2021, oba prevzaté z článku v linku

 

Iste, hrubý nátlak na povinné očkovanie niektorých kategórií zamestnancov je zatiaľ v štádiu pokusu.  Ale veď určite viete, že i pokus je trestný, však?

 

 

Elena

 

 

P.S.:

Z fb

Organizace, kde se od zaměstnanců nevyžaduje povinné očkování:
1. Bílý dům USA
2. CDC (Americká centra pro kontrolu a prevenci nemocí)
3. FDA (Food and Drug Administration)
4. WHO
5. Pfizer
6. Moderna
7. Johnson & Johnson

 

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9424357x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív