Založ si blog

Jednou ranou 5. – Blíži sa čas povinných prác? . . .

Keď moje najstaršie dieťa pred pár rokmi písalo svoju sériu „katastrofárov“ – humoristických katastrofických scenárov –  hneď druhý z nich mal názov Pandemik. Boli to časy vtáčej chrípky a prípravy zákona o tom, čo by nás v takej situácii čakalo – a ja som netušila, nakoľko výstižne dieťa zachytí v tom príbehu i dnešné dianie na Slovensku.

Ach, boli to krásne časy – vtedy žil ešte môj syn – a ja som sa na katastrofároch nespútane smiala.

Teraz je taká katastrofická situácia realitou.

 

Vláda by nám mala verejne kadečo povysvetľovať.

Prvou z vecí, ku ktorej by sa mali kompetentní verejne vyjadriť, sú nezákonné vyhlášky vydávané hlavným hygienikom dookola – nie je v poriadku, ak osoba konajúca nezákonne zotrváva na svojom poste. Napríklad marenie úlohy verejným činiteľom

Samotný minister Lengvarský priznal, že sa riadia pokynmi firmy Pfizer – tak k tomu by tiež vláda  mala poskytnúť občanom oficiálne stanovisko – však môže ísť o trestný čin člena vlády v prepojení na organizovanú skupinu.

https://www.facebook.com/watch/?v=394345892333077

Preboha, prečo práve pokynmi firmy Pfizer- som trochu slabá v histórii,musím si to doštudovať – nie je to náhodou tá firma, ktorá pakšametovala počas druhej svetovej vojny s fašistami na ich zločinných pokusoch na ľuďoch?

Vyjadriť verejne by sa mala vláda i k nášmu svetovému prvenstvu – prečo aby zaviedli očkovanie pre deti od 5 rokov – vybraných skupín chorôb zatiaľ síce – ani vyjadrenie EMA už netreba. Pre Sputnik naň čakali a čakali. A rovnako i Ivermectin či Groprinosin – u nás ľuďom neumožňujú prístup k nemu.

Pár slov by si zaslúžila aj skutočnosť, že Babišovej dcére očkovanie nedoporučili, pretože má vysoké protilátky po prekonaní COVIDu.
https://zivotvcesku.cz/pred-ockovanim-je-nutne-znat-hladinu-protilatek-rikaji-lekari-vivien-babisove-vakcinu-nedoporucili/
Slovenský mediálny odborník Peter Sabaka však tvrdí, že očkovať treba všetkých.
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/je-lepsia-imunita-ockovani-alebo-prekonani-covidu-infektolog-sabaka-ma-jasnu-odpoved

Bude ten pán niesť zodpovednosť po všetkých stránkach za  prípadné škody a ujmy?

Tiež ako poukázal doktor Čičala – šíria sa informácie, že v prípade neočkovaných je počet cyklovania 40, kedy je vysoká pravdepodobnosť falošnej pozitivity a naopak v prípade očkovaných sa robi 28 cyklov, kedy je vysoká pravdepodobnosť falošnej negativity. Znova ide o vedecky nepodložený diskriminačný ťah v prospech farma firiem

http://zaslobodu.sk/otazky-ministerstvu-o-pocte-pcr-cyklov/

Nuž, veru, ako vidíme, mala by nám vláda kadečo ujasniť.

 

Sľúbila som v minulom blogu vyjadrenie ku opatreniam, ktoré nás čakajú.

Ocukrujem vám preto dnešok poznaním, že vzhľadom na intenzívne rastúcu chorobnosť  – ktorá nepochybne po pápežovi narastie do dvoch týždňov výrazne,ako to potvrdzujú aj odborníci – prichádza čas povinných prác. Lebo v dôsledku choroby vypadnú predavačky napríklad – a do obchodov, ku vykládke tovaru, do pekární, či na pomocné práce do DSS, nemocníc  a reedukačných zariadení, zrejme bude potrebné ľudí zháňať. Dobrovoľne to nepôjde, to sme videli, museli už v druhej vlne naveliť vojakov a prizvať zahraničnú pomoc – no vláda môže naveliť do tých povinných prác ľudí, okrem zákonom stanovených výnimiek, ktoré nastúpiť nebudú musieť.

Ide o celý rad prác – podľa toho ústavného zákona možno uložiť pracovnú povinnosť na zabezpečenie zásobovania, udržiavania pozemných komunikácií a železníc, vykonávania dopravy, prevádzkovania vodovodov a kanalizácií, výroby a rozvodu elektriny, plynu a tepla, výkonu zdravotnej starostlivosti, poskytovania sociálnych služieb, vykonávania opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, udržiavania verejného poriadku alebo na odstraňovanie vzniknutých škôd, Ide o Ústavný zákon o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu 227/2002 účinný od 29.12.2020

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2002/227/

Ibaže – nás neočkovaných ani do reštaurácie či k lekárovi bez testov nepustia. My neočkovaní dezoláti preto v rámci povinných prác posedíme doma, aby sme vás zodpovedne očkovaných náhodou nenakazili.

Vy očkovaní hrdinovia môžete vybiehať bez obmedzení kamkoľvek, tak potom vybehnite i na tie povinné práce všade, kde bude treba.

 

 

Elena

 

K diskusii

picham  je nezákonné celé to konanie, zavádzanie verejnosti o“očkovaní“, a myslím že i jeho pozadie. A je nezákonné vydávať ako verejný činiteľ neplatné vyhlášky a terorizovať nimi verejnosť.

Som presvedčená, že to celé bude raz končiť obrovkými súdnymi procesmi za zločiny proti ľudskosti a vinníci, vrátane priamych realizátorov očkovania, budú potrestaní tak ako po 2. svetovej vojne, bez prieťahov a odvolávaní sa desiatky rokov.

Pán mal chrániť verejné zdravie a štát pred škodou veľkého rozsahu – jeho vyhlášky naše zdravie ohrozovali a poškodzovali, máme kopy mŕtvych, o škode veľkého rozsahu nehovoriac.

Ide o zodpovednosť disciplinárnu, trestnú a zodpovednosť za škodu.

Klasika -zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Ale  i spôsobenie škody veľkého rozsahu štátu, kde sú zaujímavé sadzby potom.

Napríklad i Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon)
§ 327, §327a
Znenie zákona

§327

(1) Verejný činiteľ, ktorý pri výkone svojej právomoci z nedbanlivosti zmarí alebo podstatne sťaží splnenie dôležitej úlohy, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním značnú škodu alebo iný obzvlášť závažný následok.

§ 327a

Verejný činiteľ, ktorý z nedbanlivosti nesplní povinnosť vyplývajúcu z jeho právomoci pri správe majetku štátu, majetku obce, majetku vyššieho územného celku alebo majetku verejnoprávnej inštitúcie, hoci vedel, že tým môže porušiť alebo ohroziť záujem chránený týmto zákonom, ale bez primeraných dôvodov sa spoliehal, že také porušenie alebo ohrozenie nespôsobí, a

a) spôsobí tým škodu veľkého rozsahu na majetku štátu, majetku obce, majetku vyššieho územného celku alebo majetku verejnoprávnej inštitúcie, alebo

b) spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví viacerých osôb alebo smrť viacerých osôb,

potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984406x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie