Založ si blog

Iba ja 8. – O boji, ktorý nevidíte. . .

Poslankyňa Bittó Cigániková sa predviedla v minulom týždni – zverejnila blog. No poviem rovno, chápem už prečo sa zviditeľnovala pred časom plagátom so stiahnutými nohavičkami a obrázkom s holým chrbtom či zadkom – intelektuálne to zjavne nejde.

Hmmm, je tu drak – čím ho privolala?

 

Prezradím vám, že jej blog bol reakciou na návrh poslankyne Záborskej dať ženám, ktorým sa narodí postihnuté dieťa, finančnú pomoc.

Bittó Cigániková k tomu napísala v tom jej blogu v SME

1. Osobitný príspevok pri narodení ťažko postihnutého dieťaťa

Tento bod považujem vyslovene za chorý. Prečo chceme motivovať ženy, aby porodili ťažko zdravotne postihnuté dieťa? A čo s ním a jeho rodinou bude potom? Štát nedokáže garantovať slušný život ani tým rodinám, ktoré roky vychovávajú deti s postihnutím. Pre tieto rodiny je toto jednorazové navýšenie príspevku urážkou, lebo vôbec nerieši ich situáciu. Skutočným dôsledkom bude, že v detských domovoch začnú pribúdať ťažko zdravotne postihnuté deti.

 

Každý človek s aspoň priemerným IQ chápe, že dieťa s postihnutím sa nerodí na prianie ženy, ale v dôsledku nejakej chyby vývinu v prenatálnom období, či v dôsledku problémov alebo pochybenia pri pôrode.

Boj, ktorý nevidíte, prebieha v rodine, ktorej sa takéto dieťa narodí – musia sa prispôsobiť tejto situácii, menia svoj životný štýl, svoje očakávania a plány, svoju dovtedajšiu predstavu dieťaťa. Veľmi často partner uteká po krátkej dobe a žena zostáva na túto náročnú situáciu sama. Zdravotný stav dieťaťa si vyžaduje oveľa viac úsilia od rodiča, aby zaistil dieťaťu potrebnú zdravotnú starostlivosť

Boj, ktorý nevidíte, prebieha u človeka s postihnutím od narodenia. Lebo nie je jednoduché v takej situácii byť prijatý v našej spoločnosti. Sú ľudia, ktorí by eutanazovali i Beethovena či Stephena Hawkinga – a zrejme medzi nich patrí i pani Bitto-Cigániková. Nie,nemá to taký človek ľahké v našej spoločnosti.

Boj, ktorý nevidíte, prebieha medzi Bittó Cigánikovou a Záborskou. Záborská sa vyjadrila o vyjadrení Bittó Cigánikovej, že ho pokladá za neľudské.

Budem tvrdá – je lepšie dať takýmto rodinám aspoň podporný príspevok pri narodení, dieťaťa, ako im nedať NIČ, pani poslankyňa Bitto -Cigániková. A mimochodom – mali ste dostatok času za ten čas Vášho poslancovania dať do parlamentu návrh na zlepšenie životnej situácie týchto rodín – namiesto dvoch miliárd za ťažké vozidlá napríklad, ktoré oferuje na výzbroj teraz táto vláda.

Môžem Vás takto verejne vyzvať – lebo na rozdiel od Vás, kopem za rodiny s postihnutými deťmi už hodne dlho.

Napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2016/10/09/nahlas-8-kotleba-ma-pravdu/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/02/06/s-laskou-mama-10-tie-najmudrejsie-slova-o-eutanazii/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/04/03/bola-raz-pravda-11-pravda-o-slovensku/

za ľudí s postihnutím

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/01/18/tak-7-blog-ktory-som-si-precitala/

proti ich „eutanazovaniu“

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/07/04/aerian-9-eutanazovat-eutanazovat/

a ešte veľakrát…

 

Veru, deti s postihnutím niektorí už „úspešne eutanazujú“ po narodení

– no tak to aby ste sa odsťahovali do Holanska napríklad, pani poslankyňa….

Varovne o tom eutanazovaní detí s postihnutím hovorí blog v linku

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=762370

Autor nádherných kníh Marek Orko Vácha  je v tom blogu popri inom citovaný, pretože povedal

„nelze vyřešit problém utrpení odstraněním trpícího, stejně jako nelze utrpení lidstva vyřešit odstraněním lidstva. Nebo vlastně lze, ale není to ten typ řešení, po kterém obvykle toužíme.“

 

A tak sa pýtam, pani poslankyňa Bittó Cigániková,

kde ste boli za tie roky poslancovania? Ako ste konkrétne bojovali za zlepšenia života rodín s postihnutými deťmi? Je pravda, že ste v roku 2016 hlasovali za návrhy na zlepšenie situácie týchto rodín – prezrela som si hlasovania spätne – ale ruku takto dvíhali mnohí. Koľko návrhov v prospech rodín s postihnutým dieťaťom ste Vy osobne do parlamentu dali?

Ak nás všetkých chcete presvedčiť o úprimnosti svojich slov, dajte návrh na zlepšenie situácie týchto rodín komplexne – nech príspevok dostávajú pravidelne. Začnime tým, že ho budú dostávať každoročne – aspoň raz za rok.

Prosím, dajte pani poslankyňa takýto návrh do parlamentu BEZODKLADNE – potom uverím úprimnosti Vašich slov…   

 

 

Elena

 

Ach, boj ktorý nevidíte, vediem v tejto chvíli i ja. Aj posledné z mačiatok túlavej mačky dnes našlo dobrý domov, a ona ho má u nás, no mačiatko jej chýba, chodila večer a pomňaukávala za ním. A tak plačem s ňou, lebo bolesť iných ma vždy dojíma viac ako vlastná…

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8978822x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie