Založ si blog

Takže zasa raz 3. – Vo-li-či. . .

Život ma naučil klásť si otázky otvorene a pravdivo si na ne odpovedať. Aj pravdivo ich klásť iným a čakať na ne pravdivé odpovede.

Vykročením k vojne označujú niektoré médiá skutočnosť, že Putin uznal nezávislosť Donecka a Luhanska. V živote máme vždy aspoň dve možnosti – už ani neviem kto túto múdrosť povedal – ale akosi s ňou nesúhlasím. Lebo v živote, ak si chcem uchovať svoje hodnoty, vidím niekedy možnosť voľby iba jedinú.

A tak si na základe mojich životných skúeností kladiem otázku – akú inú možnosť voľby Putin mal? Keby neuznal samostatnosť tých dvoch republík, rozprestierajúcich sa na hranici s Ruskom, bola by to otázka pár hodín, kým by tam prevzali moc „ukrajinské sily“. A pod zámienkou udržania tej moci – teda „poriadku a pokoja“ – by sa tam nahrnuli naši drahí spojenci. Tridsaťtisíc Američanov vraj dlhodobo pobývalo na Ukrajine už predtým, a teraz sa ich rady o hodne rozšírili, Vrátane výzbroje. Nehovoriac o ďalších bohviekoľkých spojencoch, však aj naši vojaci tam boli, nie?

 

Keby ste boli na mieste Putina, nechceli by ste tiež Ukrajinu neutrálnu? Ja určite. A vy by ste to mali chcieť podľa mňa tiež – už len pre to jej prehlásenie o jadrových zbraniach.

Alebo zastávate názor, že ako suverénna krajina Ukrajina si má možnosť robiť si čo chce na svojom území a voliť, či chce byť v NATO? Ach, moji drahí – to vykladáte vy, ktorí sa súdite i s vlastnými susedmi, lebo im pes šteká vo dvore, alebo ráno ich kohút kikiríka?

 

Smrad vojny cítiť, to je jasné. Ibaže kto pečie tú pizzu? Azda ja som navláčila vojská NATO na Ukrajinu, ktorá ani nie je členom NATO? No poďme k pravde – kde sa kupovalo korenie na pizzu a cesto na pizzu v prášku? Žeby v situácii, keď NATO porušilo sľub a rozšírilo sa o krajiny bývalého východného bloku?

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/18/nato-sa-nerozsiri-slubili-oklamali-a-klamu-dalej-video

Ruský prezident Vladimir Putin opakovane zdôrazňoval, že počas rokovaní o zjednotení Nemecka dostal Sovietsky zväz prísľub, že NATO sa nebude rozširovať. Konkrétne to povedal počas veľkej tlačovej konferencie v decembri 2021: „Ani jediný centimeter na východ,“ povedali nám v 90. rokoch. No a čo? Podvádzali. Len nás drzo oklamali – päť vĺn rozširovania NATO – a teraz, prosím, v Rumunsku, teraz sa zodpovedajúce systémy objavujú v Poľsku.“

Ale ako sa hovorí – na každú sviňu sa varí niekde voda. A každého klamára si raz pravda niekde počká – a tak sa záznam o tom sľube NATO našiel medzi tajnými spismi. A našiel ho americký profesor – nie Putin. Informáciu zverejnil Der Spiegel a detaily nájdete v tom článku. Zo spomínaného dokumentu je jasné, že Briti, Američania, Nemci a Francúzi sa zhodli spoločne na tom, že členstvo krajín východnej Európy v NATO je „neprijateľné“.“

Tak čo, klamári storočia, kto porušuje dohody a sľuby?

Ja osobne mám jasno, kto sa nás snaží vtiahnuť do vojny.

 

Vojnoštváči dostali šancu ešte viac u nás naťahovať špinavé siete kvôli partii voličov, ktorí nedokážu anticipovať, objektívne hodnotiť a naivne sa dajú vodiť na špagátiku manipulácii úplne primitívneho príbehu. Mám vám to za zlé, voliči tejto vlády a prezidentky, lebo ste dostali do problémov nás všetkých, našu budúcnosť i budúcnosť našich detí. Nečakajte odo mňa prejavy v štýle „ach, vy moji chudáčikovia, ako ste boli oklamaní“. Tí ľudia boli rovnakí dlhé roky predtým, to len vy ste boli hlúpo naivní. Lebo vaša voľba nám ublížila priveľmi. Väčšina z vás sa stratí v dave, keďže voľby u nás sú tajné – a tak sa budú tváriť „ja nič, ja muzikant“. Nejaká hanba a hlas svedomia im nič nehovorí…

Opakovane si kladiem otázku, keď vidím spôsob konania a komunikácie tejto vlády „čo za ľudia toto zvolili“?

Pripadá vám normálne správanie, ktoré je opísané v článku v linku?

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/13/takto-sa-nespravaju-prasata-ale-arogantni-hlupaci

Nie, netvárim sa supernáročne ani superdokonalo – každý z nás niekedy urobí niečo „mimo hraníc“. Prezradím vám, i sama seba som vydesila v reakcii voči šlápote, ktorá ma podvádzala s manželom počas manželstva. Ani po smrti syna som necítila toľký hnev, a neverila by som, že dokážem použiť niekedy taký slovník, ako som vtedy použila. Ale to som sedela sama a nadávala do vypnutého mobilu, aby som tej žene nešla napľuť do tváre. A bola to moja hraničná životná situácia.

Títo ľudia sa správajú „mimo hraníc“ úplne samozrejmo. Nerozumiem, prečo ste ich zvolili.

 

A klamú, klamú a klamú. Vážne chcete mať vo svojom živote ľudí, ktorí klamú? Takže – je ďalším z radu klamstiev to, že Fico zverejnil niečo, čo nemal. Nič nezverejnil – lebo sú to všetko veci verejne prístupné. Nie je tajná informácia, kto ako hlasoval pri podpise zmluvy s Američanmi. A nie kvôli Ficovi – každé hlasovanie NR SR je verejne prístupné. Skutočne nechápem, o čom to začali tárať podpisovači zmluvy, že to Fico protizákonne zverejnil – je to úplne verejne prístupná informácia – pozrite – Hlasovanie o návrhu uznesenia o Zmluve s USA 9. februára 2022
https://www.nrsr.sk/web/Page.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=47348

Rovnako sú na webe NR SR i mailové adresy poslancov. Pokojne im môžete napísať kedykoľvek  –  adresa bydliska i mailová adresa každého poslanca je verejná
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=1047&CisObdobia=8

Nie je to žiadny trestný čin, pokiaľ sa im, pravdaže, nevyhrážate.

A som si istá, že o rok či dva budú ľudia naštvaní na podpisovačov tej zmluvy ešte viac. Lebo som presvedčená, že sa Američania budú správať presne tak ako v Japonsku a inde, kde už nejaký čas sú – no a davy tam nejasajú nadšením nad ich správaním.

Za mimoriadne výstižný pokladám článok

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/22/tu-vobec-nejde-o-ukrajinu-chomskeho-odkaz-slepym-a-hluchym

Všeobecnejšie povedané, už mnoho rokov existuje nápadná súvislosť medzi vojenskou pomocou USA a mučením, masakrami a ďalším závažným porušovaním ľudských práv.

 

A hej, i tento článoček stojí za pouvažovanie –

https://picuscapital.sk/valasek-chce-zakrocit-proti-ruskej-agresii-putin-spochybnil-pravo-slovenska-a-dalsich-krajin-byvaleho-komunistickeho-bloku/?fbclid=IwAR0mGBNjNSKK2jrwVG7IgTQVOcVuCiGlm6NMFo4twwa1kID8yFBJijIJUQo

Valášek v ňom tvrdí, že

Ak si chceme udržať slobodu voľby o vlastných spojencoch, musíme konať. Progresívne Slovensko podporí všetky kroky namierené proti ruskej agresii a bude naďalej podporovať Ukrajinu v snahe zabezpečiť celistvosť svojho územia“ zakončil poslanec a člen Progresívneho Slovenska.

Neviem či som to správne pochopila – znamená to, že ak títo papalášikovia navelia ľudí do vojny „na pomoc Ukrajine“ –  pôjdu tam voliči Progresívneho Slovenska, ich deti a vnuci?

 

 

Elena

 

K diskusii   mirius   samá voda, čítala som kadečo, dokonca aj US správu o 7 dezinformačných naratívoch Ruska. Aj vy ste ju čítali?

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8987128x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie