Založ si blog

Anjelské krídla 7. – Neviem, neviem. . .

Veriť je zo všetkého najviac, Ak veríme, kráčame. Dokážeme vidieť neviditeľné svetlo, ktorým je nádej – šepkal mi tichý hlas.

Ten hlas sa niesol včerajším večerom z diaľky a priom rezonoval v mojom vnútri, vnímala som ho až fyzicky, veľmi intenzívne. Strážny anjel? Nejaký ochranný duch?

Čo sa deje?

Akúsi knihu som pre odpoveď náhodne otvorila – a na strane nápis odseku tmavo svietil – nechaj sa viesť koincidenciami..

Zámer sveta  ma vliekol posledné tri dni koincidenciami. Hodne zvláštnymi. Na  konštelačné podujatie s názvom Veľká príležitosť som pozvanie dostala, aj na šamansé podujatie. A moju obľúbenú indiánsku báseň som na rôznych možných i nemožných miestach nachádzala. 8 x, ach.

Tak som sa navliekla na môj facebook, kde ju mám, dívala som sa a dumala. Koluje jej viac verzií, ale tá ktorú mám na fb sa mi páči najviac. Keď sa dotkneme stretu svojho smútku, je to silný zážitok. A tá zrada, a stiahnutie sa, hm, to je zrejme dôležitý krok, to nás mení. Tá báseň hovorí o ceste k hlbokej zrelosti. Nie je veľa ľudí, ktorí by rozumeli ako málo je podstatné koľko zarobia a že zo všetkého najviac je človek, ktorý sa postaví ku mne doprostred ohňa a stojí pevne, ako hovorí tá báseň. A ešte jedna báseň o zrelosti tam je –  zvláštne koľko toho musíme prežiť, kým nám každé slovo z tých básní začne dávať hlboký zmysel.

Sladké tóny škótskych balád s Ellie Roberts sa niesli okolo mňa. Také idylické, až som mala pocit, že niečo nie je v poriadku.  Sedela som ticho ponorene, akoby pod vodnou hladinou.

Zdvojený obraz, no tak, je to zdvojený obraz, počuješ – triasol ma za plecia Zámer sveta.

Veď počujem, isteže, ale nerozumiem – kývla som plecom pod vodnou hladinou.

Múdra konštelatérska príručka má skutočne zdvojený obraz, skonštatovala som po nazretí do nej, a potom som ju zavrela.

Bolo po polnoci.

Chcela som tam ísť, povedala som Zámeru sveta, veľmi  som chcela zajtrajšok stráviť na Brdárke. I s poranenou nohou, i za cenu celonočného sedenia v meste, aby som včasranným busom mohla vyraziť. Prečo mi v tom brániš? Je to výročie smrti môjho syna. Chcem ísť lesom, niekam, neviem kam, celé dni…

Díval sa na mňa uprene. Pokojne. Hovor so mnou. Čo sa deje?

Pokrútila  som hlavou. Neviem, neviem…

 

Elena

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8938992x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie